mousse de coco

mousse de coco

dimarts, 27 d’agost del 2013

ARRÒS D'ESTIU

Aquests dies de calor només venen de gust coses fresques,oi?, aquí us proposo un arrosset ben fàcil i al qual podeu afegir allò que més us agradi. Només cal que agafeu un motlle on posar-lo un cop fet per tal de presentar-lo amb una mica de gràcia. Jo el vaig fer amb un de rectangular d'alumini i cap a la nevera!

INGREDIENTS:
arròs (millor llarg)
surimi
tonyina
pebrot del piquillo
olives
maionesa
ou dur

SOM-HI:
Coem l'arròs i un cop fred el barregem amb la resta d'ingredients ben talladets.(excepte l'ou dur).
Finalment afegim la maionesa i si cal una mica de sal.
Untem molt lleugerament el motlle escollit amb una mica d'oli i hi aboquem la barreja.
Posem a la nevera i quan l'anem a servir ratllem l'ou dur pel damunt i afegim algun tall.

 
 

dimarts, 20 d’agost del 2013

ROTLLETS DE PERNIL AMB CREMA DE FORMATGE

Voleu una idea per a un dia d'aquells que voleu improvitzar?, per a un dia que voleu fer un entrant ràpid, fàcil i que queda ben presentat?, si teniu formatge d'untar (crema) i unes llesques de pernil ho tenim ben fàcil!!- També ho podeu fer amb llesques de salmó!

INGREDIENTS:
pernil dolç
formatge crema
sesam
llavors de gallaret (rosella)
orenga
panses
(opcional):vinagre balsamic de modena
una mica d'amanida

SOM-HI:
Extenem les llesques de pernil i hi posem una cullerada de fromatge en un dels extrems.
Al damunt del formatge hi posem o bé una mica d'orenga, o bé sèsam o llavors de gallaret.
També podeu fer-ne barreja i posar algunes panses...
Enrotllem de forma que quedi el formatge ben repartit i posem al plat.
Complementem amb l'amanida, un raig d'oli i si ho volem una mica de vinagre de mòdena en crema.

BON PROFIT!

 
_______________________________________________________
 
 
 
 
 

dimecres, 14 d’agost del 2013

PASTÍS DE XOCOLATA AMB NATA/ FELIÇ ANIVERSARI MARE!

El passat juliol la meva mare en va fer 73!, evidentment vam celebrar-ho tota la família, i evidentment, jo vaig fer el pastís. Com que sempre que hi ha els meus nebots em demanen la coca de xocolata no vaig tenir masses problemes... COCA DE XOCOLATA!!!, i per fer-la més amorosa li vaig posar nata per dins i pel damunt.
Un pastís que de tan senzill potser no valdria la pena publicar-lo si no fos perquè aquesta coca de xocolata que alguns ja estareu tips de veure en el meu bloc, és realment una troballa. Cada cop que la feia vam anar modificant algunes quantitats, algun ordre en l'elaboració...fins que vam trobar la nostra pròpia fòrmula, i és tan agraïda de fer i tan fàcil que resulta ser un joc a la cuina de casa ja que les nenes la preparen sense mirar la recepta. Molts cops la fem per a berenar durant un parell de tardes o per quan vé algú a casa. Sempre hi ha hagut algú que me n'ha demanat la recepta. Us engresco un cop més a fer-la: suau, esponjosa, gustosa i una base perfecte per a omplir amb allò que més us agradi (melmelada, nata, trufa, formatge cremós...)



 
 
INGREDIENTS: (per a un motlle de 28)
*la mida és un got GROS d'aigua
 
1 got i mig de llet
1 got i mig de sucre
1 got i mig d'oli de girasol
1 got i mig de xocolata en pols (per a fer xoco desfeta)
2 gots i mig de farina
1 sobret i mig de llevat
6 ous
----------------------------------------------
500 ml de nata per muntar
2 cullerades de sucre (tasteu i poseu el sucre que creieu...)
fulles de menta fresca i cireres
----------------------------------------------
 
SOM-HI:
Barregem en un bol gran la llet, l'oli, el sucre i els rovells.
Anem batent fins que lligui tot plegat.
Afegim la xocolata mica en mica mentre anem batent.
Ara és el moment d'afegir la farina tamisada amb el llevat barrejat.Ho fem suaument de manera que es vagi incorporant a la massa.
Muntem amb la batedora les clares dels ous i les afegim amb cura a la barreja cremosa.
Untem el motlle amb mantega i aboquem la massa de xocolata.
Enfornem a 180º durant uns 45-60 minuts: jo us proposo de coure durant uns 30 minuts només per sota per tal que la coca agafi alçada i els darrers 15-30 minuts per sobre i sota alhora.
Punxeu amb una brotxeta quan ja creieu que està i deixeu refredar dins mateix amb la porta mig oberta del forn, així no es baixarà tant del mig.(jo tenia pressa i veureu que del mig baixa perquè la vaig treure de seguida...no es pot anar amb presses!!!, aixxx....)
Quan ja sigui perfectament fred tallarem pel mig. Muntem la nata amb el sucre i farcim.
Tapem amb la part de sobre i anem cobrint el pastís amb la resta de la nata.
Deixem refredar i al moment de servir hi posem unes cireres i unes fulles de menta.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

divendres, 2 d’agost del 2013

CRESTES DE CARN

Com va l'estiu?, esta clar que jo una mica aturada pel que fa al bloc... No és pas que no cuini,oi?, sinó que estic "dedicada"a canvis a la casa, a fer activitats amb les nenes... Tant si us quedeu, com si viatgeu us desitjo uns bons dies de descans!.
Us deixo aquí unes crestes boníssimes i molt gustoses de carn que tenen molt d'èxit allà on les porto ja que els hi dono un toc especiat que les fan una mica diferents. Espero us agradin!

INGREDIENTS:
1 paquet d'oblees (petit o gran...)
carn picada de vedella i porc
ceba, all, un bocí de pebrot verd,
sal
curry
1 rajolinet de mostassa

SOM-HI:
En una paella saltegem la ceba, l'all i el pebrot verd a bocins, deixem fer una estona i afegim la carn.
Posem la sal, el curry i el rajolí de mostassa al darrer moment.
Anem omplint les oblees i fregim o enfornem segons us agradin més les crestes.