Quan arriba l'hora de sopar i no tens res preparat, ha arribat el moment d'inventar, d'improvitzar i d'aprofitar el que tens per la nevera...Així vaig fer aquesta "enfornada" de patates que va quedar prou "resultona"... El més divertit, és que amb la base de patata hi podeu posar el que tingueu: xampinyons, tonyina, pebrots piquillo...
INGREDIENTS:
3 patates
pernil dolç
formatge ratllat tendre
sobrassada
ous de guatlla
orenga,sal i oli
SOM-HI:
En una safata de forn (vidre) posem un fons d'oli d'oliva. Al damunt, un llit de patates a rodantxes que prèviament haurem bullit en aigua. Salem i hi afegim una mica de sobrassada. Disposem unes llesques de pernil dolç, a sobre, el formatge ratllat tendre, l'orenga i els ous de guatlla. Enfornem a 180 º (adalt i abaix) fins que veiem que els ous queden amb una capeta blanca (són cuits). APA, BON PROFIT!
M'agrada! un resultat deliciós sense gaire feina, molt bé ;)
ResponEliminasalutacions
A mi la única cosa que no m'acaba de fer el pes és posar ous al forn.Per alguna raó la textura final em sembla com plastificada i mai m'ha agradat. Però està clar que l'enfornament patatil és un recurs boníssim que també serveix per a fer carmanyola :)
ResponEliminaQuina bona idea, per aprofitar el que tens a la nevera i fer unar recepta divertida que segur que a les nenes els va encantar!!
ResponEliminaPetonets
Quin plat mes bo! i rapid de fer...
ResponEliminaUna abraçada,
Laura, aquí està la gràcia, que sigui ràpid! i si a més queda bo..."stupendu"!Una abraçada.
ResponEliminaStarbase, és curiós com defineixes la sensació de l'ou al forn: plastificada...je,je. A mi no em desagrada però haig de confessar que els vaig posar bàsicament perquè em feia por que caduquessin...L'enfornament patatil com tú l'has batejat sempre és un recurs,oi?, SANTA PATATA!Una abraçada.
Marylou,a vegades a la nevera només li falta la teranyina...i no pots anar a comprar!...cal aprofitar el que queda!Una abraçada!
Sonia, exacte, fàcil i bo!una abraçada.
Hola Mercè!!!! T´he vist desde el blog de ´Ana i m´ha picat la curiositat al veure la teva recepta. Aquesta enfornada de patates te una pinta deliciosa i tambè m´he fixat amb les mandonguilles amb sorpresa!!! I el cous cous amb fruitts secs no l´havia fet mai!!! tens un blog molt fresc i exquisit!!!! Et visitaré aviat!!!
ResponEliminaUn petò.
carai, ets una súper cuinera!! amb un pim-pam et montes un festival culinari, que bo!!
ResponEliminaTitaniii:a mi també m'ha agradat molt els teus pastissos, gotets...ja t'ho dic al teu blog.Moltes gràcies per interessar-te per les receptes que proposo!A reveure!Ja ets a la meva llista.
ResponEliminaVermells, caram quina afirmació més engrescadora!Una abraçada!
Quin plat més bonic, me l'apunto per als sopars aquests de " no tinc res a punt " !
ResponEliminaÀngels, molt bona aquesta,solucions fàcils!
ResponEliminaQuina recepte més facil i més gustosa. Va directe a la llibreta de receptes per tastar.
ResponElimina