La Maria és la meva neboda gran. A casa, quan venen amics de les meves filles a passar una estona ja saben que poc o molt alguna cosa faràn a la cuina...si ells volen clar!...Fins i tot alguna amiga de la gran s'ha confabulat amb ella per decidir una recepta que els ve de gust fer, quedem i la fem. Una tarda que teniem els 3 cosinets a casa: la Maria, l'Eduard i el Miquel vaig conquistar la Maria per fer unes "magdalenes de pernil i formatge" amb mi, tot i que ells va fer tota la feina.... Crec que les dues ens ho vam passar força bé tallant, barrejant, omplint motlles, i menjant-les amb tota la colla!. Cada cop que ens reunim l'Ona, la Laia, La Bet, l'Eduard, el Miquel i la Maria ens ho passem molt bé, ja sigui aprenent coses a l'ordinador, escoltant música, buscant un tresor, fent imitacions...Aquí us deixo amb les nostres magdalenes salades que esperem us agradin tant com a nosaltres!
INGREDIENTS:
100 gr de pernil dolç
50 gr de tomàquet fregit (2 cullerades)
60 gr de nata líquida
4 ous
125 gr de formatge tendre
1 culleradeta de llevat
sal,orenga
SOM-HI:
Tallem el pernil ben petitó.
En un bol batem els ous, afegim el tomàquet, la nata (si no en teniu poseu un raig de llet),la sal, l'orenga, la culleradeta de llevat i ratllem el formatge amb un ratllador groixut (o formatge ratllat de fondre). Finalment afegim el pernil dolç i barregem bé.
Omplim els motlles de silicona deixant mig dit sense omplir perquè creix una mica.
Enfornem a 200º uns 15 minuts: quan ja han pujat deixeu una estoneta i vigileu.
Deixem refredar una mica i treiem del motlle.
Servim ràpidament que tebies estàn molt bones! (també es podem menjar fredes).
La meva tocaia, guapísima i molt eixerida!!!!
ResponEliminaLes madalenes salades són molt bones, aquestes en concret me les apunto per fer-las ràpid!
Petones
Pots estar segura que quan aquests nens siguin grans, tindran un bon record de les estones que vau cuinar plegats :)
ResponEliminaSalutacions!
Quina cuinera mes bona eh??? la recepta de les magdalenes m'ha agradat molt...la faré segur.
ResponEliminamolts petons
No he provat mai de fer magdalenes salades, o sigui que ja toca! Enhorabona a les cuineres!
ResponEliminaMaria,
ResponEliminaUnes magdalenes amb molt bona pinta. Molt bon treball!
Mercè,
Potser que et pensis en posar una escola de cuina infantil!
Ptnts a les dues
Marilou, aquestes "magdalenes" són molt fàcils i ràpides de preparar, i sí, la meva neboda és moooolt eixerida!gràcies!
ResponEliminaLaura, això espero perwquè és important saber una mica de tot el que es fa a casa i compartir-ho.Per sort, cada cop més mares fan participar els fills a la cuina!
Núria, ja veuràs que es fan ràpid i sempre tenen èxit!
Àngels, ja et dic ara que t'agradarà fer-les perquè sempre agraden!
Josep, ja m'agradaria poder guanyar-me la vida fent una cosa tan bonica i que em satisfà tant.El problema és la maquinaria necessaria...(ja veus que m'ho prenc seriosament!...)Les magdalenes boníssimes!
Hola mercè!!!! Quines magdalenes més riques!!!! Es curiós que no havia vist mai unes magdalenes de pernil i formatge!!! Així, salades, han de estar de ¨rechupete¨!!!
ResponEliminaPrenc nota!!!
Ah, i no li diguis a ningú, però per aquí ja estem agafan kilos i kilos de rovellons!!!!
Petonets, bonica.
Meercèe!!
ResponEliminaMoltes graaciees per penjar la recepta!
Ahir et vaig escriure però nose perque no s'ha penjat....Si que ens ho vam passar be, fentles.
La veritat es que entre familia ens portem d'alló que es diu moooolt be.
Gracies Josep!! Records a la Glòria.
Petonss Mercè! Ja ens veurem! Petons tambè a les nenes i a l'Albert.
Ona, t'ho vaig intentar dir ahir però no va funcionar....per tant, moltes felicitats atrasades! Jejeje.
Os estimoo,
Maria
Hola, Mercè!
ResponEliminaMägrada molt el teu blog, és molt clar i el color de fons és molt agradable.
EL berenar de la festa va estar molt bé, quina feinada! Segur que lÖna, que és molt maca, ho sabrà apreciar.
Diu en Jordi que has pujat molt el nivell i que a veure què farà ell per Nadal!!!
Molts petons i endavant!!
Sonia
Ah, vaig sentir una entrevista a la ràdio i penso que us pot interessar aquesta pàgina: iolandabustos@com
Maria,
ResponEliminaUn 10 per aquestes magdalenes salades!. Això és el que ve de gust per berenar o per sopar de pica-pica!. Segur que us van quedar bonííííssimes!
Petonets
titanii, doncs pensa que es poden fer igual però canviant l'ingredient del pernil per tonyina, salmó, sobrassada, botifarra negra...No saps quina enveja m'estàs fent venir amb els rovellons!!! a reveure!
ResponEliminaMaria, ja veus que aquí ho diem tot i que totes les persones que deixen un comentari valoren la teva feina i la recepta que vam fer.Oi que és bonic?. Vés pensant què vols fer un altre dia: pastís, magdalenes,postre de cullera, quiche, coca...Gràcies per tornar a felicitar l'Ona, ella i les cosinetes t'envien un super-petonarro a tú, al Miquel, a l'Edu i als tiets!!!
Sonia, gràcies per ser tant agraïda!,i gràcies per aquesta informació, intentaré escoltar-ho. El jordi que no es preocupi que també té molt bones idees, i si no, el convido a visitar la llista de blocs del'esquerra que hi ha autentiques meravelles!un petó!
Glòria,sí que van quedar bones, la canalla se les va menjar en un ras-ras!un petonet!
OLA SOC EL MIKI VAIG PROVAR AQUESTA RECEPTA I ESTA BONÍSSSSSSSSSIMA TAMBE UN PATUNARRU PER VOSALTRES
ResponEliminaJO TAMBE HO CREC PETONETS
ResponEliminaEDU
Glòria, Moltes gràcies! Les teves receptes i les del Josep tambe mereixen un 10.
ResponEliminaMercè i tant que es bonic! Ja mºho pensare, i gràcies per convidarme!
Un hipermegapetonarro a les guapes de casa! :D
Maria
Ona
ResponEliminaaquestes magdelenes son superultramegabomiiiiiissimes!.
(Per cert,cosinets, hem rebut la vostre postal des de London!un petó.)
Sii? Pensavem que no us arribaria...Un petoo
ResponEliminaLes provaré, no he fet mai magdalenes salades.
ResponEliminaEs un bon recurs.
Segur son boníssimes..............