Ja que a l'entrada anterior hem parlat de cremetes d'estiu, us presento aquesta que vam fer fa uns dies a casa. Es tracta de crema de carbassa i crema de carbassó que procurarem fer ben espessetes per tal de fer el plat bicolor que pretenem sense que es barregin. Calenta o freda és ben gustosa i fàcil de prendre a l'estiu, quan l'estòmac se'ns tanca una mica...
INGREDIENTS: segons la quantitat que volguem
*CREMA DE CARBASSA:
Carbassa
una mica de patata
sal,oli
un polsim de curry
un rajolí de llet
-Passem una mica de la carbassa a talls per la paella amb un fil d'oli i un polsim de curry i sal.
-Posem aigua al foc, la justa que cobreixi, i quan bull afegim la carbassa cuita i la crua a coure, amb el bocí de patata.
-Quan és cuit afegim el rajolí de llet (o no).
-Si cal, treiem una mica de l'aigua per que al triturar-ho ens quedi espessa.
-Triturem i reservem.
*CREMA DE CARBASSÓ:
Carbassó
una mica de patata
sal,oli
un rajolí de llet
-Posem l'aigua a bullir i quan arrenca el bull posem el carbassó i la patata.Hem de tenir en compte que el carbassó queda menys espès que la carbassa, per tant posarem molt poca aigua salem.
-Afegim un rajolí de llet (o no).
-Triturem i reservem.
Posem les cremes en dos bols,salseres...diferents i tirem a l'hora al plat on servirem la crema poc a poc. D'aquesta manera s'ajunten però no es barregen.
Finalment decorem amb un fil de nata líquida o com tinguem costum.
Aquestes cremes bicolors sempre queden molt maques... a part de boníssimes!
ResponEliminaPetonets
Sandra
Apa! quina xulada de presentació. Es un plat ben fresquet per l'estiu.
ResponEliminaPetonets.
Genial la presentación, me encanta.
ResponEliminaBesos
Que colores mas veraniegos,esta crema entra enseguida por los ojos....hasta las recetas las has puesto con el mismo color!
ResponEliminaBesets.
Mercè, quina bona idea combinar les dues cremes! Hauré de provar això de posar curry a la crema de carbassa.
ResponEliminaQuina xulada de plat! Amb aquests dos colors tan estiuencs ja et refresca! Molt bona idea, ho provaré! I això del curry em tempta però no sé si agradaria als de casa...Petons!
ResponEliminaQueda preciosa, espectacular!
ResponEliminaA casa l'he feta amb pèsols i carbassa, i presentada en gotets també pots mantenir els dos colors.
Ja veig que les cremes donen molt de joc! :)
Preciosa!!!! no les he fat mai, així a dos colors, hauré de començar perquè quedan ben maques, a banda de que són boníssimes.
ResponEliminaPetonets
M' agrada la de carbassa i la de carbassó, i presentades així juntetes, han de ser una delícia.
ResponEliminaBona, nutritiva i amb molta vistositat.
ResponEliminaPetons.
Mercè t´ha quedat fantàstica...ara vénen molt de gust aquestes cremes i, si és com la teva 2 en 1 millor!
ResponEliminaQue bones i espesetes com m'agraden...
ResponEliminapetons
A casa també l'hem preparat, però la crema verda la faig amb pèsols i queda un verd més llampant. És una passada, fa molt de goig!
ResponEliminaFins aviat!
Anna
No m'hagues passat pel cap el tema del bicolor... però t'ha quedat molt be plasticament... i ja suposo que a més estava molt bona... Salut..!!.
ResponEliminaQuina xulada de presentació!!! Me l'apunto que això he de fer-ho a veure quina cara fan els de casa...
ResponEliminaPetons
Quina bona pensada Merçe, es una presentació excelent. Un plat que ho te tot: bons aliments i bona "imatge"...;-)
ResponEliminaIdeal la combinació dels dos colors, a part de bonissimes ben fresquetes.
ResponEliminapetons
Una crema que entra pels ulls.
ResponEliminaMuas!
Que bones les cremes de verduretes, siguin les que siguin m'encanten .
ResponEliminaQuins color mes bonics.
Petonets