Les verdures farcides sempre m'han agradat. Quan haig de fer alguna cosa per dur a casa la familia o els amics sovint recorro als pebrots del piquillo farcits, alvocats farcits, tomàquets farcits, pinya, ous farcits... i fa uns dies tenia una colla de cogombres que també vaig fer farcits. Als de casa els va agradar moltíssim en els dos varietats que vaig fer, però ja sabeu que no hi ha com agafar la idea i farcir-los del que més us agradi a casa vostra!. Ja me'n direu què us en semblen!
INGREDIENTS: 6 persones
3 cogombres
2 o 3 llaunetes de tonyina
maionesa
olives farcides
surimi (palets)
surimi (palets)
enciam
pebrot vermell
SOM-HI:
Pelem els cogombres i els obrim per la meitat. En fem unes 4 barquetes de cadascún.
Treiem amb compte part de la polpa del cogombre amb un ganivet fi i ho reservem.
Fem una pasta amb la tonyina, les olives tallades i la maionesa i farcim els cogombres.
Afegim al damunt una mica de surimi a fils o de pebrot vermell a dauents.
En la safata que servirem posem un llit d'enciam ben tallat, els bocins de cogombre que hem tret, salem i eguem amb un fil d'oli.
Posem les barquetes a sobre i a la nevera!
Hola bon dia,
ResponEliminaQuè bones han d'estar aquestes barquetes. a mi el cogombre em senta fatal, però m'encanta!! els hi farem però a casa que segur que en aquest format els hi agrada molt. Petons
M'ha sorprés molt el fet de farcir cogombres perque al ser una hortalissa que va crua mai ho havia pensat.
ResponEliminaHo trobo fantàstic i segur que en un moment o altre li donaré algun farçit amb el que tingui per casa!! :)
unas barquetes divinas me gustan
ResponEliminapeto
miquel
Una idea molt bona Mercè! Jo no tinc costum de farcir verdures fredes i això és una molt bona opció. Per cert: un consell perquè no repeteixi i senti la mar de bé: fer com amb l'albergínia, és a dir, salar els cogombres i deixar-los en un escorredor. Al cap de 15' passar-los per aigua i a taula! Petonets.
ResponEliminaMra, veus? mai se m'auria acudit farcir els cogombres. gràcies per la idea!
ResponEliminapetonets
Molt bona idea per aprofitar els cogombres. Una opció més per tenir-la en compte per preparar sopars a la fresca aquest estiu. Els ingredients que has posar en el farciment són del meu gust.
ResponEliminaUna altre molt bona proposta per aquest dies d'estiu ¡¡¡ Genial ara que només venen de gust coses fredes ¡¡¡
ResponEliminaGràcies a tots per ser per aquí. La veritat és que el primer cop que els vaig fer tenia dubtes de com quedaria, però només cal salar i posar-hi un rajolí d'oli abans de farcir. Tindré en compte el consell de la Montse de salar-los, deixar-los una estona i esbandir abans de regar amb oli i farcir.Gràcies!
ResponEliminaEs una idea molt refrescant i bonica de presentar els cogombres.
ResponEliminaPetons.
Mercè, per un sopar d'estiu, així fresquet, em sembla una idea esplèndida, i tal com bé dius, pots fer-hi les variants que vulguis.
ResponEliminaEm quedo una d'aquestes barquetes, que a mi el cogombre m'encanta i el Xavi no el suporta! jejejeje
ResponEliminaRebut, quedada santsenca el setembre! :D
Petonets!
Sandra
Una recepta molt fresqueta ideal per a l'estiu. Jo en preparo una de gairebé igual amb patates. A veure si la penjo un dia d'aquests...
ResponEliminaPetonets!
Anna
a mi també m´encanten les verdures farcides, i penso que aquesta recepta ha de ser deliciosa!!!! petonets
ResponEliminaAl cogombres m’agraden moltísim, provaré de farcir-los, es una idea genial ja que pots posar-hi el que mes t’agradi, amb el teu permís m’emporto l’idea.
ResponEliminaMolts petons
Muy original y muy refrescante, me encanta.
ResponEliminaUnes barquetes ben adients per prendre vora el mar, una idea molt bonica!
ResponEliminaA
ResponEliminaQuina bona pensada, ja me las imagino ben fresquetes a la nevera, esperant que arribem de la platja...Gràcias Merçe
Ideal per el estiu.
ResponEliminaUna bona idea.
Petonets