Com m'agrada la fideuà... Fa ja uns quants dies ens va mostrar un rossejat de fideus fantàstic un dels meus blocs de capçalera, el de la Cristina:http://crijoarmael.blogspot.com/ No vaig dubtar a prendre nota, el que fa la Cristina és una garantía!. A casa es van llepar els dits!, aprofiteu per gaudir de la cuina fent un platet gustós com aquest!
INGREDIENTS:
500 de fideus del nº 2
1 pebrot verd
1 ceba
3 sèpies mitjanes
6 gambes
1 litre de brou de peix
oli,sal
allioli
SOM-HI:
En una paella fem les gambes i les reservem.
Netegem les sèpies, tallem menudes,coem i reservem.
Sofregim lentament la ceba i el pebrot que haurem tallat ben petitó.(si volem afegim la salseta de la sèpia)
Posem els fideus i una mica més d'oli fins que agafin color.
Incorporem la sèpia i cobrim amb el brou.
Afegim les gambes i coem fins que es redueix una mica el brou (uns 10 minuts)
Apaguem el foc i deixem reposar. Quan destapem la cassola els fideus estaràn "trempats".
Servim amb allioli al mig o a part.
VAGI DE GUST!
Oh! M'ha recordat a les del meu pare. Que per sort en poques setmanes podrem retrobar ja que anem a passar-hi uns dies de vacances :)
ResponEliminaQuè bona, Mercè!!! jo la vaig fer ahir!!
ResponEliminaPetonets
Ostres aquesta fideuà ha de ser bonissima ¡¡ Avui per dinar en menjaria un plat: M'encanta la fideuà. Es un plat que tant el pots menjar a l'hivern com a l'estiu.
ResponEliminaPetons
Neeeena, quina cassola!. M'has fet agafar ganes de fer fideuà qualsevol dia d'aquests!. Jo, amb l'all i oli a part, je, je.
ResponEliminaM´afegeixo als comentaris de les companyes...M´encantaaaaa!!! Jo que sóc de menjar poca quantitat, en repeteixo.
ResponEliminaQue bona, la fidruá. Jo, en contra d'alguns de casa, penso que davant d' una bona fideuá que no em donin arroç.
ResponEliminapetonets.
Això és una fideuà de primera! És tant bona...i jo com la Gemma, em decanto pels fideus més que l'arròs. Són més trempats i eixerits!! je, je... Petons!!
ResponEliminaA casa ens agrada molt la fideuà i la teva fa molt de goig.
ResponEliminaPetons.
Mmmmm m'encanta la fideuà!! té super bona pinta Mercè! i m'has fet recordar que fa temps que no en menjo... ara que marxem de vacances, en farem una a la terrasseta i amb un bon vinet... ai que bona!
ResponEliminadivina Marce divina me gusta mucho la fideua
ResponEliminabona setmana
peto
miquel
No es estrany que vos llepassiu els dits amb aquesta fideuà perquè segur que estava riquíssima, es veu molt bona...un petonet
ResponEliminaQue bona la fideuà!!
ResponEliminaEs un plat que sempre agrada.
Si que es un plat per lleparse els dits.
Petonets
Doncs justament ahir dubtava si fideuà o arròs amb popets! T'ha quedat fantàstica!
ResponEliminaper a mi, amb una bona cullerada d'allioli.. i si es pot escollir.. amb vistes al mar!!...... i quines vacances!!
ResponEliminaUna abraçada
Oh! Què bona que és!!! T'ha quedat per començara a menjar i no parar...
ResponEliminaPetons
Doncs sí que vénen ganes de fer-la! Tot i que a casa som més d'arròs aquesta fideuà té una pinta tremenda!
ResponEliminaPetonets!
Anna
M'encanta la fideuà!!! aquest diumenge n'havia de fer, però a última hora vaig decidir-me per un arròs caldós!!! Bona setmana!
ResponEliminaQuan dius que ens convides a dinar? Quina bona pinta!!!
ResponEliminaPetonets
Sandra