Ja hi tornem a ser, ja és dia 15 i la xarxa es tornarà a omplir de magnífiques receptes de l'ingredient que hauran escollit els promotors de la idea: http://elsfogonsdelabordeta.wordpress.com/ i http://xocolatadesfeta.wordpress.com/ . Aquest mes dedicat al tresor de l'estiu: gelats i sorbets.
Us proposo un gelat dels que més m'agraden: gelat de nous. Després de veure algunes receptes he agafat el que m'ha semblat millor de cadascuna (com tinc costum de fer) i una de les coses que més m'han sobtat és que en la majoria de casos les nous s'afegeixen a la crema ja freda... Jo crec que infusionant les nous esmicolades amb la llet mentre es fa la crema, a foc lent, amb els ous i el sucre s'ha potenciat més el gust.
INGREDIENTS:
500 ml de llet
100 gr de nous
100 gr de nous
2 rovells d'ou
100 gr de sucre
*xocolata de fondre
*ametlla granet torrada
SOM-HI:
Barregem els rovells amb el sucre i ho posem a foc molt suau mentre anem remenant i mentre anem afegint la llet en un fil.
Seguidament incorporem les nous que haurem triturat i seguim remenant i observant com es va espessint fins al punt de crema.
En cap moment deixem que bulli.
Deixem que es refredi una mica i ho posem en un bol o en aquest cas en motlles amb forma de cor.
Cada 1/2 hora remenem una mica la crema per tal que no ens cristalitzi, i això ho fem 3 cops.
Abans de servir ho treiem una estona del congelador i ho decorem amb uns fils de xocolata desfeta i ametlla granet que haurem torrat a la paella.
UN GUST PER AL PALADAR!!!
Mercè, perfecte! M´encanta aquesta combinació i has fet una presentació 10.
ResponEliminaQuè bo! i quina presentació més maca! M'encanten els fruits secs. Me'l menjaria ara mateix per berenar.
ResponEliminaPetons
Noia, quina bona pinta que fa aquest gelat. La presentació, de luxe...
ResponEliminaPetonets per tots!!!!!
Un corazón helado,que presentación más original,otro más para la lista...hoy que a gusto me quedaré con tanto helado ;))
ResponEliminaBesos
Ostres Mercè, saps que no he menjat mai gelats de nous i crec que ha de ser espectacularment bo? L'haurem de provar tal com el fas tu!!! M'encanta!
ResponEliminaMoltes gràcies per participar!!!
Petonets!
Sandra
PD: em sembla que l'altre dia et vaig veure de lluny per Galileu però baixava amb molta pressa i no em vaig poder aturar!!!
És curiós, jo ara que hi penso tampoc n'he provat de nous, i en canvi si d'avellana, de festucs... Ha de ser realment bó. La idea d'infusionar és genial! I la presentació com un pastisset capritxós...Molt bó!! Petonets.
ResponEliminaUn cor de pedra, que per primer cop es bo de veritat.
ResponEliminaPetons
el corazon es porque las nueces van bien para el corazón je,je buen gelat de nous,la idea de infusionar es la mejor manera para captar toda el aroma.
ResponEliminapetons
bon capa de setmana
miquel
Apa! Veig que tu també has participat en la recepta del 15!
ResponEliminaAquest gelat teu és espectacular! Quina forma més aconseguida! Vas enlloc de vacances?
Muacs!
Mercè, aquest gelat és de 10!!! segur que les nenes han estat ben contentes!!!
ResponEliminaPetonets
Hola Mercè, crec que és la primera vegada que entro al teu blog tot i que ja t'havia vist en comentaris a altres blogs... Et poso a la meva llista i també m'apunto de seguida aquest gelat que has fet, el d'avellanes m'encanta però el de nous no l'he tastat mai i acompanyat amb una mica de xocolata crec que ha de ser boníssim! fins aviat!
ResponEliminaMercé quant de temps. Un gelat magnífic i molt ben presentat.
ResponEliminaPetons!
Ana de: 5 sentidos en la cocina
Que espectáculo de helado, madre mía.
ResponEliminaDa ganas de meter la cuchara por la pantalla.
Un saludo y buen finde.
Doncs diria que jo tampoc he tastat mai el gelat de nous... En prenc nota!
ResponEliminaTé molt bona pinta amb forma de cor i el seu sabor ha de ser molt bo.
ResponEliminaPetons.
Una bona elecció gelat de nous, amb una forma molt artística i decorat amb xocolata (això no t'ho deixis), fantàstic!
ResponEliminaQuina delicia!
ResponEliminaS'ha omplert la xarxa de maravellosos gelats i sorbets.
Prenc nota del teu gelat de nous.
Petonets
Hola Mercè!
ResponEliminaA més de boníssim, has fet una presentació maquíssima. M'encanta! Petonets
T'ha quedat fantàstic! què ben presentat! els gelats fets a casa són molt bons! petó
ResponEliminaTé una pinta fantàstica! Sabeu amb què combina molt bé aquest gelat? Amb ratafia!
ResponEliminaHola Merçe,que bo aquest gelat i amb aquresta presentació fa salivar...;)
ResponEliminaHola de nou Mercè! referent a lo dels noms, jo em dic Bet perquè en realitat al DNI hi diu Elisabet però tota la vida que m'han dit Bet (menys quan els pares s'enfadaven amb mi i em cridaven pel nom sencer, es clar! ;)) Tinc dos amics de la universitat que es pensaven que venia de dos altres noms diferents: un espensava que jo en realitat em deia Betlem, i un altre es pensava que em deia Betsabé! Desconec si el nom de Bet té algun origen en concret per si sol a part de ser un diminutiu, no havia sentit mai això de la Catalunya Nord però es clar, tot pot ser!! Ja ho buscaré que tinc curiositat! i la veritat és que... és bonic el nom!! ;) (quan penso que el meu pare em volia posar agustina...!!) una abraçada!
ResponEliminaMOLTES GRÀCIES A TOTS PELS VOSTRES COMENTARIS!, pensava que el gelat de nous era més corrent del que em comenteu. Jo no sóc molt de gelats, de fet no ho era ni de petita, però sí que m'agraden alguns en concret: el de cafè, el de nous, llet merengada i la resta no em desagraden però no em vénen tant de gust...GUSTOS SON GUSTOS!...A reveure.
ResponEliminaQue rico este helado ...me encantan las nuves ...y ese pepino relleno ideal de entrante ...hasta septiembre descanso ...buenas vacaciones ...bssssMARIMI
ResponElimina