Per fi ha arribat el dia de la mona!...una setmana més tard, com sol passar a casa, ja sigui perquè estem nosaltres fora o perquè ho estan els fillols... Sigui com sigui, sempre celebrem el dia de la mona el cap de setmana següent, així que encara que sembla que arriba tard i ja esteu tots enfitats de tanta mona per la xarxa, jo us presento avui la que hem fet pel fillol de l'Albert: l'Ernest. Aquest cop he volgut fer el pa de pessic clàssic que encara no havia fet mai i també volia fer la cobertura de crema de rovell tan típica de les mones. La mona de xocolata al farcit, a la coca o a la cobertura és la meva preferida però ja l'he feta molts cops. Sembla que ha agradat!, a veure què us en sembla. L'he decorat amb un ou kinder, un ninotet de feltre que he fet com si fos ell, el Puyol i els pollets que no poden faltar...
INGREDIENTS:
*Per al pa de pessic:
6 ous
200 gr de farina
200 gr de sucre
ratlladura de taronja (m'agrada més que la llimona)
(opcional: 2 culleradetes de llevat)
*Per a l'almívar:
100 ml d'aigua
100 gr de sucre
un rajolí de licor (limoncelo)
*Per a la crema de rovell:
3 ous
180 de sucre (el mateix pes que els ous)
15 gr de farina de blat de moro (Maizena)
90 gr d'aigua
*Farcit:
melmelada de préssec (la que més us agradi)
*Per adornar:
Ametlla llaminada, plomalls, ous, pollets, boletes de xocolata, virutes, ninos...
SOM-HI:
*Preparem el pa de pessic. Separem els rovells de les clares.
Batem una part del sucre amb els rovells fins que doblin el volum.
Muntem les clares en un altre bol amb la resta del sucre i ho afegim amb cura als rovells.
Afegim la farina tamisada i la ratlladura de taronja. Quan la barreja està lligada i ben suau l'aboquem al motlle que haurem untat amb mantega.
Coem a 180º uns 30 minuts.
*Ara preparem l'almívar barrejant l'aigua i el sucre en un cassó al foc i sense deixar de remenar durant uns 5 minuts fins que espesseixi. Quan retirem del foc li afegim el licor (o no).
* Fem la crema de rovell: en un bol barregem els ous i l'aigua i batem una mica. Colem.
En un altre recipient barregem la farina de blat de moro i el sucre.
En un cassó al foc barregem les dues preparacions i sense deixar de remenar. Veurem que es va espessint.
Quan tingui la textura desitjada apartem del foc i ajeshores l'escampem sobre una superfície freda (jo ho he fet en una plata de vidre). Reservem a la nevera una estona.
*Muntem la mona:
Obrim el pa de pessic per la meitat i el mullem amb l'almívar.
Posem una capa de melmelada.Tapem amb l'altre meitat de pa de pessic.
Escampem la crema de rovell pel damunt i pels costats.
Posem l'ametlla llaminada pel voltant agafant-la a grapats amb la mà dreta mentre amb l'esquerra anem voltant el pastís.
Adornem amb el que volguem i cap a la nevera fins el moment de servir!
Doncs què vols que ens sembli? Demà que és 15 i tenim una feinada, podem venir a esmorzar? T'ha quedat xulíssima! L'Ernest ja pot estar content!
ResponEliminaPetonets
Sandra
T'ha quedat maquíssima, i molt ben decorada, la cara de l'Ernest ja ho diu tot, que n'és de feliç!
ResponEliminaT'ha quedat preciosa, només cal veure la cara de satisfacció de l'Ernest :)
ResponEliminaQuè maca!!! i l'Ernest està encantat amb la seva mona!!!!
ResponEliminaPetonets
Segur que et va quedar de primera!. Només cal veure l'immens somriure de l'Ernest!.
ResponEliminaQuin goig que fan la Mona, el fillol i el padrí...Felicitats!
ResponEliminapreciosa Mona y que felices estan los dos
ResponEliminapeto
Muy rica la receta, Felicidades a los dos.
ResponEliminaque satisfet que es veu l'Ernest... i no es per menys!! amb aquesta magnifica mona!!
ResponEliminaHola Mercè estimada i guapa tu
ResponEliminahem quedo amb la amanida, desprès amb la truita i per postres una mossegada d´aquesta Mona tant maca, Bon Profit
moltes gràcies per compartir aquestes delícies, mil petonets dolços Susanna
Una mona molt mona.....
ResponEliminaQue content es veu l'Ernest i l'Albert no es queda enrera!!!!!!
Petons