Podeu creure que a mi que m'agraden tant les mousses i n'he fet de llimona, gerds, maduixa, coco, aloe vera, pera... encara no n'havia fet de xocolata???!!!!,. Això s'havia de solucionar i com que per Sant Jordi m'agrada regalar llibres, rebre roses, donar petons, passejar...i també m'agrada fer un pastisset per a fer la festa més gran, m'he decidit a fer-lo avui. Us confesso que m'ha agradat moltíssim però que és per a xocolaters de debò, per a xocolaters als que els agrada el sabor profund de la xocolata negra. De fet, les nenes n'han tastat un bocí petitó, però l'Albert i jo...ens hem servit un booooon tall!!! Feu-lo si encara no l'heu fet, us agradarà!
Amb les mides que us dono ha sortit un pastís tipus plum cake d'uns tres dits de gruix.
INGREDIENTS:
* Per a la base.
1/2 paquet de galetes maria + 40 gr de mantega + 1 culleradeta de sucre
*Per a la mousse:
175 gr de xocolata negra per fondre
3 clares d'ou
1 rovell
25 gr de sucre fi
100 ml de llet
1/2 sobre de gelatina pols
*Per a la decoració:
2 xocolatines blanques
llapissos pastissers de colors Dr Oetker
SOM-HI:
Preparem la base esmicolant les galetes i barrejant-les amb la mantega fosa i el sucre. Posem al fons del motlle i deixem a la nevera.
Posem la gelatina en mig gotet d'aigua freda.
Fonem la xocolata al microones.
Escalfem la llet i abans no arrenqui el bull apartem del foc i afegim la gelatina tot remenant.
Seguidament afegim la xocolata fosa sense deixar de remenar per tal que es barregin bé tots els ingredients.
Quan ja està una mica més tèbia la barreja afegirem el rovell i remenem.Deixem refredar una mica.
Muntem les clares i les afegim amb una llengua amb compte.
Aboquem la mousse sobre la base de galeta i allisem bé la superfície. Posem a la nevera 3-4h.
Fonem una xocolatina per fer els fils de sobre i amb l'altra en fem 3 parts.(he escalfat una mica un ganivet amb aigua calenta per tallar els 3 bocins sense escardar la xocolatina).
Decorem els quadrets de xocolata blanca amb els llapissos pastissers de colors amb els motius que més us agradin (rosa,drac i senyera).
Servim acompanyat d'un bon floc de nata que suavitzarà el gust potent de la xocolata.
DESITJO SINCERAMENT HAGUEU TINGUT UN FELIÇ DIA DE SANT JORDI!!!
Uau Mercè! Quin goig! Aquest pastís és encantador...! Recorda que si vols i ens passes el link a l'enfogona't a través del facebook del programa Quins fogons farem llista de links de Sant Jordi aquesta setmana! Petonet
ResponEliminaNo,no...sense nata...jo amb el gust potent de la xocolata!!!!!
ResponEliminaFa una pinta estupenda. Ja en tinc alguna que altre recepta de mousse de xocolata, pero aquesta la apunto a pendents.
Petonets.
Merçe!!!! quin vici, ja, ja, estas incitant al personal a portar-se molt malament i a pecar molt i molt, eh? això no esta gens bé...;)
ResponEliminaMolts petonets
Es curiós, totes les mousses que tens i de xocolata no. M'encanta és tota xocolata i amb aquesta decoració queda genial!!!!!!!!
ResponEliminaPetonets
Ja ho crec, per a xocaddictes de veritat!!!!!! Jo també n'agafaria un tall ben gros :)
ResponEliminaEl St Jordi és la meva festa preferida :)
Quina mousse tan bona !! té una bona pinta. M'agrada la idea de les xocolatines:
ResponEliminapetons
quina bona pinta!!! jo també crec que la idea de les xocolatines, és boníssimaaaa!!!! una pregunta: l'has tret amb facilitat del motlle???? ho veig una mica complicat amb la base de la galeta, ja em diràs...
ResponEliminamoltes gràcies
Molt maca la decoració. T'ha quedat molt bé!
ResponEliminaUna mousse de xocolata de les que a mi m'agraden, xocolata xocolata......
ResponEliminaPerò el mes important es tenir un dia feliç, la festa mes maca de Catalunya.
Petons i gràcies per compartir, aquesta mousse.
Petons
No se si s'ha publicat el comentari anterior, però veig que no surt.
ResponEliminaUna mousse de xocolata xocolata.....de les que a mi m'agraden.
Ideal per gaudir un feliz día de la festa mes maca de Catalunya.
Petons
Que bona és la mousse de xocolata.... com pot ser que no l'haguéssis preparat abans?? segur que ara repetiràs més d'una vegada! T'ha quedat preciós amb aquest motlle rectangular, i la presentació tan acurada com sempre ;)
ResponEliminaPetonss
Quan dius que quedem per berenar? Quina pinta!!
ResponEliminaPetonets guapos!
Sandra
Hola Dolça, estimada i guapa tu
ResponEliminasense paraules, Felicitacions per un postres de Doble 10, i mil gràcies per compartir-lo
dolços petonets Susanna
Xocolatíssima! Em pensava que amb el pa ja fèieu...Superguapo!
ResponEliminaQue maco i quina decoració!
ResponEliminaPreciós!!!!jo m'emporto la recepta. On compres el llapis pastisers?
ResponEliminaPetonets
esta tremendo Mercé,y buena decoración
ResponEliminapeto
Molt preciós !!!! amb el teu permís m’emporto la recepta doncs als meus fills els encantarà, son de xocolata xocolata
ResponEliminaPetons
Malauradament, jo no podria fer aquest pastís: arribaria a la taula ple de llepades XDDD
ResponEliminaMoltes gràcies a tothom!, quins comentaris tan animosos!, com sempre, em sento acompanyada cada cop que entro al bloc. Amb els vostres comentaris feu que cada dia tingui ganes de fer nous plats, millorar-los, inventar...Un petonet per a tots!!!
ResponEliminaJajajaj no m'ho puc creure q no haguis fet mai de xocolata. Suposo q sempre has preferit tastar altres de mousse i per aixo has anat deixant de banda la de xocolata.
ResponEliminaun petonet
Hola Mercè! Soc en Jordi Estrem!
ResponEliminaEstic al cole, fent una feina d'anglés sobre el menjar.
Ona: hola soc l'ona com estas estic fent una feina però no estic fent res malament. Magrada molt aquesta recepta. petons
ResponEliminalaia: que bonic!!!
ResponEliminaHola, el sucre fi és sucre glaç? I quan l¡incorpores a la mousse?
ResponEliminaGr+acis