mousse de coco

mousse de coco

divendres, 20 d’abril del 2012

PA DE SANT JORDI!!!

I N G RE D I E N T S:
400 gr de farina de força de qualitat (jo la compro a Baltà Farinetes,c.Sants 115)
200 gr d'aigua tèbia
12 gr de llevat fresc (daus)
80 gr de sobrassada
100 gr de formatge ratllat emmental
5 gr de sal
4 grapadets de nous.
SOM-HI
*Desfem el llevat amb un xic d'aigua tèbia en un bol.
*En un altre bol barregem la farina, la sal i la resta d'aigua tèbia.
*Quan comenci a lligar afegim el llevat i l'aigua que hem barrejat.
*Amassem una bona estona fins que quedi la massa ben lligada i elàstica.
*Dividim la massa en dues porcions. En una anem afegint la sobrassada fins que quedi ben absorvida i ben ataronjada de forma homogènia. A l'altre porció hi anem posant el formatge ratllat i les nous que haurem fet a bocins petits.
*Deixem les 2 masses en bols enfarinats separats i tapats amb un drap net en un lloc tebi (sense corrents d'aire) i deixem llevar entre 45 minuts i 1 h.
*Veurem com haurà pujat la massa. Les aboquem sobre una superfície enfarinada i en fem 5 porcions de la blanca i 4 de la de sobrassada.
* Les anem col.locant al motlle (tipus plum cake) pintant amb un xic d'aigua entre porció i porció per tal que s'enganxin.
*Tornem a tapar i deixem llevar altre cop 1 h.
*Preparem el forn a 180º i enfornem el pa durant uns 35-40 minuts.(he posat un bol petit amb aigua sota perquè faci una mica de vapor)
*Treiem, desmotllem quan és tebi i deixem sobre una reixeta. LLESTOS!








23 comentaris:

  1. A mes de bo queda preciós!!!!!!!!!!!!!!!
    Petonets

    ResponElimina
  2. Mercè,Aquest pa de sant Jordi t'ha quedat fantàstic.
    Felicitats!!!

    ResponElimina
  3. Un pa boníssim. Per cert, pots participar a l'Enfogona't per sant jordi, si vols. Busca al facebook programa quins fogons i si penges el link la publiquem. Petons i bon cap de setmana!

    ResponElimina
  4. Ademas de bueno,te ha quedado chulisimo!!!
    Besets.

    ResponElimina
  5. ooooh! maquissims!! m'has fet venir ganes de fer-lo, vaig a comprar!!!

    ResponElimina
  6. Us ha quedat simplement espectacular!!!! Sou unes artistes!!!
    Petonets boniques!
    Sandra

    ResponElimina
  7. Us faig l´ona...Quina esponjositat, quina salivera!

    ResponElimina
  8. T'ha quedat xulíssim!!!!!!
    St Jordi també és una de les meves festes preferides ;)

    ResponElimina
  9. ¡Que chulo! y bueno. Una idea preciosa.
    Besets

    ResponElimina
  10. T'ha quedat un pa molt bo' i a més mOlt original.
    petons

    ResponElimina
  11. Jo tinc pensat fer-ne un, però les franges vermelles les vull fer amb sofregit de pebrot i tomaquet. Dilluns el penjaré.
    Miro com l'has muntat per inspirar-me, t'ha quedat maquíssim!
    Ptnts
    Dolça

    ResponElimina
  12. Quins colors tant bonics els de la nostra senyera, t'ha quedat molt bé!!!

    ResponElimina
  13. Sou unes artistes!. Bona diada de Sant Jordi!

    ResponElimina
  14. muy bueno y precioso queda
    bona diada de Sant Jordi
    peto

    ResponElimina
  15. Per una festa preciosa un pa espectaular!!!!
    Petonets.

    ResponElimina
  16. Hola Merçe, aquest pa de Sant Jordi te una pinta...Avui ja li he encarregat al meu Sant J. la llista d'ingredients i demà anire per feina.
    Molts petonets i bona diada.

    ResponElimina
  17. M'encanta el pa de Sant Jordi! Felicitats, t'ha quedat preciós! Gràcies per participar a l'Enfogona't!

    ResponElimina
  18. Mercè.... encara que comenti poc, tingues clar que em miro tots els teus posts...

    Però com molts són plats que sé que no faré... per gustos personals o per "familia curta", no sé massa que dir... i com no sé escriure el tòpic "que rico me la apunto", passo en silenci...:))

    Una abraçada

    ResponElimina
  19. Ostres Mercè! No cal afinar res, us va quedar molt i molt rebonic i molt català!
    Enhorabona i desitjo que demà us omplin de roses i us inspireu per regalar llibres!

    Bona diada!

    ResponElimina
  20. Nosaltres el vam fer l'any passat (o ja en fa dos), i és boníssim... i no acabes d'entendre per què et foten aquest clatellot al forn! Si el vols acabar d'arrodonir, pots fer una altra part de massa amb nous o avellanes i fer-hi un volt per fora, així et quedarà ben bé com l'escut que venen al forn :-)

    ResponElimina
  21. Tot i que no m'agrada gaire la cuina, t'he de donar las gràcies, perque la teva recepta del Pa de Sant Jordi (que vaig fer la nit abans) va contribuir a que, en acabar la diada, jo acabés fent les paus amb el món... M'explico: Visc i treballo a Mallorca i el matí de Sant Jordi,tot i que el meu cor volava cap a Barcelona per gaudir de la "meva diada" del "meu" Sant Jordi, jo era a Palma i em preparava per anar a la feina, mentre em sentia barallada amb el món... Ademés, a Palma tot el dia va ser grisot i fosc fins que, a la tarda, en sortir del despatx, també va sortir el sol!!! I em vaig llençar al carrer a tafanejar i comprar llibres i a passejarme amb la meva rosa ben lligada amb la senyera!!! Vaig arribar tard a casa, cansada però amb un somriure als llavis i a la nit, mentres menjàvem Pa de Sant Jordi per sopar, el meu marit (que és un mallorquí tranquil i que coneix bé els meus estats d'ànim) em va dir: - Ja tens una altra cara, ja es veu que has acabat fent les paus amb el món...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ondia anònim!, em sap molt greu no haver vist el teu missatge abans!. M'agrada tot el què hi expresses, jo, crec, que aquest dia fora de Catalunya, o en un lloc on no pogués celebrar-ho, també començaria el dia una mica gris... Espero de debò que tal com dius fessis les paus amb el món i la rosa i el pa et reconfortessin en un dia com aquest! Una abraçada i moltes gràcies pel teu comentari!

      Elimina
  22. Hola Mercè guapa tu

    Que passem tots plegats una BONA DIADA NACIONAL DE CATALUNYA

    Mil petonets Susanna

    ResponElimina