Hi ha un plat que sempre m'agrada molt, per la seva suavitat, per la varietat d'ingredients que hi pots posar, perquè és senzill i et fa quedar sempre bé quan tens amics o família... Es tracta dels pastissos salats elaborats amb ous, nata i el que hi vulguis posar. N'he fet ja uns quants, amb sobrassada, amb pernil i formatge, de tonyina, de salmó... ja sigui en versió pastís o en versió "mini" com a pica-pica. Aquest cop us en presento una versió molt gustosa a base da gambes i espàrrecs verds. Espero que us agradi!
INGREDIENTS:
280 gr de gambes pelades
220 gr (aprox.un manat) d'espàrrecs verds groixuts (jo 1 paquet de l'àrea de guisona)
2 cebes tendres grans
5 ous
4 cullerades de tomàquet fregit
2 grans d'all
1/2 brick de nata (100-125 ml)
sal i oli
SOM-HI:
Deixem 3 o 4 puntes d'espàrrecs i de gambes per a la decoració final.
En una paella saltegem els espàrrecs a bocins amb un granet d'all i una mica de ceba.Reservem.
Després saltegem les gambes amb l'altra all i la resta de la ceba.Reservem.
En un pot gran barregem la nata, els ous batuts, el tomàquet i els 2 farcits.
Omplim un motlle que posarem al forn a 180º uns 20 minuts fins que veiem que ha quallat.
Si, tens raó, són ben bons, i aquest fan molta paxuca!
ResponEliminaFeliç cap de setmana!
A mi també m'agraden molt aquests tipus de pastís i si porta espàrrecs encara millor.
ResponEliminaPetons.
Jo també m´apunto al club!!! Aquests tipus de pastissos passen divinament, combinats tant amb plats de carn o peix. La foto del tall ja demostra que va ser tot un èxit!.
ResponEliminaEs que aquest tipus de pastis donen molt de joc a la cuina...
ResponEliminaPetonets.
Sempre queden bons aquests pastissos i triomfen! Ets una artista!!
ResponEliminaPetons
Sandra
Amb aquest pastissos, sempre es queda bé , Tan com si els serveixes com a entrant o a dauets coms a pica pica:
ResponEliminapetons
Es que a banda de ser boníssims, són tan elegants!!!
ResponEliminaPetonets
M'agrada molt aquest pastis,t'ha quedat fantàstic.
ResponEliminaA reveure.
Aquests pastissos salats cada vegada m'agraden més, i tens tota la raò, a l'hora de tenir convidats quedes com un rei, i ara que vé la caloreta.... ideal per un sopar fred!
ResponEliminaPetons Mercè! ;)
Hola.... avui si eh?... :))
ResponEliminaPregunta d'ignorant... La textura final, deu ser com si fos una truita no?.
Una abraçada
Els espàrrecs fets així queden molt bons. Ohhh, quin gana en veure el tall...
ResponEliminaNani
Quina truita més bona, Mercè! encara no l'havia vist. Així gruixudeta, com a mi m'agrada!! petons
ResponEliminalaia la teva filla:trobo que és una recepta molt encertada, ja que jo t´hi vaig ajudar!! jiji!
ResponElimina