INGREDIENTS:
*per a les mandonguilles:
carn picada de porc i vedella
julivert
all
un polsim de curry
farina
oli, sal
*per al sofregit:
pebrot verd (mig)
2 cebes tendres
2 granets d'all
3 cullerades de tomàquet ratllat
un rajolí de vi negre
oli, sal
*llanegues i rovellons ben nets i trocejats
SOM-HI:
Preparem les mandonguilles barrejant la carn picada amb l'all i el julivert trinxat. Afegim un polsim de curry que li dóna un gust potent i gustós i una mica de sal.
Anem fent les boletes i les passarem lleugerament per farina.
En una paella amb un bon tou d'oli calent fregirem les mandonguilles i les reservarem sobre paper absorvent.
Fem el sofregit saltant en un xic d'oli el pebrot talladet en una cassola. Quan comença a estovar-se afegim la ceba i els alls a bocins. Donem unes voltes i hi posem el tomàquet.
Quan ha lligat, afegim un raig de vi negre i deixem que s'evapori una mica.
De seguida hi posarem les mandonguilles que vagin agafant el gustet.
A part, en un fil d'oli, saltarem els bolets amb una mica d'all i julivert. Afegim la sal.
BON PROFIT AMICS!
Un plat dels de sempre. Que porta molta feineta, però quan te'l menges te n'adones que ha valgut la pena!
ResponEliminaptns!!
Anar a buscar bolets i trobar-te llenegues és tot un premi oi?? nosaltres vam anar-hi farà un mes i no hi hem tornat, vam quedar tan satisfets.. jejeje
ResponEliminaAhir justament vaig dinar llenties Mercè! Però les teves tan ben rostidetes em fan venir una gana ara de bon matí....
Petons guapa ;)
oh, Mercè! Quina bona recepta. Un dels meus plats preferits és similar, les mandonguilles amb llanegues, i també una mica de sèpia. T'ha quedat fantàstic, el plat! Rosset, rosset, per fer-lo ben gustós! Petons
ResponEliminaLes mandonguilles son molt bones de per si, però amb bolets trobats per un mateix, son un plat de festa grossa.
ResponEliminaPetons
Mercè! aquestes mandonguilles senzilles i boníssimes.
ResponEliminaPara chuparse los dedos Merce!Las albondigas siempre triunfan....y con setas, ya ni te cuento.
ResponEliminaBesets.
Els hi dius a les nenes que les mandonguilles m'encanten i que quan vulguin quedem per fer-ne un paltillo! Quina delícia!
ResponEliminaMoltes gràcies per participar!
Petonets
Sandra
Quina il·lusió que fa quan trobes bolets!! I aquestes mandonguilles tenen una pinta espectacular, jo també en vull un platet.
ResponEliminaMercé un platillo divino otoñal puro¡¡
ResponEliminabona proposta
peto
A casa em farien l'onada amb aquest platillo!!!
ResponEliminaBoníssimes les mandonguilles amb bolets.
ResponEliminaEls bolets, quin invent ohi!!!!........jejejeje.
Cal aprofitar la temporada.
Fins desprès.
Quin plat més requetebó!! i a sobre s'hi pot sucar panet... !
ResponElimina