mousse de coco

mousse de coco

dimecres, 14 de novembre del 2012

MANDONGUILLES AMB LLANEGUES I ROVELLONS/ LA RECEPTA DEL 15

LA RECEPTA DEL 15!, ja hem arribat a 15 de mes i la cita amb el repte de la recepta de bolets que ens proposen Els fogons de la bordeta i Xocolata desfeta ja és aquí. Aquest cop tinc el plaer de dir que els bolets els vam trobar nosaltres!. Vam anar amb la família fa 2 dissabtes a Solsona i vam anar a donar un tomb pel bosc. Ens va fer molta il.lusió trobar una quants rovellons, i quan ja recollíem vam topar amb 4 llanegues grosses i precioses!.Doncs l'endemà diumenge...a l'olla!, les nenes van fer unes mandonguilles boníssimes que amb els boletets van ser una delícia!. A veure què us sembla aquest "platillo".

INGREDIENTS:
*per a les mandonguilles:
carn picada de porc i vedella
julivert
all
un polsim de curry
farina
oli, sal

*per al sofregit:
pebrot verd (mig)
2 cebes tendres
2 granets d'all
3 cullerades de tomàquet ratllat
un rajolí de vi negre
oli, sal

*llanegues i rovellons ben nets i trocejats

SOM-HI:
Preparem les mandonguilles barrejant la carn picada amb l'all i  el julivert trinxat. Afegim un polsim de curry que li dóna un gust potent i gustós i una mica de sal.
Anem fent les boletes i les passarem lleugerament per farina.
En una paella amb un bon tou d'oli calent fregirem les mandonguilles i les reservarem sobre paper absorvent.
Fem el sofregit saltant en un xic d'oli el pebrot talladet en una cassola. Quan comença a estovar-se afegim la ceba i els alls a bocins. Donem unes voltes i hi posem el tomàquet.
Quan ha lligat, afegim un raig de vi negre i deixem que s'evapori una mica.
De seguida hi posarem les mandonguilles que vagin agafant el gustet.
A part, en un fil d'oli, saltarem els bolets amb una mica d'all i julivert. Afegim la sal.
Els afegim a la cassola i aboquem una mica d'aigua calenta per tal que quedi una bona salseta i no s'enganxi. Donem unes voltes a la cassola sense remenar perquè es barregin bé els gustos i que faci el xup-xup. LLestos! ( si ho preferiu podeu passar la salseta pel túrmix, això va a gust del consumidor)


                                                           BON PROFIT AMICS!

12 comentaris:

  1. Un plat dels de sempre. Que porta molta feineta, però quan te'l menges te n'adones que ha valgut la pena!
    ptns!!

    ResponElimina
  2. Anar a buscar bolets i trobar-te llenegues és tot un premi oi?? nosaltres vam anar-hi farà un mes i no hi hem tornat, vam quedar tan satisfets.. jejeje
    Ahir justament vaig dinar llenties Mercè! Però les teves tan ben rostidetes em fan venir una gana ara de bon matí....
    Petons guapa ;)

    ResponElimina
  3. oh, Mercè! Quina bona recepta. Un dels meus plats preferits és similar, les mandonguilles amb llanegues, i també una mica de sèpia. T'ha quedat fantàstic, el plat! Rosset, rosset, per fer-lo ben gustós! Petons

    ResponElimina
  4. Les mandonguilles son molt bones de per si, però amb bolets trobats per un mateix, son un plat de festa grossa.
    Petons

    ResponElimina
  5. Mercè! aquestes mandonguilles senzilles i boníssimes.

    ResponElimina
  6. Para chuparse los dedos Merce!Las albondigas siempre triunfan....y con setas, ya ni te cuento.
    Besets.

    ResponElimina
  7. Els hi dius a les nenes que les mandonguilles m'encanten i que quan vulguin quedem per fer-ne un paltillo! Quina delícia!
    Moltes gràcies per participar!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  8. Quina il·lusió que fa quan trobes bolets!! I aquestes mandonguilles tenen una pinta espectacular, jo també en vull un platet.

    ResponElimina
  9. Mercé un platillo divino otoñal puro¡¡
    bona proposta
    peto

    ResponElimina
  10. A casa em farien l'onada amb aquest platillo!!!

    ResponElimina
  11. Boníssimes les mandonguilles amb bolets.
    Els bolets, quin invent ohi!!!!........jejejeje.
    Cal aprofitar la temporada.
    Fins desprès.

    ResponElimina
  12. Quin plat més requetebó!! i a sobre s'hi pot sucar panet... !

    ResponElimina