Us poso només els ingredients, ja que l'elaboració és sempre la mateixa:
*Deixeu la mantega textura pomada i afegiu els altres ingredients deixant pel final la farina que anirem posant mica a mica.
*Estirem entre 2 papers de forn i deixem a la nevera uns 10 minuts.
*Treiem i tallem les galetes que posarem sobre paper de forn i les courem a 180º uns 10 minuts.
GALETES DE CANSALADA, NOUS I PARMESÀ:
375 gr de farina
200 gr de mantega pomada
130 de cansalada a tiretes que haurem saltat a la paella
100 gr de parmesà
75 gr de nous trencades a bocins
-----------------------------------
GALETES DE PIPES
300 de farina
200 de mantega
50 gr de pipes pelades salades
2 pessics de sal
----------------------------------------------
GALETES DE PARMESÀ I SÈSAM
200 gr de farina
2 culleradetes de llevat
3 pessics de sal
125 gr de mantega
50 gr de parmesà ratllat
1 clara d'ou per vernissar damunt la galeta abans d'enfornar
sèsam (que posarem per sobre)
-----------------------------------------
GALETES D'OLIVES NEGRES I ORENGA
220 gr de farina
125 gr de mantega pomada
85 gr d'olives verdes d'aragó a bocins
2 pessics de sal
orenga
---------------------------------------------------
GALETES DE FORMATGE BLAU (Mireia Carbó)
150 gr de farina
100 de formatge blau
50 gr de formatge d'untar
50 gr de mantega
50 gr de Maizena
2 ous
1/2 sobre de llevat
pebre de 3 colors Eroski
sal
*per acompanyar: tomàquet,olives negres,alfàbrega,oli i sal.
Me encantan las galletas!
ResponEliminaque bones!!!el meu fill vol que li faci galetes salades del tipus tuc crackers,pot ser les que porten pipes si las faig mes fines se semblin?les altres que li agradarian son les de olives,es pot cambiar la mantega per oli i per ultim poses el forn a dalt i abaix o nomes per sota?gracies per tanta paciencia.
ResponEliminaHola Laura!, GRÀCIES SPER ENTRAR PER AQUI!, les tipus Tuc jo les faria amb les pipes esmicolades i més sal, però hauries de probar-ho.... Això de canviar la mantega per oli no ho he fet mai!, no sé si lligaria igual la massa... si ho fas explica'm com t'ha quedat!. Jo sempre enforno les galetes per adalt i per abaix, així es dauren per tot arreu. Una abraçada i a reveure!
Eliminaem quedo amb totes les que no tenen formatge.. tenen molt bona pinta
ResponEliminaLes galetes salades m'agraden més que les dolces, així que me'n quedo una de cada!
ResponEliminaHan de ser delicioses, Gemma! I cadascuna amb la seva forma, que xulo! em quedo amb les de pipes! Tot i que totes han de ser boníssimes...! Petons
ResponEliminaNo sabria quina triar...La feinada ha pagat la pena, oi?
ResponEliminaExcepte les de formatge blau (que no m'agrada) les altres les compro totes!!! :D
ResponEliminaUi, Mercè, quines idees que ens estàs donant, quan les faci, també faré la prova de la capsa...
ResponEliminaJo les provo totes
ResponEliminaMuas!