Avui us proposo un segon plat, lleuger però amb cos, presencia i molt de gust. També hi ha l'opció de fer-la igual sense embolcallar-ho si és que a algú no li fa el pes la pasta de full.
INGREDIENTS:
1 llom de salmó fresc
1 massa de full rectangular (Lidl)
3 cullerades grans de salsa beixamel
salsa de gambes (un grapadet de gambes i un rajolí de nata, sal i all picat)
nou moscada
1 ou
sal i pebre
--------------------
Decoració plat: gambetes cuites, uns flocs de puré, un flamet d'arròs...
SOM-HI:
Comencem a preparar la salsa de gambes (versió ràpida): Saltegem en una paella amb un filet d'oli un grapadet de gambes pelades amb mig allet ben picat i un pols de sal. Quan son cuites anem afegim un rajolí de nata fins que espessi. Retirem i reservem.(podem triturar-ho o deixar les gambetes senceres)
Obrim la massa de full i tallem un rectangle una mica més gran (2 dits per banda) que el tall de salmó, que el posarem al damunt.
A sobre del salmó posarem la barreja de salsa beixamel i salsa de gambes i un polsim de nou moscada.
Tapem amb un altre rectangle de massa de full de la mateixa mida que la de sota i segellem les vores amb una forquilla.
Punxem amb cura la superfície.
Amb la mica de massa que ens queda per utilitzar tallem 3 estels amb un tallapastes de fer galetes, o cors...
Pintem la superfície de full amb l'ou batut, posem els 3 estels i també els pintem.
Enfornem a 180 º uns 20 minuts fins que veiem l'embolcall ben daurat.
Queda un paquetes preciós!, proveu-lo!
__________________________________________________________
Mercè... quin paquetet més bo!!!
ResponEliminaPTNTS
Dolça
Fàcil i bo, Mercè!
ResponEliminaBoníssim aquest paquetet!! el salmó és un dels peixos que més disfruto, i amb aquesta salseta ha d'estar diví! una idea genial per les festes que s'acosten ;-)
ResponEliminaMercė, que bo que ha d'estar aquest paquetet!!
ResponElimina