mousse de coco

mousse de coco

dimecres, 7 d’abril del 2010

CREMA DE CARBASSA



Els purés i cremes tenen la gràcia de ser versàtils, agradables al cos tant a l'estiu fresquetes com a l'hivern calentones, i a més a més solen agradar als nens.Aquest Nadal, tot i ser un entrant senzill, vaig fer-la i va tenir força èxit per ser gustosa i suau al mateix temps.Després ja vindrien els plats forts,postres,torrons...Des d'aleshores la crema de carbassa ja és un dels nostres plats a casa.







INGREDIENTS: (4-5 persones)

*1 carbassa mitjana

*1 ceba

*un raig de llet

*nata líquida per decorar.

*oli i sal




SOM-HI:


Tallem la carbassa a daus grossos. La meitat els passem,salant una mica, per la paella amb la ceba a llunes en un raig d'oli fins que agafi color i sigui cuita.Posem la carbassa crua a coure amb l'aigua justa que ho cobreixi. Quan ja sigui feta passarem pel túrmix tota la carbassa(la que hem bullit i la que hem passat per la paella amb la ceba) afegint un raig de llet fins que quedi la consistència que volguem i veurem que agafa un color ben bonic. Servim calentona i al darrer moment posem un rajolí de crema de llet fent gotetes,o algún dibuix(s'ha de fer amb compte no s'enfonsi!).Ja està llesta!-(també hi queda bé unes virutes de pernil salat passat per la paella).


15 comentaris:

  1. Que bona la crema de carbassa!!! (jo sense crema de llet...tot i que queda molt bé!!)
    Ptnts

    ResponElimina
  2. M'encanta la crema de carbassa, i aquesta que has fet, amb aquesta ornamentació "modernista" queda fantàstica.
    Ptnts

    ResponElimina
  3. Las cremes sempre van molt ve calentes o fredes, aquesta tindre que provar-la, però sense la llet i la crema de llet, i amb raig d’oli com a decoració
    Petonets

    ResponElimina
  4. Marta: amb llet o sense, sempre bona!petonets
    Josep: vaig fer vàries intentones perquè
    quedés ben bufó...doncs quan vaig
    fer la darrera de qualsevol manera
    "voilà",la modernista!un petonet.
    Fem un mos:l'oli,sempre una bona opció!a reveure.

    ResponElimina
  5. Visca la crema de carbassa! Estic d'acord amb en Josep, ha quedat molt maca.

    ResponElimina
  6. Ui, no saps com m'agrada la crema de carbassa i aquests mesos passats són els millors. Jo també la tinc la bloc i hi vaig acompanyat xips de carbassa. Prova-ho! El resultat és sublim, èxit assegurat. T'ha quedat fantàstica! I la decoració de la nata super original.
    Una abraçada!

    ResponElimina
  7. Amb o sense llet m'encanta la crema de carbassa.
    petons

    ResponElimina
  8. Sempre dic que la crema de carbassa és de les meves preferides, en faig cada setmana! I la decoració amb el rajolí de crema de llet queda molt bonic, vesteix un plat de cada dia per un dia de festa grossa!

    ResponElimina
  9. Starbase:gràcies!

    Guspires:provaré els xips,gràcies!

    Núria:jo la prefereixo amb un rajolí de llet,lliga la crema,i les gotetes de nata per sobre li donen un toc boníssim!

    Gemma:exacte,la crema li dona el toc de festa.No sabia que tanta gent la tingués com a plat habitual,pensava que sovintejava més la de carbassó...A reveure!

    ResponElimina
  10. Amb llet, sense, és una crema fixa a casa. Però es curiós no la tinc al blog, és una d'aquelles receptes que les fas tant sovint que no paras antenció. Aquesta teva amb la superdecoració deu estar per xuclar els dits.
    Muas!

    ResponElimina
  11. Gemma: gràcies guapa,la crema de llet li dóna vistositat i sabor!."muas"(m'ha agradat)

    ResponElimina
  12. Molt bona, i amb aquesta decoració t' ha quedat fantàstica!

    ResponElimina
  13. a casa també és una de les cremes més habituals, la preferim amb crema però no hi renunciem si algun dia no n'hi ha... la deco de 10!
    Una abraçada

    ResponElimina