Avui anem a dur la mona al fillol: l'Ernest de 4 anys!. Ahir vaig fer-la seguint la recepta del pa de pessic que va emprar la Cristina de CRIJOARMAEL i que explicava era recepta de la Mireia Carbó. Per primer cop també vaig posar l'almívar. Volia fer algún detall amb fondant de nubes però em va semblar que quedaria massa atapeït, per tant ho reservo per una mona gran per a 7 nens que faré el dissabte!.Us agrada?, ara falta tastar-la!!
INGREDIENTS:
Pa de pessic:
80 farina
30 ametlla pols
20 Maizena
130 gr sucre
4 ous
ratlladura d'una llimona
Almívar:
100 de sucre
100 d'aigua
unes gotes de suc de llimona
un rajolí de cointreau(jo vaig posar limoncelo)
Melmelada a gust.
Cobertura:
100 xocolata negra fondant
50 nata per muntar
50 mantega
Crocant d'ametlla,perles xoco,plomalls,ous,pollets...
SOM-HI:
Us donaré una versió simplificada per al pa de pessic que és el que vaig seguir: batem els rovells amb el sucre fins que quedi ben lligat, afegim la ratlladura de llimona i després les farines tamisades. Finalment afegim les clares que haurem muntat a punt de neu. Aboquem la barreja en un motlle encamisat(mantega i farina) i coem a 180 º uns 30 minuts(depèn de cada forn!). Deixem refredar i tallem pel mig o en 2 pisos(a mi només em va donar per tallar pel mig-motlle de 23-24cm).
Fem l'almívar: en un cassó bullim l'aigua amb el sucre i les gotes de llimona uns 5 minuts.Veurem que s'espesseix. Treiem del foc i posem el licor. Quan sigui una mica fred repartim amb un pinzell pes sobre de la meitat tallada.Per sobre posem la melmelada i tapem el pa de pessic amb l'altra meitat.
Preparem la cobertura: en un cassó escalfem la nata fins que bulli , apartem del foc i afegim la mantega i la xocolata prèviament tallada a bocinets menuts.(així es desfà millor).Per tal que la cobertura ens quedi ben repartida per tot el pa de pessic posem aquest sobre la reixeta del forn i la reixeta sobre la safata de forn o una safata on hi posem paper d'alumini per recollir i aprofitar la que cau. Aboquem la xocolata per tota la superficie i SENSE cap estri.Anem girant la reixeta amb el pa a sobre per tal que es reparteixi bé. Esperem una estoneta i posem el crocant pel voltant amb una cullera.Posem a refredar a la nevera un mínim de 3 hores i decorem com més ens agradi!!! VAGI DE GUST!
80 farina
30 ametlla pols
20 Maizena
130 gr sucre
4 ous
ratlladura d'una llimona
Almívar:
100 de sucre
100 d'aigua
unes gotes de suc de llimona
un rajolí de cointreau(jo vaig posar limoncelo)
Melmelada a gust.
Cobertura:
100 xocolata negra fondant
50 nata per muntar
50 mantega
Crocant d'ametlla,perles xoco,plomalls,ous,pollets...
SOM-HI:
Us donaré una versió simplificada per al pa de pessic que és el que vaig seguir: batem els rovells amb el sucre fins que quedi ben lligat, afegim la ratlladura de llimona i després les farines tamisades. Finalment afegim les clares que haurem muntat a punt de neu. Aboquem la barreja en un motlle encamisat(mantega i farina) i coem a 180 º uns 30 minuts(depèn de cada forn!). Deixem refredar i tallem pel mig o en 2 pisos(a mi només em va donar per tallar pel mig-motlle de 23-24cm).
Fem l'almívar: en un cassó bullim l'aigua amb el sucre i les gotes de llimona uns 5 minuts.Veurem que s'espesseix. Treiem del foc i posem el licor. Quan sigui una mica fred repartim amb un pinzell pes sobre de la meitat tallada.Per sobre posem la melmelada i tapem el pa de pessic amb l'altra meitat.
Preparem la cobertura: en un cassó escalfem la nata fins que bulli , apartem del foc i afegim la mantega i la xocolata prèviament tallada a bocinets menuts.(així es desfà millor).Per tal que la cobertura ens quedi ben repartida per tot el pa de pessic posem aquest sobre la reixeta del forn i la reixeta sobre la safata de forn o una safata on hi posem paper d'alumini per recollir i aprofitar la que cau. Aboquem la xocolata per tota la superficie i SENSE cap estri.Anem girant la reixeta amb el pa a sobre per tal que es reparteixi bé. Esperem una estoneta i posem el crocant pel voltant amb una cullera.Posem a refredar a la nevera un mínim de 3 hores i decorem com més ens agradi!!! VAGI DE GUST!
mercè,
ResponEliminaT'ha quedat molt maca la mona de xocolata.
l'Ernest estarà molt content amb la mona.
A partir de dimarts receptes hipocalòriques!! je,je....Ho dic per animar-me perquè a mi m'agrada cuina i menjar.
petonets
Mercè V
Hola preciosa! Jo penso que has fet bé de no posar fondant, penso que no li enganxa a la nostra mona tradicional! T'ha quedat molt bufona i apetitosa!
ResponEliminaPetons i alegria.
Hola Merce,
ResponEliminat'ha quedat molt mona la mona!! :-) i segur que molt bona. Nosaltres intentarem fer-la.
Ja t'ho explicarem.
Irene i Encarna
Mercè,
ResponEliminaAmb tantes mones podries obrir una "moneria". Ja ens explicaràs com està de gust, tot i que per l'aparença: immillorable!.
Una abraçada
Ei, quina bona pinta que té!
ResponEliminaI aquests pollets que has posat són ben graciosos... La veritat és que aqueixos ous de xocolata són temptadors, ehh!
Una besada!
Segur que l'Ernest haurà quedat ben content amb aquesta mona, t'ha quedat molt bé! A casa la fem de yema i de mantega, la de xocolata no...
ResponEliminaMercè V: sí que ha agradat,si. Estic amb tú: a part de la mona que tinc pendent per dissabte,a partir de dm DIETA!
ResponEliminala cuina vermella:hola macos!és veritat això del fondant però només és per a posar algún nom o un detallet.A REVEURE PARELLA!SALUT!
eNCARNA I IRENE:M'heu d'explicar com ha anat aquesta mona amb pels i senyals!un petonet.
Josep: això de les mones ho dius per les 3 nenes tan "mones" que tinc, oi??? je,je.Estava ben bona, i ara....pensant en la vostra de demà per la BET!Petonets
Xavier: gràcies maco, això dels pollets sempre agrada als nens i els ous també!a reveure.
Gemma:l'Ernest ha estat molt content i els grans...també!a reveure i bentornada!!
Mercè, aquesta mona t'ha quedat perfecta!! I segur que deliciosa! I l'Ernest deu haver quedat ben content amb aquesta mona!
ResponEliminaPetons!
Tha quedat molt bé!!!! segur que el teu fillol va quedar encantat!!
ResponEliminaPetonets
A mi m'agrada molt!! On estigui una mona casolana que marxi tot el demès!!
ResponEliminaMercè: estic contenta de com va quedar,tenia por perquè la coca era diferent de la que sempre he fet,però ha quedat amb gustet d'ametlla molt bona.Gràcies!
ResponEliminaMarylou:els grans també van fer bona cara...
Starbase:mira, avui acabo de veure per tv: 1k de mona 24 E. Ara suma els detallets...!gràcies pels comentaris!!
Aquesta mona amb els ous i els pollets es molt mona, i també devia de ser molt bona.
ResponEliminaPetonets
T'ha quedat fantàstica i de segur que l'Ernest va estar la mar de content.
ResponEliminaAcabo de descobrir ara mateix el teu blog i amb el teu permís hi faré un tomb a veure què hi trobo. T'aniré seguint.
Una abraçada
Una mona ben maca i molt adequada per aquest fillol de 4 anys. Segur que estava encantat amb la seva padrina!
ResponEliminafem un mos: gràcies pel comentari!a reveure!
ResponEliminaGuspires:moltes gràcies pel teu comentari!passi i vegi!espero hi trobis coses interessants, jo penso fer el xafarder al teu blog...a reveure Gemma!
annaF: JO CREC QUE SÍ...a reveure anna.