El bacallà es pot fer de tantes formes... Aquí us en presento una que vaig fer per aprofitar una mica de granet d'ametlla que tenia. D'aquesta manera vaig substituïr els pinyons de la recepta original que vaig treure de la "carpeta" on hi guardo receptes des de fa moooooolt de temps. D'aquesta no en tinc referència ja que la tenia escrita a mà i vés a saber d'on la vaig copiar... A veure què en penseu!
INGREDIENTS: 4 persones
4 lloms de bacallà
2 cebes de figueres
ametlla granet (pinyons)
1 cullerada de mel
oli
SOM-HI:
Posar en un cassó l'oli de manera que cobreixi el bacallà, quan sigui calent però sense bullir apaguem el foc i hi posem el bacallà. Tallem la ceba en juliana i la confitem a la paella. Apartem la ceba i passem els granets d'ametlla que es torrin una miqueta (vigilem no es cremin!).Tornem a posar la ceba i la cullerada de mel. Remenem. Treiem els lloms de l'oli i els posem sobre paper absorvent. Emplatem posant el llom de bacallà amb la salseta per sobre.
Ostres, m'ha encantat, Mercè! aquest toc de mel al bacallà....només una pregunta: bacallà fresc o desalat?
ResponEliminaUna abraçada,
Bacallà forever. Bacallà power. Bacallà gate.
ResponEliminaAqui un fan del bacallà hehe.
A mi m'agrada molt el bacallà. Tindré en compta aquesta recepta. Gràcies per penjar-la. Mercè V
ResponEliminaEm tinc al congelador de lloms de bacallà. Ja sabré com fer-lo de manera diferent de la que faig normalment..
ResponEliminaAquí una "fan convicta i confessa" del bacallà. M'agrada molt i aquesta me la faig segur!. Al Josep no li agrada gaire el bacallà, ell s'ho perd!
ResponEliminaOh nena, quin bacallà més saborós, m'apunto a provar el granet d'ametlla en comptes dels pinyons: ha de ser bo per força!
ResponEliminaOstres tu, el toc de granet de l'ametlla ha de fer que aquest bacallà encara sigui més sublim.Enhorabona.
ResponEliminaTan amb ametlles com amb pinyons, les dues salses han de ser ben bones! La mel a les salses hi queda molt bé, oi?
ResponEliminaOstres que bo!!! M'encanta el bacallà, i amb coses dolces encara més! el contrast dolç-salat és fantàstic!
ResponEliminaSegur que ho faig!!! el bacallà m'agrada moltíssim
ResponEliminaPetonets
M'agrada el bacallà de totes les maneres y amb el punt dolç queda boníssim.
ResponEliminaPetonets
Sonia,jo el compro ja dessalat.Espero t'agradi!, a mi la mel la justeta, és important no passar-se, sinó, plat desgraciat!
ResponEliminaStarbase, m'ha quedat clar...el bacallà t'agrada.A mi també, sobretot amb una bona salseta.
Mercè, a disposar, moltes gràcies!
Anna, si el fas digue'm com t'ha anat!.Sobretot la mel la justa!, si en poses massa potser no t'agrada...a reveure!
Gloria, tú ho has dit,ell s'ho perd...a veure si t'agrada!
Mªàngels, ametlles o pinyons...la fruita seca a la cuina sempre queda bé!
Vermells, gràcies macos, a mi el bacallà m'agrada molt però sobretot amb una bona salseta...dolça o salada...
Gemma, la mel m'agrada però poqueta.Si en poso més del compte em desgracia el plat!, cal reconèixer que li dóna un toc molt especial!gràcies.
Marta, a veure si t'animes a fer-lo. Jo estic esperant tinguin llet de coco al davant de casa per fer el teu pollastre!
Maria, crec que el bacallà ens agrada a la gran majoria...si el fas digues com t'ha anat,eh?
Carmen,la cuina del bacallà és de les més extenses i variades, això diu molt d'aquest peix!a reveure!
Al meu home el bacallà no li agrada gaire però aquest l'haurà de provar, penso que si.
ResponEliminaMuas!
Excelente plato! Se ve riquísimo.
ResponEliminaun abracito,
Mercè, el bacallà amb mel és una recepta que ve de molt antic i malgrat semblar una mica agosarada a mi m'encanta. El fet de confitar el bacallà, sense que arribi a fregir, és una òptima manera de gaudir-ne de tots els seus sabors,
ResponEliminaFelicitats pel plat.
et passa com a mi, que guardem receptes fa molt de temps i no saben ni d'on les hem tret....
ResponEliminajo no soc molt amant de la mel, però reconeguet que amb alguns plats queda molt bé
petons
Gemma, a veure si ara el teu home no em podrà veure...si no li agrada jo no en sé res, eh?!!!je,je, a reveure!
ResponEliminaHilmar, gracies, la veritat és que queda molt bo!,a reveure!
Manel, era el primer cop que feia el bacallà així, confitat, i la veritat és que queda amb una esponjositat increible.La mel, si és la justeta, perfecte, però si et passes...malament!, gràcies manel, (ja m'ho pensava que a tú t'agradaria!, esperava el teu comentari!je,je.)
Lídia, la majoria de receptes les tinc amb el nom de l'autor, però en tinc de quan era joveneta i les retallava aquí i allà o les escrivia sense posar el cuiner...QUINA ERRADA!!!,que em perdonin...La mel tampoc és sant de la meva devoció, però amb el bacallà lliga molt bé!a reveure guapa,
Comparteixo el que dius, de que la mel tampoc es la meva devoció. Però les poques vegades que he provat bacallà amb mel, m'ha agradat... però sempre ha estat fora de casa.
ResponEliminaEn canvi el tema de confitar, a casa no té massa exit... i mira que fins i tot vigilava amb un termometre que l'oli no passes de temperatura.. Prefereixen un fregit breu, previament enfarinat..
El bacallà ens agrada de qualsevol manera, la propera provaré la teva amb la miqueta de mel, ja et diré.
ResponEliminaMolts petons
Això és un plat ben confitat i el bacallà déu ser ben mel....ós. Jo també som dels rars a qui no li agrada massa el bacallà però , encara que sigui perquè el teu m'ha cridat l'atenció amb el toc de la mel el provaré de fer.
ResponEliminaUna abraçada
Ricard, doncs cap problema, ben fregidet està també boníssim!, cadascú es fa la cuina a la seva manera i gust!, a reveurE!
ResponEliminaFem un mos, doncs apa, ja tens feina...ja em diràs si us ha agradat!
Xisca, penso que si el que et crida l'atenció és la salseta però el bacallà no et va gaire, el pots substituïr per algun altre peix!, així et vindrà més de gust!a reveure xisca!
Ostres Mercè aquest bacallà té una pinta excel.lent!!! I que n'és de bo el bacallà!
ResponEliminaPtnts
Marta, i tant que n'és de bo el bacallà!,gràcies marta, (veig que ets noctambula com jo,,,je,je)a reveure.
ResponElimina