El canape salat el vaig veure en una revista però li he afegit coses, l'altre, el dolç, el vaig tastar a casa una amiga, la Gemma Pey, en un sopar informal de nadal i em va sorprendre el contrast. Els vaig fer aquest nadal i un parell de cops més donat l'èxit que tenen, així que si els tasteu segur que no quedareu indiferents!...
INGREDIENTS:
pa de motlle
sobrassada (jo vaig utilitzar la d'untar)
melmelada de gerds
.........................................................
pa de motlle
anxoves
mostassa
SOM-HI:
Sobre el pa de motlle fem una capa de sobrassada i a sobre la de melmelada de gerds, tapem amb una altra llesca de pa i a sobre fem una capa o de sobrassada o de melmelada o altre cop de les dues.
Per a l'altra canapé fem una pasta amb la mostassa i les anxoves ben talladetes i untem una llesca. Tapem amb una altra llesca i posem al damunt una altra capa de preparat.
Més fàcils i ràpids impossible!, veureu quin gust més potent té l'un i quin contrast l'altre!
Això s'ha de provar...i em sembla que s'haurà d'anar repetint una i una altra vegada!
ResponEliminaNo em puc imaginar el gust de la sobrassasa i la melmelada així que ho haurem de provar.
ResponEliminaMuas!
I tant que s'ha de provar!!! La sobrasada con miel està molt bona!
ResponEliminaPetonets
jo em quedo amb el de anvova
ResponEliminapetons
Sobrassada i melmelada...quin contrast! ho tastarem...
ResponEliminaUna abraçada,
La sobrassada amb mel és un clàssic que lliga molt bé, de manera que amb melmelada de gerds també ha de ser boníssim!
ResponEliminaM'encanta tastaré la sobrassada amb melmelada, jo normalment la faig com a Menorca, amb un rajolí de mel i gratinat, queda molt bé amb dolç.
ResponEliminaPetonets
Uixxxx, sobrassada d'untarrrrr!! Que no et vegi cap mallorquí que s'enfadarà i et dirà que de fet això no és sobrassada! jejeje.
ResponElimina;)
Una combinació atractiva sens dubte!! La tastaré!!
Jo també amb quedo amb el de anxoves, amb la sobrassada no puc.....
ResponEliminaPetonets
Caram! Més fàcils i més bons impossible!
ResponEliminaHe pensat que si es fan amb un pa de motle casolà ja deu ser la repera, no?
Heheheh! Besets!
àngels, gemma, si ho proveu ja em direu què us sembla. A mi em feia una mica de respecte el dolç però em va sorprendre gratament!
ResponEliminaMaria, amb la melmelada de gerds és diferent perquè el gust no és tant dolç, per això em va agradar.
Lídia, jo...també, perquè sóc de salat, però em va sorprendre el de sobr-melm! ja em diràs.
Sonia, fes-ho que veuràs que sorprèn, és una combinació curiosa.
Gemma, jo em quedo amb la melmelada més que amb la mel,però ja dic sempre que no sóc massa de dolç, per això la melmelada i més la de gerds, li dóna un punt àcid boníssim que em convenç.
Carmen, fes-ho que veuràs que és diferent, és més potent de gustos!.Això de gratinar el combinat amb mel m'ho apunto.
Starbase..., tens raó, de fet es pot fer amb ibèrica o duta directament de les illes...però per a fer els canapés i barrejar crec que és més "pràctica", però mai tant saborosa, això segur!(doncs...acaba d'escriure en Xavier de Rossejat que és de les illes i no m'ha renyat!...)je,je...
Sión,el d'anxoves amb la mostassa és BONÍSSIM!
Xavier, oi que si?, si ho fem amb pa casolà ja és sublim... M'alegro molt de tornar a veure't en actiu!
Jo els he provat!!! Són boníssims!!! Mercèeeeeeeee, a veure si podem parlar en directe, no????
ResponEliminaPetonàs
QUIMA
en un pica-pica .... per no parar !!
ResponEliminaUna abraçada
Un riquísimo tentempié y rápido de hacer. Me gustaría probarlo.
ResponEliminaY qué colores tan atractivos.
un abracito,
St Hilari, sempre que els he fet han volat, i fa gràcia veure els partidaris de salat i els de dolç com reaccionen...una abraçada!
ResponEliminaHilmar, m`´es ràpid impossible!, és un recurs si no tens gaire temps!una abraçada!
Et queda encara de sobrassada... jo vull un, que original amb melmelada de gerds.
ResponEliminaPetonets
neus, si el fas em dius què t'ha semblat, a mi em va sorprendre!
ResponEliminaHe tastat la sobrassada amb mel però amb melmelada de gerds, no. De totes maneres, sense haver-lo tastat, m'apunto a la banda dels "dolços"!.
ResponElimina