mousse de coco

mousse de coco

dijous, 17 de juny de 2010

MOUSSE DE RAP AMB SALSA DE GAMBES-PREMI BONPREU!





No és a l'atzar que avui us presento aquesta recepta. És el nostre sopar d'avui per celebrar el premi que BONPREU m'ha otorgat justament per aquest plat, en el seu concurs de cuina d'enguany. Des de la meva modestíssima cuina no sé si estic més contenta o desconcertada... Des de que vaig iniciar el blog tot han estat alegríes. Els vostres comentaris encoratjadors, carinyosos i divertits em van donar l'empenta necessària per arribar a "creure" que m'hi podia presentar, ho dic sincerament, però no hi tenia gaire confiança a guanyar cap premi...

A tots vosaltres que passeu per "casa"(aquest és el premi que m'oferiu cada dia), us agraeixo sincerament que pugui arribar a creure'm que la meva cuina, si més no, us és original, divertida, ocurrent...I als meus 4 fans incondicionals els petonets més dolços del món!!!. D'aquí a una estona anirem a l'acte organitzat on espero conèixer a en Xavier -arrossejat-. També tinc la satisfacció de compartir-ho amb uns que coneixeu bé i que prenen cafè cap el vespre...je,je, però són ells qui us ho explicaràn! Espero ho celebreu amb mí amics blocaires i no blocaires!!! GRÀCIES!


INGREDIENTS:

400-500 gr de rap

300 gr de gambeta pelada

250 de gamba amb pell (vaig posar 400 però no cal tanta)

2 cebes mitjanes

3 ous

2 briks de crema de llet (nata de cuinar)

oli i mantega.



SOM-HI:

En una paella amb un raig d'oli fem el rap que haurem tallat a daus i salpebrat prèviament, amb la ceba talladeta fins que agafi color.Hi afegim les gambes pelades i donem unes voltes.


En un bol barregem els ous i un dels briks de nata, afegim el preparat anterior i passem pel turmix.


Untem un motlle amb una mica de mantega tipus cake i hi aboquem la barreja.


Enfornem a 180º uns 45 minuts (adalt i abaix). Esperem que es refredi i desenmotllem.


-Salsa de gambes-: en una paella posem un xic de mantega i posem les gambes amb pell que anirem xafant per tal que deixin anar el seu suquet. Colem, i en aquest oli a foc suau anem afegint el brik de nata poc a poc. Podem anar afegint dauets de mantega fins aconseguir la consistència desitjada. Salpebrem a gust.


Servim la mousse amb la salsa per sobre i algún cos de les gambes per sobre.


Aquest plat queda millor fet amb força antel.lació, ja que guanya en gust! i es pot servir tebi o fred. BON PROFIT!

42 comentaris:

  1. M'agrada molt la il·lusió que transmets amb els teus plats. A més de fer venir ganes de menjar-los, és un esclat de vitalitat vostre que ens arriba.
    Felicitats pel blog i pel premi

    ResponElimina
  2. sotaescala, moltíssimes gràcies!, no saps com agraeixo comentaris com el teu! A reveure!

    ResponElimina
  3. Pero si prepares unes coses bonissimes, com no has de guanyar premis??? a tots els concursos q t'hi presentis!!!

    Un peto,

    ResponElimina
  4. Moltes felicitats pel premi Mercè!
    T'ho mereixes per les receptes tan bones i originals que ens presentes i que ens fan quedar bé quan tenim convidats a casa!
    Que vagi molt bé el sarau, i estarem pendents de la crònica del Josep i la Glòria!

    ResponElimina
  5. Merçè, com no volies guanyar amb aquest pastis de peix tan bo i refrescant...
    Felicitats!!!
    Una abraçada

    ResponElimina
  6. Mercè,
    El primer de tot és felicitar-te, el premi és, segur, merescut, la recepta s'ho val!!!
    L'entusiasme en què en fas la presentació et dibuixa també com una gran persona. Doble motiu doncs de felicitació.
    Aquesta mousse ha d'estar, sens dubte, de mort.
    Una forta abraçada.
    Manel.

    ResponElimina
  7. No m'extranya que hagis guanyat....el mousse te una pinta genial.
    petons

    ResponElimina
  8. ohh qué buena pinta!! se ve super delicioso.
    Me encanta, un abracito,

    ResponElimina
  9. Mercè ...moltes felicitats!!! I encantada jo de llegir-te, és que amb aquesta mousse de rap...el premi està assegurat!
    Ptnts

    ResponElimina
  10. Mil felicitats pel premi de Bon Preu. Un pastís de rap com aquest com ens presentes s'ho mereix, com no!
    Passa-t'ho molt bé a l'acte de Bon Preu i després ens ho expliques!
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  11. Merçé, MOLTES FELICITATS!!!! i agafar amb tot detall, avui seràs l' estrella i els nostres millors cronistes de la blogsefera ja ens donaren bona compte.


    Muas! i a passar-s'ho bé.

    ResponElimina
  12. HOLA MERCÈ, GUAPA TU

    NENA NO M´EXTRANYA GENS QUE TINGUI RECETA AMB PREMI,...QUE BONA...EM EL TEU PERMÍS EN PREG NOTA DE LA RECETA

    PETONETS SUSANNA

    ResponElimina
  13. Moltes felicitats!!!!!! És una molt bona recepta i els de Bonpreu s'han adonat de el que nosaltres ja sabiem, ets una artista de la cuina!!!!
    Petonets, guapa.

    ResponElimina
  14. Sonia, moltissimes gràcies!,m'encomanes amb la teva convicció!je,je, a reveure guapa!

    Gemmota,gràcies guapa!,espero de debò que en treieu coses profitoses.En Josep i la Glòria explicaràn com ha anat i ens podreu veure a ella, a mi i a en xavi de -Rossejat- que ha guanyat el primer premi de segons!!a reveure!

    Neus, gràcies guapa, aquesta mousse és suaaaaaaaaaaaaaaaau, et fa quedar molt bé!.Merci pels ànims!

    Manel, caram...moltíssimes gràcies, prenc el que em dius amb molt de carinyo, ets una persona molt atenta, gràcies per passar per aquí!.La mousse és una esponja, un pastís suau,suau.Una abraçada.

    Núria, gràcies maca!, és tan suau que entra sol...

    Hilmar, gracies, suavet i gustós, sempre em fa quedar bé.

    Marta, gràcies!, de fet haig de dir que érem una colla de premiats, però que d'entre unes 5000 receptes hagin escollit entre d'altres una de teva, fa molta il.lusió!a reveure marta.

    Dolça, molt agraida que passis per aquí!,he anat amb la meva family i ha estat molt bé.A reveure!

    Gemma, ei guapa!!!!, gràcies!, hem estat molts els seleccionats, però només per això ja estic més que contenta!Al blog del cafè de nit ens veureu a la glòria, al xavi-rossejat- (primer premi)i a mi.A reveure!

    Susanna, gràcies per aquest bon humor que tens sempre!,és una mousse molt suau i la salseta lliga molt bé!a reveure guapa!

    ResponElimina
  15. Un premi ben merescut! Aquesta mousse tan preciosa se'l ben mereix i la cuinera també!

    ResponElimina
  16. Felicitats pel premi, no es d´extranyar que hagis guanyat perquè ha de ser boníssim!!! petonets

    ResponElimina
  17. Mercè... et tornava la visita i em trobo la sorpresa del premi. Em fas content i prenc nota de la recepta... que ja saps que jo soc de "no dolç" i el que no saps es que soc devorador de peix...:). Aquesta la provaré i no soc dels que ho diuen de totes...Felicitats..!.

    ResponElimina
  18. Moltes felicitats !!!! T'ho mereixes. Tu ja saps que a ca nostra , a Son Fe, tot el que ens mostres ens agrada i ens fa mengera.

    Enhorabona!!!!

    ResponElimina
  19. Felicitats! És un premi merescut, aquesta recepta és deliciosa... boníssima, gustosa i amb una textura perfecta.
    A veure si tens sort amb el sorteig ;)

    ResponElimina
  20. Mercè,

    Va estar molt bé poder assistir junts a l'entrega dels premis Bonpreu, amb la sorpresa afegida de conèixer el Xavi, de Rossejat!.

    Donem fe que aquesta mousse és deliciosa una mica tèbia, molt suau i esponjosa, va ser perfecte sopar la teva recepta premiada!. La faré ben aviat!

    ResponElimina
  21. Enhorabona, t'ho mereixes. De tot cor estem contents per tu i la teva cuina. Muac.

    ResponElimina
  22. Mil felicitats mercè! Fora complexos es clar que sí!És un premi ben merescút :)

    ResponElimina
  23. Àngels, moltíssimes gràcies, m'ha fet molta il.lusió!

    Dit i fet, és una mousse qua a mi m'agrada molt, perquè sóc fan del peix i de la textura de mousse o pastís.Gràcies Mªjosé.

    Ricard, així ets dels meus...de peix i de salat!, m'ho crec que faràs la recepta, i si us plau fes-me saber com t'ha anat!a reveure i gràcies!

    Xisca, moltíssimes gràcies!, ets molt i molt amable, m'agrada que passis per aquí!

    Gemma, gràcies guapa, de debò, no saps com agraeixo els vostres comentaris! La recepta és realment gustosa i suau al mateix temps. Molt recomanable per a tothom.a reveure!

    Glòria,quan dissabte passat ens vam trucar per dir-nos exactament el mateix (que ens havien seleccionat)em petava de riure...Va ser molt "oportú" anar-hi amb vosaltres.Estic contenta que us agradés la mousse, el dia no podia acabar d'una altra manera! je,je.Va estar molt bé conèixer en Xavier, un noi molt agradable!a reveure amics!

    Txell i kike, sé que ho dieu de cor!, moltes gràcies per estar per aquí sempre!!

    Oscar, gràcies maco!,entre tots m'heu tret uns quants complexes "tontos"...je,je.A reveure!

    ResponElimina
  24. Felicidades por el premio!la receta es buenisima,no me extraña que ganaras.
    Merce,la confitura la compre en una feria...pero si te pasas por el blog de Xavi,el explica como prepararla.
    Besets.

    ResponElimina
  25. Felicitats pel premi. Mai havía vist el teu blog i m'agrada molt de segur que tornaré tens cosetes rebones. Un beset

    ResponElimina
  26. Mercè,
    Moltes i moltes felicitats, per aquest premi tant merescut, doncs ets molt i molt treballadoran, no has parat des que has oberts.
    De debó, una forta abraçada i, t'encoratjo per seguir endavant.
    Salut bonica!!

    ResponElimina
  27. Una recepta fabulosa, havies de guanyar segur. Felicitats!

    ResponElimina
  28. .... Jo també hi era al City Park Hotel!!!!... disposat a recollir el xec de 600 €.... i totalment desconeixedor que per alli també hi rondàveu tu, els amics del Cafè de la Nit i sobretot en Xavi- el gran truinfador de la tarda- ... una llàstima el no haver-ho sabut abans...haguéssim pogut fer tots plegats un petit brindis per celebrar els nostres respectius premis .. Així és que encara que només sigui de forma virtual: TXIN-TXIN i endavant, Moltes Felicitats !!
    Una abraçada

    ResponElimina
  29. Mesilda, moltes gràcies i merci per la informació!

    M Carmen,t'agraeixo molt el teu comentari,jo ja et tinc "fitxada"...

    Carme, moltíssimes gràcies carme, el teu comentari m'encoratja, i tant!

    St hilari, TXIN-TXIN!, QUINA RÀBIA!, la gloria i jo vam estar buscant al xavi perquè sabiem que hi anava. Va ser fàcil de trobar...quan van dir que s'aixequès a recollir el 1 premi. Però ens haguessim empescat alguna forma per trobar-te a tú...Felicitats, ben et mereixes aquest i tots els reconeixements!A reveure!

    ResponElimina
  30. Enhorabona, un altre vegada.
    Felicitats!!!!!!!!!!
    ISABEL

    ResponElimina
  31. Moltes felicitas maca!!!! és normal que us donin premis, amb aquestes receptes que feu !!!
    Petonets

    ResponElimina
  32. Hola!! M'he assabentat per la Glòria que havies guanyat un premi. Enhorabona!!!! A guanyar-ne més!!! Salutacions

    ResponElimina
  33. He de dir que no m'agrada el peix... Però fa una pinta!!! Felicitats!

    ResponElimina
  34. Carmen, gràcies!una abraçada!

    Francesc, moltes gràcies per passar per aquí!a reveure!

    Sara Maria, llàstima...ja te'n faré un de verduretes!Una abraçada!

    ResponElimina
  35. Ostres Mercè, no sabia res quina il·lusió que em fa que et donessin el premi!! Veient el plat no m'extranya, té molt bona pinta. MOLTES FELICITATS!! Una abraçada

    ResponElimina
  36. Cristina, gràcies guapa, em feia il.lusió que passessis per aquí...ji,ji...vam ser una colla de premiats però la il.lusió va ser tan gran com si només fos per a mi!...A REVEURE!

    ResponElimina
  37. HOOOOOLAAA!!!!!
    Guapaaa, quina bona pintaa!! Segueix endavant amb el bloc, perque per lo que veig et diverteix, i als demes tambè! Felicitats pel premi, to mereixes supertieta! Petons guapaaa!

    La teva nebodeta Marieta.

    ResponElimina
  38. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  39. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  40. Un administrador del bloc ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  41. M'agradaria provar de fer la recepte però tinc algun dubte. Poses 300 gr de gamba pelada que les cous amb el rap i la ceba. Per la salsa poses 250 gr de gamba amb pell. Aquesta última és només la pell i el cap o també la gamba?. Si és amb la gamba quan ho colen que fem amb la gamba? Els 400 gr de rap són nets, ho sigui ja sense os?

    ResponElimina