Aquesta recepta és senzilla, fàcil i amb un resultat segur, així és que si algú encara no la té, que no ho dubti, a mi em feia respecte i a la primera em va funcionar!, l'Albert encara me la demana CADA DIA!...A mi me la va passar la Isabel-la cuina de la isabel- i va sortir així com veieu a la fotografía. Després n'han explicat altres receptes però si fa o no fa són molt semblants i com que ella dona les quantitats de tot, "me la quedo"...(només vaig fer una variació per a qui ho vulgui provar: el sucre del farcit el vaig posar del fi, glas, de manera que va quedar com més lligat als llardons i no tant solt,però a sobre en vaig posar una mica del normal per a la presència tradicional,encara que va ser després de fer la fotografía).Jo us la presento tal i com la Isabel me la va passar.
INGREDIENTS:
2 fulls de pasta de full
50 gr de pinyons
100 grams de llardons
80 gr de sucre molta
1 ou
farina per a la superfície de treball.
SOM-HI:
Preescalfem el forn a 200 graus.
Empolvorem amb farina la safata, mantell de silicona o superfície on ha d'anar la massa.
Estirem la pasta de full donant-li forma rectangular, punxem, omplim amb els llardons trinxats i tapem amb l'altra full de massa, punxem i segellem.
Pintem amb l'ou batut, hi tirem per sobre els pinyons i el sucre de forma generosa.
Posem la coca al forn uns 20 minuts controlant quedi daurada.
BONA REVETLLA!
La coca de llardons feta a casa és molt més bona que les comprades, oi? Queda deliciosa i és super fàcil de fer ;)
ResponEliminaMercèèèèèè! Com estàs?
ResponEliminaHe vist que has penjares també la recepta del concurs!!! Té una pinta escandalosa!
Estic molt content d'haver-vos conegut! Va ser una emoció més a banda del premi totalment inesperat... M'agradaria haver-te vist quan els deies a en Josep i a na Glòria allò de: "sí, sí, és ell!" hehehhee!!!
M'encanta aquesta coca de llardons que has fet. A Mallorca la solen anomenar "coca de raïssons" i és ben bé igual. Jo encara sóc per València i no descartaria fer aquesta coca, però ací on visc no sé com aconseguir llardons que no siguen salats... Ja et diré si la recerca m'és fructífera.
Una abraçada molt forta per a tu i per a la teua família!!!
Segur que la faig i tant, ja et dire.
ResponEliminaUna abraçada
T'ha sortit perfecta...jo no la puc, pq no tinc llardons, q si no....
ResponEliminaUna abraçada,
Jo sóc una de las que encara no la tinc o sigui que me l'apunto.
ResponEliminaMuas!
Boníssima i ben fàcil!!!!
ResponEliminaPetonets
La recepta és senzillíssima i per tant molt apte per a gent com jo, que sóm mandrosos en cuinar els dolços.
ResponEliminaT'ha quedat molt maca!!
Quina bona pinta Mercè! Ja estàs a punt per celebrar la nit de Sant Joan!
ResponEliminaQue t'ho passis molt bé!
Gemma, no hi ha color...per una banda la comprada és més seca i per una altra CARÍSSIMA!!a més a més, les coses fetes a casa et dónen una satisfacció indescriptible...Bona revetlla!
ResponEliminaXavi, gràcies guapo!,a veure si tens sort i pots fer la coca.Estic contentíssima d'haver-te conegut, una abraçada sincera!.
Neus, segur que la fas, i segur que m'ho comentes, hi compto!Bona revetlla!
Sonia, ostres, ara m'has fet pensar que encara no n'he comprat...a veure si l'Albert s'haurà de conformar amb la foto...no m'ho perdonarà...Bona revetlla!
Gemma, bona noia, je,je, segur n'estaràs contenta, més fàcil impossible!Bona revetlla!
Maria, tú ho vas veure...PIM-PAM-COCA.Bona revetlla!
Starbase, no te la pots perdre, la satisfacció que dóna val la pena per tant senzill com es fa.Bona revetlla!
T'ha quedat perfecta, m'encanta aquesta coca.
ResponEliminaQue tingueu una bona revetlla.
Petonets
Les coques de pasta de full son les úniques que m’agraden, aquesta amb el teu permís queda anotada, doncs junt amb la del divendres ja en tindre dues per mi, es que al Miquel li agraden totes.
ResponEliminaMolts petons
Mercè, que encara falten dos dies per la revetlla!!. L'has fet per endavant per anar practicant o és que a casa ja no s'esperen?.
ResponEliminaEl meu home també em demana la de llardons i vés per on, la faré com tu! Em sembla que la provaré de fer demà i si surt bé, hi tornaré el dimecres! Visca la revetlla!
ResponEliminaGemmota, bona revetlla!,compte amb la coca, de llardons, de crema, de fruita, de músic...(aquesta l'he vist en un forn).A reveure!
ResponEliminaCarmen, és curiós, a contracor haig de dir que la coca de Sant Joan la tasto més per tradició que perquè em vingui de gust...però confesso que quan la fas tú mateix, les coses tenen un altre sabor...oi?BONA REVETLLA!
Sión, a veure que feu amb tanta coca!, remulleu-la amb quelcom fresquet,eh?...Bona revetlla!
Glòria, dona...fa temps que la vaig fer, per setmana santa, i vaig guardar la foto per ara, perquè ara torna a "tocar".Si hagués fet cas a l'Albert en faria 3 cada setmana!...li va encantar!Bona revetlla amics!
Àngels, ben pensat, a mi també m'agrada fer "l'assaig" abans de l'actuació...Veuràs que no té gaire secret i et sortirà perfecte!Bona revetlla!
Alça, que bona i formosa!!! Feliç revetlla!!
ResponEliminaHOLA MERCÈ, GUAPA TU
ResponEliminaBONA REVETLLA, I QUE BONA LA COCA...HUMMM
PETONETS SUSANNA
Jo he de fer-la demà, espero tenir-la acabada abans de la revetlla!!
ResponEliminaOndia Merçe!! la cuina de casa encara fa olor d'una coca de llardons que just he acabat ara mateix de fer per demà... l'he feta gairebé igual que aquesta teva i crec que serà bonissima....
ResponEliminafeliç revetlla
NYAM!!! que senzilla de fer, i jo que pensava que era de les més difícils. Em penso que per avui vaig tard, però per sant Pere.... la provaré de fer, m'ha encantat.
ResponEliminaSi te'n demano un tros per aquesta nit arribaria tard oi? jeje. Vinga fins aviat! ;)
Per cert, el mousse de sota te'l copiaré, m'agraden molt els pastissos mousse de peix.
Vermells, bona revetlla macos!
ResponEliminaSusanna, apa que les teves coques!...ummmmm.
Cristina, saps que m'ha passat?des d'ahir que busco pasta de full i s'ha acabat arreu!!!, fins aquesta tarda no n'he trobat de congelada, però la faré per demà...Avui he improvitzat una coca de nous i pastanaga, la de llardons la durà la Monik que vas conèixer a Artero...Bona revetlla!
Bona revetlla per vosaltres també!! No us atipeu gaire, jajajaja
ResponEliminaUn petonàs
QUIMA
Ei Quima,gràcies guapa!vols dir que és possible???
ResponEliminaTambé aprofitaré per provar-la... Jo soc poc de dolç, però la coca de llardons els encanta tan a la meva parella com al meu fill. I em lluiré.. :). Ja es la segona que et dic que faré eh?..
ResponEliminaRicard, no saps com em fa de contenta que t'agradin els postres que poso per aquí i que t'animis a fer-ne 2 (de moment)no sent de dolç...A mi però, em va passar igual. Va ser començar a veure blogs i provar de fer dolços que mai m'hagués imaginat de fer!Espero em diguis com t'ha anat!.A reveure Ricard.
ResponElimina