Des que vaig fer les magdalenes de carbassa (visc a la cuina-Angels), sempre que faig puré en reservo una mica per a fer-les, o com en aquests casos que us presento fer-ne coca. Com veieu, el puré de carbassa li dóna un coloret preciós i un gustet dolç diferent al que li dóna el sucre. Una de les coques és amb panses a la massa, a l'altra li vaig afegir al darrer moment un bon grapat d'anous i ametlles trocejades per sobre quan ja era al motlle a punt d'enfornar.(Aquest motlle ondulat de paper és molt pràctic per a dur la coca a casa d'algú, amb les quantitats que poso en surten dos motlles-2 coques.També vaig fer aquestes porcions petitones en uns motlles de fusta aptes pel forn que queden molt presentables! Els motlles ondulats els podeu trobar a Baltà Farinetes en paquet de 10 unitats.Els de fusta també els trobareu allà.-enllaç Baltà a la columna de l'esquerra).Espero us agradin les 2 versions!
INGREDIENTS: 1 coca normal o 2 petites
80 gr de mantega
200 gr de farina
180 gr de sucre
3 ous
1/2 sobre de llevat
2 cullerots (4 cullerades grosses) de puré de carbassa
-panses, nous, ametlles trocejades...-
-opcional: un raig de vi dolç per remullar les panses.
SOM-HI:
Si volem fer la coca amb panses les posem en remull amb vi dolç.
Barregem la mantega pomada amb el sucre i anem afegint els ous un per un.
Seguidament afegim el puré de carbassa, remenem i finalment incorporem la farina amb el llevat amb cura i a poc a poc fins que quedi una massa lligada i fina.
Si hem obtat per fer-la amb panses les incorporem a la massa.
Aboquem la massa al motlle (si son els motlles de paper els untem amb una mica de mantega).
Si obtem per fer la capa de fruits secs picats, els incorporem a sobre just abans d'enfornar.
Enfornem a 180º (el forn ja estarà ben calent) uns 30 minuts.
OStres Mercè, amb el que m'agrada la carbassa a mi... això ho he de provar!! M'encanten els motlles, jejeje Són tan macos, jo encara els tinc per estrenar, que volia fer-ho aquests dies però està sent una setmana molt estranya!
ResponEliminaQueda a pendents!
Molts petons!
Sandra
M'encanta la carbassa, ja ho saps! Però crec que en coca encara no l'he provat mai... M'imagino que deu quedar semblant a la de pastanaga, oi? Ho provaré! ;)
ResponEliminaMercè que bona ha d'estar aquesta coca...mira a la propera que faci coca la provaré amb farina d'espelta integral, suposo que quedarà be...
ResponEliminapetons
magnífica coca!!! em quedo amb la idea de guardar un bocí de carbassa per fer també les postres..
ResponEliminaUna abraçada
¡Ummm, qué buena pinta tiene!, te quedó muy esponjosa.
ResponEliminabesos
Quina guapada de coca, de motllos i de tot! La provaré, encara tinc una carbasseta al rebost!
ResponEliminaEncara és l'hora que mai he fet servir la carbassa per postres però crec que ha de quedar molt bé, i amb lo que m'agraden les coques i els pans de pessic mmm.... de momento me n'enduc un tros del teu!
ResponEliminaNo he provat mai ni la coca ni les madelenes de carbassa tot i que m'agrada molt. Jo també em quedo amb la idea de guardar-ne quan fagi la sopa....
ResponEliminaBONA PINTA TE i la carbassa me agrada molt.
ResponEliminame la guardo a ver si tengo tiempo
nos vemos despues
peto
miquel
No he provat mai coca de carabassa, té molt bona pinta. I això dels motlles bona idea, perque per portar pastissos amunt i avall és incomodíssim.
ResponEliminaTinc cada setmana a la cistella carbassa, així que crema en faig molta ho probaré.
ResponEliminaMuas!
Buenisima Mercè...tiene un colorcito de lo mas apetitoso...la calabaza me encanta.
ResponEliminaBesets.
HOLA MERCÈ, GUAPA TU
ResponEliminaTE MOLT BONA PINTA AQUEST COCA, ANOTO LA FORMULA...
MIL PETONETS DOLÇOS PER TU, SUSANNA
La carbassa li dona humitat als pastissos i quedan molt bé. Aquests motlles son molt macos.
ResponEliminaPetons.
Hola,
ResponEliminano he provat mai la carbassa en coca!Quan la faci si que m'agafo l'opció del vi dolç. Una pinta excel·lent. Petons,
Ummm!!! si que esta bona, demá surt la meva publicada i ens va agradar molt.
ResponEliminaUnn petonet
Una coca força interessant, i de ben segur que molt bona, tindre que provar-la
ResponEliminaPetons
Aquesta recepta l'hem de provar... té una pinta!!!
ResponEliminaQuina idea més bona! Quan torni a fer crema de carabassa en guardaré una mica per provar les magdalenes, o aquesta coca tan apetitosa...
ResponEliminaFins aviat!
La Taula d'en Bernat
No m'he vist amb cor mai de fer un pa de pessic de carbassa, però veient el teu, serà questió de posar-s'hi.
ResponEliminaTinc una consulta... (no tinc el teu mail, per això t'ho posso aqui), per fer la crema de pastanaga, quan s'havia de reduir la salsa de soja? Es que no m'enrecord i no ho posa, fins la meitat?= o només barrejar?
Salut!
Quina pila de cocques Mercè!! Però estic segura que ja no te'n deu quedar ni un trosset. Fan molt bona pinta.
ResponEliminaJo he provat aquesta coca a casa d'una cosina de l'Arnau però sense fruits secs. No se si és per la carbassa, però la textura és molt flonja i gustosa.
Amb fruits secs també deu ser deliciosa.
Molts petonets!
La coca bonissíma......
ResponEliminaLes magdalenes també....
Desde que les vaig fer fa temps una vegada, les faig a sovint.
Els motllos guais.....
Un guai peto........