A la gavineteria ARTERO del carrer del Call a Barcelona,com he comentat més d'un cop, cada segon dimarts del mes hi fan unes classes de cuina magnífiques de la mà de la cuinera Mercè Rovira. Les receptes que hi ensenya són perfectes per a fer a casa amb ingredients que tots hi tenim normalment, per a la familia, per a un dia amb amics, postres, primers, segons... Es tracta de receptes senzilles però amb un toc especial que les fa molt atractives. La Mercè és una persona encantadora que si cal du els plats mig preparats per a avançar feina i en poguem gaudir. A la darrera classe va fer aquest pastís, tot i que el va presentar en forma rodona i acompanyat de rúcula. A mi em va agradar fer-lo amb el motlle d'estel perquè a les nenes els agrada molt, i hi vaig posar aquest filet de mostassa per a decorar-lo.
INGREDIENTS: (unes 5 o 6 persones)
240 gr de pebrots del piquillo
120 gr de nata
4 ous
2 llaunes de tonyina
1 polsim de sal
Decorem: rúcula, (jo olives i mostassa)
SOM-HI:
Triturem tots els ingredients excepte la tonyina que la posarem després.
Posem en un recipient rodó apte per a microones i ho deixem uns 13 minuts. (El millor és posar temperatura mitja i deixar-ho més estona per tal que l'ou qualli bé).
Deixem refredar i desmotllem.
Acompanyem amb rúcula, enciams...o en el meu cas un filet de mostassa suau.
Quian bona pinta que té i que maco que t'ha quedat! El toc de la tonyina a dins hi ha de quedar molt bé :)
ResponEliminaUn pastís resultón, dels que fan bona carmanyola i fàcil de fer. En pis-pas et resol el dinar del dia següent mentre tú estàs veient l'Arguiñano :DD
ResponEliminaI el detall de decorar-ho amb aquestes lletres èlfiques ja és la bomba :-P
OHHHHH que bo!!!! Amb la gana que tinc! Segur que està boníssim i molt ben decorat! Jo m'he apuntat a la classe del Bonpreu que va de salses de fondues i jo ja tinc marcat cada any fer una macro fondue, així que he d'apendre a fer coses! ja he vist que tu estas a la del caprabo, així que no en veurem! Fins aviat! Cuidat!
ResponEliminaTan fàcil????
ResponEliminaSegur que el faig, deu ser boníssim!!
Petonets
Ohhhhh, Mercè, fàcil i bo, la recepta perfecta!!!!! A més deu ser boníssim, m'ha agradat molt , gràcies.
ResponEliminaPetonets
Wuauuuu!!!! quina pasada que bona que te que estar...
ResponEliminaun petonet
Amb el que a mi m'agraden els pebrots del piquillo... i lo fàcil que és segur que el faig aviat per casa mons pares, que al Xavi no li agrada el pebrot! jeje
ResponEliminaPetons!
Sandra
Merçè, aixó devia estar molt bó. Me la guardo.
ResponEliminaMuas!
Quina presentació tan maca!! No me'n recordo mai de les classes d'Artero.
ResponEliminaQue buena receta Mercé....me encanta el color tan llamativo y lo facil que se prepara.
ResponEliminaBesets.
Mira que tiene buena pinta¡¡¡¡ Me está entrando un hambre de verlo. Un abrazo.
ResponEliminaQuina cosa més bona!!! Els pebrots m'encanten i amb tonyina més!! Un petó, Paula
ResponEliminaMercè a quedat maquisím.
ResponEliminaJa et vaig dir que el faig mol semblan i tan es pot servir fred con calent.
M'agrada, perque os doneo conte que el microones serveix per algo més, que per escalfar la llet, jejeje. es broma
Un petonarro.
Per cert el pastis enreixat, amb base cruixent i melmelada, a Italia li diuen
COSTRATA
Al final m'hauré d'apuntar a les classes de l'Artero! Entre les receptes que ens expliques tu i les que ens explica la Glòria, hi ha raons de sobra!
ResponEliminaPer cert, qeu la combinació piquillos - tonyina és una aposta guanyadora! Bé, a mi m'encanta!
Mercè,
ResponEliminavist i no vist i ja està fet!! ve a ser com el de formatge al microones oi?, però la veritat quina patxoca que fa noia.
Un petó.
A més de la forma, que és maquíssima, la recepta és preciosa... i fàcil, què més es pot demanar?
ResponEliminaEts una alumna molt aplicada i és que les receptes de la Mercè s'ho valen!
ResponEliminaMerce
ResponEliminate ha quedado con este molde muy atractiva la receta.Me gusta.
A tu pregunta en mi blog si no tienes bicarbonato, pues no pasa nada pon mas cantidad de levadura Royal y ara lo mismo.Lo que hace el bicarbonato es darle gas a la masa para que suba mas.
Peto
miquel
Hola Mercè!
ResponEliminaI així de ràpid és fa aquest pastís? Aquesta recepta s'ha de provar! és fantàstica! Gràcies per compartir-la amb tots. Petons,
Uns pebrots del piquillo amb tonyina, força diferent, fàcil, rapid, bo i original
ResponEliminaPetonets
Aquests flams salats tenen l'èxit assegurat. I amb la forma d'estel queda realment bonic!
ResponEliminaHe sentit que parlaven del teu blog al Món a RAC1 aquest matí. Moltes felicitats!!!
ResponEliminaHe sentit la recomanació del blog a rac1, felicitats!!!
ResponEliminaAquest flam ha de ser molt gustós, el faré ben aviat.
Mercè,
ResponEliminaFelicitats per la recomanació que han fet del teu bloc a El mon a RAC1 aquest matí!!
Eiiiiii!!!
ResponEliminaHem sentit la recomanació al rac1!!!
Mopltes felicitats, no m'extranya cada dia ho fas millor!
Muas!!!
Jo, matinera de mena, aixi qu poso un peu a terra ja tinc la radio endollada, i que sento aquest matí, bloc recomenat del dia DESTAPANT CASSOLES, moltes felicitas guapa
ResponEliminaOh!! Felicitats per la recomanació de RAC1!! Fa molta il·lusió!! :D t'ho mereixes!
ResponEliminaA TOHOM: Avui no puc estar més contenta!, a part de veure que la recepta us agrada força i que crec us he animat a probar de fer-la,m'heu informat també vosaltres que el blog ha estat recomanat aquest matí a RAC 1 !!!, quina il.lusió!, a més a més gràcies a en Josep Colet ho he pogut escoltar més tard.Modestament em sento una mica infladeta i afalagada per tots!...ja,ja!,m'agrada que es vegi l meu blog com a una mostra familiar i propera, crec que és el rerafons de Destapant Cassoles. Gràcies a tots!!!!!
ResponEliminaHola Mercè , primer de tot Enhorabona t'ho mereixes. T'ha quedat molt bonic , però he de confessar-te que a mi no m'agraden els pebres de piquillo , que hi farem.
ResponEliminaUna besada ben forta
Hola preciosa, ummmmmmm que bien huele tu cocina.
ResponEliminaNecesito un correo tuyo.
Escríbeme al mio, en el blog lo tienes.
Besos
Aquesta és de les que m'agraden a mi, fàcils i ràpides...i a més bones!!!!
ResponEliminaPtnts
T'ha quedat molt xulo amb forma d'estel i amb la mostassa.
ResponEliminaPetons.
aquest pastís és un bon recurs!!! m´el guardo a preferits per fer-lo ben aviat!!!!
ResponEliminagracies!!!
muaks
nan
Xisca, canvia els pebrots per un altre ingredient i llestos!,aquesta recepta s'adapta al gust de cadascú!
ResponEliminaMargot,Xaro,Betulo,Nan,vosaltres ho heu dit, ràpida, senzilla i ben bona.Espero de debò la feu!
Felicitats!!!!! jo no ho vaig sentir, però ara el busco per internet!!!
ResponEliminaMolts petonets