mousse de coco

mousse de coco

dimecres, 12 de gener del 2011

MAGDALENES D'OLIVADA






A la darrera classe de Caprabo ens van oferir una colla de bones receptes elaborades amb farines Santa Rita. La cuinera Marta Julià ens va explicar moltes coses sobre les farines, molt interessants. Tots els plats van ser curiosos i bonics però crec, com podreu trobar a una colla de blocs, que aquestes magdalenes ens van robar el cor a tots... Jo només les vaig fer d'olivada però a la classe també les va fer amb sobrassada i mel!,ummmm.... Aquestes magdalenes queden amb un aspecte molt curiós pel color gris que en surt i per la mida tan menuda, de mossegada. El sabor és entre dolç i salat, un contrast divertit. Us poso la recepta amb els ingredients per a fer-ne unes 35-40 unitats. A Caprabo en va fer servir el doble per tal de dividir la massa en dos i fer les magdalenes d'olivada i les de sobrassada.


INGREDIENTS:

3 ous


60 gr de sucre


110 de farina Santa Rita especial bizcochos y magdalenas (llevat incorporat)


50 gr de mantega


un pessiguet de sal


50 gr de pasta d'olives negres


sal groixuda per sobre.



SOM-HI:

Fonem la mantega i hi aboquem la pasta d'olivada.Barregem bé.


Batem els ous amb el sucre i el polsim de sal .


Incorporem la farina tamisada, després l'olivada i ho barregem bé.


Escalfem el forn a 200º per sota.


Omplim les capsuletes de magdalena (de les més menudes) sense arribar a la vora de dalt, i enfornem 5 minuts.


Treiem del forn i abans que es refredin hi posem una mica de sal groixuda.

24 comentaris:

  1. Quina recepta més original!! Me l'apunto!! Me l'apunto!! Petons, Paula

    ResponElimina
  2. Alaaaaaa...!
    Que bones!

    Jo sóc fan de les magdalenes i aquestes no les deixaré passar!!!

    Una besada!

    ResponElimina
  3. A casa també les vam fer i ens van agradar molt! Queden una monada, tan petitones, oi?

    ResponElimina
  4. Recordo haver fet unes magdalenes d'olivada fa molt de temps, era d'una recepta de la Carme Ruscalleda i no les he tornat a fer, però si que em van encantar!! Ara veient la teva recepta me'n he enrecordat i quina ganaaaaa! Veig que tu les has fet amb farina Santa Rita, la veritat es que és genial aquesta farina!

    Un petó maca!

    ResponElimina
  5. Recepta apuntada!! Això de la barreja de dolç-salat en unes madalenes s'ha de provar ja! Petons

    ResponElimina
  6. Magdalenas d´olivada,que originales...la combinacion de dulce y salado,en casa nos gusta mucho...tomo nota.
    Besets.

    ResponElimina
  7. Qué originals, d'olivada, mira que m'agrada, però d'aquesta manera no la he tastat, i de sobrasada amb mel també han de ser bones.
    Petons.

    ResponElimina
  8. Mercè moltes gràcies per avisar-me dels tallers, de ben segur que hauria fet tard ja que no puc mirar-ho diariament. Les magdalenes són fantàstiques, deixen a tothom sorprès. A casa van tenir més èxit les de sobrassada

    ResponElimina
  9. Hola Mercé! Sorprenents aquestes magdalenes. Encantada d'haver-te coneixe't l'altre dia, espero tener una altra oportunitat per veure'ns.

    Petons!
    Ana de: 5 sentidos en la cocina

    ResponElimina
  10. Apaaaa...noia que original aquestes magdalenes... jo faig servir la farina aquesta de Santa Rita i m'agrada molt, llastima que costa tan de trobar.
    un petonet

    ResponElimina
  11. Bonísimes, les madalenes saladetes cada cop m'agraden més. I d'olivada.. .més potència no es pot demanar eh!! :)

    ResponElimina
  12. Merce me gustan como te han quedado, pero tengo un problema con las olivas negras que no puedo con ellas y lo bueno es que no el porque.
    Porque sino de buena gana las hacia
    peto
    miquel

    ResponElimina
  13. Tenen una pinta estupenda i semblen força fàcils de fer. Son unes magdalenes ben originals! I les de sobrassada... Mmmmm, aquestes les he de provar!

    Salutacions!
    La Taula d'en Bernat

    ResponElimina
  14. Hola veïna, jajajajaja,
    He passat a saludar-te i quina bona fila fan aquestes magdalenes, me les apunto. A veure si quedem un dia per un cafe
    petons guapa

    ResponElimina
  15. M'encanten les magdalenes salades... també! No he provat mai de fer-les amb olivada, les trobo molt originals, les provaré a casa!

    ResponElimina
  16. Bon Tiberi, gràcies!

    Xavier, doncs són fetes ràpidament, fes-les!

    Gemma, el format petit és ideal per aperitiu!

    Anniki,recepta Ruscalleda=recepta segura.Aquestes magdalenes son realment xocants!

    Eri, Mesilda, si les feu ja em direu el resultat.

    Betulo, amb sobrassada i mel segur que són boníssimes però em reservo una recepta sense farina que em va agradar molt!

    Cristina, ni hi ha de què!

    Anna, a mi també em va agradar veure't!,tú ho has dit, magdalenes sorprenents.

    Neus, jo la trobo al Caprabo (Eroski),no en tens aprop?

    Starbase, realment potent, per això no en cal gaire quantitat.

    Miquel, ja,ja, doncs podries fer-les amb...tonyina?...

    Anna, fàcils i ràpides,5 minuts de coure!...

    Loles, sí que ho hem de fer.Proposaré un dia als 3 blogs que et vaig comentar(cafè de nit,fogons de la bordeta i el pa dels ferrer)

    Angels, a mi com a salades les prefereixo sense farina, però ja no seríen magdalenes...només per la forma...si les fas, ja diràs!

    ResponElimina
  17. Ai Mercè, que porto uns dies mig desconnectada del blog... i és que he estic amb unes angines tremendes! I quasi se'm passen aquestes magdalenes, deeuen ser d'autèntic vici, m¡encanten!!
    Per cert, a aquest taller de cuina que parles en l'altre entrada... crec que t'hi portaré nens ;) M'encanta la idea, sempre fai cuinar als nens de la família!

    Petonets!
    Sandra

    PD: el mes que ve t'esperem a la Recepta del 15, que aquesta hem anat molt justos de temps! ;)

    ResponElimina
  18. HUMMMM pue ara que estic amb el cafetó aqui berenant , en menjaria una o dues
    una baraçada que bonas !!!! mmm

    ResponElimina
  19. Que maravilla de recta , me la llevo y te mando un besico.

    ResponElimina
  20. Les magdalenes salades son boníssimes i de olivada encara mes que m’encanta
    queda anotada amb el teu permís
    Petons

    ResponElimina
  21. Sandra, espero t'hagis recuperat de les angines!.Per febrer, la recepta del 15!, ja n'espero l'ingredient!.Parlem-ne dels nens, que ja en tinc ganes!.Intento comunicar amb el teu correu,una abraçada.

    MEEG,potser millor per aperitiu!, de tota manera ja et dic que son ben bones a tothora.

    Capisi, les que vulguis!, son tan petitones que com a mínim et toquen 3...

    Angelica, contenta de verte por aquí!

    Sión, segur les faràs i t'agradaràn!

    ResponElimina
  22. Aquesta me l'apunto, doncs no he fet mai madalenes salades!!!!!

    ResponElimina
  23. Magadalenes salades??? Per què no???!!!

    ResponElimina