mousse de coco

mousse de coco

dimarts, 15 de març del 2011

CREMA CATALANA - CREMA DE SANT JOSEP








Encara hi arribo!!!... Havia decidit no participar a la recepta del 15 aquest mes donada la gastroenteritis de l'Albert i ara la Laia, però n'he fet dues racions petitonetes!, les justes per fer-ne un tastet i poder participar d'aquesta fantàstica iniciativa que cada mes ens presenten els blocs -XOCOLATA DESFETA- I -ELS FOGONS DE LA BORDETA-


Aquí us presento la crema de Sant Josep tal i com ens l'explica la fantàstica Carme Ruscalleda al seu llibre Cuinar per ser feliç. Es tracta d'una versió senzilla i clara. Només m'he permès afegir la "nota" catalanista amb la decoració final amb canyella en pols. Els que em coneixeu ja sabeu que si puc... m'agrada donar aquest toc...També he fet en l'altre les inicials de Sant Josep. És tan senzill com agafar un paper una mica més gran que el bol on presentareu la crema i retallar la forma desitjada. Poseu el paper de forma que s'aguanti sobre la bora del bol i anem empolvorant per sobre amb la canyella en pols.


Us presento la recepta tal i com ella ens la dona al llibre per a 8 racions individuals. Jo ho he fet amb menys donades les "baixes" estomacals de la familia...


Feliç dia de Sant Josep i bona crema!


INGREDIENTS:

1 Litre de llet

125 de sucre

9 rovells d'ou

60 gr de farina de blat

la pell de 1/2 llimona

un troç d'escorça de canyella


SOM-HI:

Posem la llet al foc amb la canyella i la pell de llimona i esperem que arrenqui el bull.

Deixem refredar completament la llet i la colem.

Separem la llet en 2 meitats. A una part de la llet hi afegim el sucre i la farina ben dissolta i ho posem en un cassó al foc. Sense deixar de remenar esperem a que arrenqui el bull i ho mantenim 15 segons.

Fora del foc afegim l'altre meitat de la llet freda.

Colem la barreja i tornem el cassó al foc. Hi afegim els rovells vigilant.

Finalment colem la crema i la servim als platets o bols.


BON PROFIT!




28 comentaris:

  1. Ja et trobavem a faltar......
    Petons a la familia.

    ResponElimina
  2. VISCA LA CREMA CATALANA I VISCA LA TEVA NOTA CATALANISTA, com ha de ser! Desitjo que es millorin l'Albert i la Laia i els hi fas aquesta crema de nou que segur que els faras molt feliços! Petonets!

    ResponElimina
  3. Que bé que al final has pogut participar, tot i les baixes!. Quan tothom estigui recuperat, hauràs de repetir-la!

    ResponElimina
  4. AAA, moltes gràcies macos, vaja unes ensaimades heu fet!

    Eri, ets molt amable, gràcies, ja es troben millor!. I sí, visca la crema catalana i el catalanisme!

    Gloria, noia, fa tres setmanes que anem caient... Està clar que l'hauré de repetir!

    ResponElimina
  5. Visca Mercè!! Quina alegria que al final hagis participat!! Ens fa molt contents! I aquesta versió és una passada, catalanista fins a la mèdula! jajaja
    Petonets maca i moltes gràcies!
    Sandra

    ResponElimina
  6. Ostres, crema ideològica juas!! :D
    Mai havia vist una crema decorada així amb la canyella, és una bona idea. Si es pot decorar els caputxinos amb la xocolata també ho podem fer amb la canyella :))

    ResponElimina
  7. Ja esperava la teva crema amb aquell toc tan característic que li dones! jeje. Que es millorin a casa, que encara seràn a temps de menjar una bona crema el dia de sant josep!
    Petons Mercè! ;)

    ResponElimina
  8. La crema té un color meravellós i m'agrada molt com has fet les decoracions, han quedat perfectes!! ;)

    Un petó!

    ResponElimina
  9. Caram, aquesta crema si que és catalana!!!
    ànims pels malaltons!

    ResponElimina
  10. Què bona, oi?? i la decoració perfecta, crema catalana, of course!!!!
    Petonets

    ResponElimina
  11. Has preparat una crema catalana, però catalana per tots costats, unes presentacions fantàstiques
    Petons

    ResponElimina
  12. És catalana, catalana, m'encanta.
    Petonets

    ResponElimina
  13. Doblement catalana, Ens Agrada!!!!!
    Petons gastronómic

    ResponElimina
  14. Aquesta crema és la canya! Vaja, totes dues! Ostres, és que m'encanta la idea. Crema catalana, però catalana de veritat! Haha. Molt bona pensada...
    Gràcies per participar!
    Molts petonets!

    ResponElimina
  15. Aquest any a Sant Josep tindrem versions per escullir.

    Muas!

    ResponElimina
  16. laia: mmmmmmmmm que bo q deu ser mama! i quina bona presentaciò... i com sempre el toc català!
    un petoooooo
    muackk

    ResponElimina
  17. M'encanta la decoració que has fet, és una crema catalana de veritat, je je je...

    ResponElimina
  18. Crema catalana amb sentiment. I si et serveix de consol jo encara no he aterrat a la Recepta del 15...hi aterraré dissabte...

    ResponElimina
  19. Te ha quedado genial Mersé,que se note que es catalana...esta crema me chifla.
    Besets.

    ResponElimina
  20. Espero que l' Albert i la Laia ja es trobin millor. Tindràs que repetir la crema perque la puguin menjar.
    Molt simpàtic el detall catalanista.
    Petons.

    ResponElimina
  21. Ja em va estranyar ahir a la nit no veure la teva crema. Que es millorin els malalts i enhorabona per la teva decoració.

    ResponElimina
  22. La recepta ens ha encantat però sobretot la estelada!!

    ResponElimina
  23. Además de buena muy bien decorada.
    Besos

    ResponElimina
  24. La crema ha de ser boníssima i la decoració a la catalana, sense comentaris! Bé sí, en faré un: Visca la terra!

    ResponElimina
  25. Em sap greu, havia fet un comentari per a cadascú i no sé perquè no s'ha publicat...QUINA RÀBIA!...De tota manera us dic que us agraeixo a tots els vostres comentaris, els vostres ànims per als malaltons de la familia i la sinceritat en dir que us ha agradat el toc català a la crema ja de per sí catalana! Gràcies a tots.

    ResponElimina
  26. Mercè bona crema del pais i ademes de la mestre Carme,bonissim
    peto
    miquel

    ResponElimina