mousse de coco

mousse de coco

dijous, 17 de març de 2011

MELMELADA DE LLIMONA I DE MORES
















Tornant a la satisfacció de fer les coses a casa, avui us presento dues melmelades. Un diumenge van venir les nenes i l'Albert de fer una excursió per la muntanya i van dur a casa un bon grapat de mòres. Està clar que n'havia de fer melmelada!, a part de posar-ne en un pastís de formatge com a decoració. Per altra banda, al bloc de la Teresa- com a casa res- hi trobareu un munt de melmelades i confitures casolanes que fan molt de goig!. Aprofitant la seva recepta de melmelada de llimona i que la meva sogre té un llimoner fantàstic, també ho vaig tenir clar. Vaig fer una colla de potets per a regalar a la familia i amics. El gust de la melmelada de llimona és ben curiós, perquè és dolça però conserva el seu puntet d'acidesa. Animeu-vos a fer-la!

MELMELADA DE MÒRES:

275 gr de mores
25 gr de sucre
1/2 llimona
50 d'aigua

Posem l'aigua i el sucre amb les mores ben netes en un cassó al foc mig. Deixem bullir fins que espesseixi, aleshores afegim el suc de la llimona i deixem uns 15 minuts sense deixar de remenar. Triturem.

MELMELADA DE LLIMONA:

1 k de llimones
600-700 de sucre
1 cullerada sopera de sal
200 d'aigua

Rentem les llimones, les tallem a rodelles fines. Treiem els pinyols i les cobrim amb aigua afegint la cullerada de sal. Deixem així 24 h. Canviem l'aigua i deixem 12 hores més. (jo menys).

Canviem aquesta aigua i tornem a omplir bullint fins que veiem que la pell és tova. Escorrem i aboquem a la cassola, afegim l'aigua, el sucre i coem a foc lentament remenant de tant en tant, sobretot quan es va espessint (fred espesseix més). Apaguem el foc i quan ja tenim la textura de melmelada omplim els pots encara en calent. Tapem bé i els fem bullir coberts d'aigua 10minutets per a fer el buit. Refredem i guardem.
*els potets cal esterilitzar-los prèviament amb aigua bullent uns 10 minuts.

22 comentaris:

  1. Mmmmmmmmm de mores ! ÉS la meva asignatura pendent aquesta te una pinta riquisima m'encanta i la de llimona també m'agradaria fer-la
    petons

    ResponElimina
  2. HOLA AMIGA! VINE A SEGUIRTE DESDE VENEZUELA. MUY RICAS TUS RECETA. FABULOSAS TODAS. TE INVITO A VISITARME EN MI PANALITO. BESITOS. MARISELA:)

    ResponElimina
  3. Ostres, de mores sí que n'he menjat i en féiem amb la meva mare, però saps que de llimona mai n'he feta? Té una pinta genial, te l'agafo!
    Com tens els malaltons?
    Petonets!
    Sandra

    ResponElimina
  4. Ohh Gemma que bones aquestes mermelades casolanes, la de llimona m'ha agradat molt la meva germana té un llimoner i no sap que fer-ne de les llimones o sigui que m'emporto la recepta.
    Petons

    ResponElimina
  5. Oh de melmelada de mores en feiem de petits!! i de cireretes de pastor! les vostres tenen una pinta tremenda!

    ResponElimina
  6. La de mores sobretot m'agrada molt.
    Molt bones les dues.
    Besets

    ResponElimina
  7. Es veuen bonissimes les dues, potser tastaré la de llimona, aqui les mores van molt cares...

    Una abraçada,

    ResponElimina
  8. T'han quedat fenomenal aquestes melmelades casolanes, sembla que ho hagis fet sempre.
    Ptnts

    ResponElimina
  9. Hummmmmmm amb el teu permis hem guardare aquestes receptes de mermeladas ja que es veun bonissimes.

    ResponElimina
  10. A casa fer melmelada de móres és ja una tradició però de llimona no n'he fet mai, ja va essent hora...

    ResponElimina
  11. Gràcies per la recepta, tenim pensat fer melmelada aquest estiu.
    Curiosa la de llimona.

    ResponElimina
  12. ¡Deliciosas!, fantásticas para desayunar.
    besos

    ResponElimina
  13. Hola Mercè,
    últimament m'estic aficionant a fer melmelades.. la de mores segur que ens encantaria i la de llimona es sembla molt curiosa. Me les apunto totes dues!! Petons.
    Ah! les fotos m'han encantat, que maques...

    ResponElimina
  14. mercè fantasticas estas dos mermeladas caseras, lo que disfrutaras untandolas en una tostada o incluso con un yogur uhmmm
    bon cap de setmana
    peto
    miquel

    ResponElimina
  15. Son molt bones les melmelades cassolanes. La de llimona de la Teresa la vaig fer al estiu i ens va agradar molt. De mores vaig fer un por a la tardor, no vaig torbar més quantitat.
    Disfruteu de bons esmorzars.
    Petons i bon cap de setmana.

    ResponElimina
  16. Merçè, quantes publicacions m'he perdut, però porto uns díes a casa de bojos....

    Agrair-te el teu comentari... m'agradat moltissim... sempre et dic que tenir seguidores com tu, animen a continuar...

    La melmelada de llimona tinc que tastar-la, per que fa poc en l'ultima trobada de blocaires la vaig tastar i la vaig trobar bonisima.

    Petonets

    ResponElimina
  17. Ostres Merçé, m'ha cridat l'atenció la de llimona... que bona!

    Muas!

    ResponElimina
  18. Hola Mercè, guapa tu

    mores,quin luxe nena,..abans al darrera mateix de casa dels pares que ni havia el bosc ( ara ple de cases ...) estava ple de mores,...quin plaer menjar-les de la mata,...en feia un gelat que estava per caure d´esquena,..ara res de res,...vaig provar de fer-lo amb melmelada ..però no es el mateix...que bons que tenen que estar aquests pots,

    mil petonets Susanna

    ResponElimina
  19. Quina casualitat, aquesta setmana també he fet melmleada de llimona, amb una recepta una mica diferent... Queda bonísisma, dolça però àcida alhora, mm.....

    ResponElimina
  20. Jopeta no sábes lo que te agradezco la mermelada de limón,sólo la he comido casera en un sitio y no sabía como hacerla.es realemnte deliciosa.
    Graaaciaassss.

    CAriños

    ResponElimina
  21. Mercè, les melmelades caseras son una delicía.
    A casa els agraden mol més les cassolanes.
    Ara mateix tenia preparat per fer-la d'alberginia.
    Petons

    ResponElimina
  22. Mercè,
    Ja saps que jo no sóc gaire de postres, però acabes de tocar un dels meus punts febles... la melmelada de llimona. Quan vinguis a casa a més del rodó de pa, porta melmelada, hahaha.
    Una abraçada.

    ResponElimina