Tornant a la satisfacció de fer les coses a casa, avui us presento dues melmelades. Un diumenge van venir les nenes i l'Albert de fer una excursió per la muntanya i van dur a casa un bon grapat de mòres. Està clar que n'havia de fer melmelada!, a part de posar-ne en un pastís de formatge com a decoració. Per altra banda, al bloc de la Teresa- com a casa res- hi trobareu un munt de melmelades i confitures casolanes que fan molt de goig!. Aprofitant la seva recepta de melmelada de llimona i que la meva sogre té un llimoner fantàstic, també ho vaig tenir clar. Vaig fer una colla de potets per a regalar a la familia i amics. El gust de la melmelada de llimona és ben curiós, perquè és dolça però conserva el seu puntet d'acidesa. Animeu-vos a fer-la!
MELMELADA DE MÒRES:
275 gr de mores
25 gr de sucre
1/2 llimona
50 d'aigua
Posem l'aigua i el sucre amb les mores ben netes en un cassó al foc mig. Deixem bullir fins que espesseixi, aleshores afegim el suc de la llimona i deixem uns 15 minuts sense deixar de remenar. Triturem.
MELMELADA DE LLIMONA:
1 k de llimones
600-700 de sucre
1 cullerada sopera de sal
200 d'aigua
Rentem les llimones, les tallem a rodelles fines. Treiem els pinyols i les cobrim amb aigua afegint la cullerada de sal. Deixem així 24 h. Canviem l'aigua i deixem 12 hores més. (jo menys).
Canviem aquesta aigua i tornem a omplir bullint fins que veiem que la pell és tova. Escorrem i aboquem a la cassola, afegim l'aigua, el sucre i coem a foc lentament remenant de tant en tant, sobretot quan es va espessint (fred espesseix més). Apaguem el foc i quan ja tenim la textura de melmelada omplim els pots encara en calent. Tapem bé i els fem bullir coberts d'aigua 10minutets per a fer el buit. Refredem i guardem.
*els potets cal esterilitzar-los prèviament amb aigua bullent uns 10 minuts.
Mmmmmmmmm de mores ! ÉS la meva asignatura pendent aquesta te una pinta riquisima m'encanta i la de llimona també m'agradaria fer-la
ResponEliminapetons
HOLA AMIGA! VINE A SEGUIRTE DESDE VENEZUELA. MUY RICAS TUS RECETA. FABULOSAS TODAS. TE INVITO A VISITARME EN MI PANALITO. BESITOS. MARISELA:)
ResponEliminaOstres, de mores sí que n'he menjat i en féiem amb la meva mare, però saps que de llimona mai n'he feta? Té una pinta genial, te l'agafo!
ResponEliminaCom tens els malaltons?
Petonets!
Sandra
Ohh Gemma que bones aquestes mermelades casolanes, la de llimona m'ha agradat molt la meva germana té un llimoner i no sap que fer-ne de les llimones o sigui que m'emporto la recepta.
ResponEliminaPetons
Oh de melmelada de mores en feiem de petits!! i de cireretes de pastor! les vostres tenen una pinta tremenda!
ResponEliminaLa de mores sobretot m'agrada molt.
ResponEliminaMolt bones les dues.
Besets
Es veuen bonissimes les dues, potser tastaré la de llimona, aqui les mores van molt cares...
ResponEliminaUna abraçada,
T'han quedat fenomenal aquestes melmelades casolanes, sembla que ho hagis fet sempre.
ResponEliminaPtnts
Hummmmmmm amb el teu permis hem guardare aquestes receptes de mermeladas ja que es veun bonissimes.
ResponEliminaA casa fer melmelada de móres és ja una tradició però de llimona no n'he fet mai, ja va essent hora...
ResponEliminaGràcies per la recepta, tenim pensat fer melmelada aquest estiu.
ResponEliminaCuriosa la de llimona.
¡Deliciosas!, fantásticas para desayunar.
ResponEliminabesos
Hola Mercè,
ResponEliminaúltimament m'estic aficionant a fer melmelades.. la de mores segur que ens encantaria i la de llimona es sembla molt curiosa. Me les apunto totes dues!! Petons.
Ah! les fotos m'han encantat, que maques...
mercè fantasticas estas dos mermeladas caseras, lo que disfrutaras untandolas en una tostada o incluso con un yogur uhmmm
ResponEliminabon cap de setmana
peto
miquel
Son molt bones les melmelades cassolanes. La de llimona de la Teresa la vaig fer al estiu i ens va agradar molt. De mores vaig fer un por a la tardor, no vaig torbar més quantitat.
ResponEliminaDisfruteu de bons esmorzars.
Petons i bon cap de setmana.
Merçè, quantes publicacions m'he perdut, però porto uns díes a casa de bojos....
ResponEliminaAgrair-te el teu comentari... m'agradat moltissim... sempre et dic que tenir seguidores com tu, animen a continuar...
La melmelada de llimona tinc que tastar-la, per que fa poc en l'ultima trobada de blocaires la vaig tastar i la vaig trobar bonisima.
Petonets
Ostres Merçé, m'ha cridat l'atenció la de llimona... que bona!
ResponEliminaMuas!
Hola Mercè, guapa tu
ResponEliminamores,quin luxe nena,..abans al darrera mateix de casa dels pares que ni havia el bosc ( ara ple de cases ...) estava ple de mores,...quin plaer menjar-les de la mata,...en feia un gelat que estava per caure d´esquena,..ara res de res,...vaig provar de fer-lo amb melmelada ..però no es el mateix...que bons que tenen que estar aquests pots,
mil petonets Susanna
Quina casualitat, aquesta setmana també he fet melmleada de llimona, amb una recepta una mica diferent... Queda bonísisma, dolça però àcida alhora, mm.....
ResponEliminaJopeta no sábes lo que te agradezco la mermelada de limón,sólo la he comido casera en un sitio y no sabía como hacerla.es realemnte deliciosa.
ResponEliminaGraaaciaassss.
CAriños
Mercè, les melmelades caseras son una delicía.
ResponEliminaA casa els agraden mol més les cassolanes.
Ara mateix tenia preparat per fer-la d'alberginia.
Petons
Mercè,
ResponEliminaJa saps que jo no sóc gaire de postres, però acabes de tocar un dels meus punts febles... la melmelada de llimona. Quan vinguis a casa a més del rodó de pa, porta melmelada, hahaha.
Una abraçada.
Hola. Ara mateix estic fent de móres i ens encanten amb iogurt o com farcit de creps.
ResponElimina