mousse de coco

mousse de coco

dilluns, 11 de juliol del 2011

BARQUETES DE COGOMBRE











Les verdures farcides sempre m'han agradat. Quan haig de fer alguna cosa per dur a casa la familia o els amics sovint recorro als pebrots del piquillo farcits, alvocats farcits, tomàquets farcits, pinya, ous farcits... i fa uns dies tenia una colla de cogombres que també vaig fer farcits. Als de casa els va agradar moltíssim en els dos varietats que vaig fer, però ja sabeu que no hi ha com agafar la idea i farcir-los del que més us agradi a casa vostra!. Ja me'n direu què us en semblen!



INGREDIENTS: 6 persones


3 cogombres


2 o 3 llaunetes de tonyina


maionesa


olives farcides
surimi (palets)


enciam


pebrot vermell



SOM-HI:


Pelem els cogombres i els obrim per la meitat. En fem unes 4 barquetes de cadascún.


Treiem amb compte part de la polpa del cogombre amb un ganivet fi i ho reservem.


Fem una pasta amb la tonyina, les olives tallades i la maionesa i farcim els cogombres.


Afegim al damunt una mica de surimi a fils o de pebrot vermell a dauents.


En la safata que servirem posem un llit d'enciam ben tallat, els bocins de cogombre que hem tret, salem i eguem amb un fil d'oli.


Posem les barquetes a sobre i a la nevera!

18 comentaris:

  1. Hola bon dia,
    Què bones han d'estar aquestes barquetes. a mi el cogombre em senta fatal, però m'encanta!! els hi farem però a casa que segur que en aquest format els hi agrada molt. Petons

    ResponElimina
  2. M'ha sorprés molt el fet de farcir cogombres perque al ser una hortalissa que va crua mai ho havia pensat.

    Ho trobo fantàstic i segur que en un moment o altre li donaré algun farçit amb el que tingui per casa!! :)

    ResponElimina
  3. unas barquetes divinas me gustan
    peto
    miquel

    ResponElimina
  4. Una idea molt bona Mercè! Jo no tinc costum de farcir verdures fredes i això és una molt bona opció. Per cert: un consell perquè no repeteixi i senti la mar de bé: fer com amb l'albergínia, és a dir, salar els cogombres i deixar-los en un escorredor. Al cap de 15' passar-los per aigua i a taula! Petonets.

    ResponElimina
  5. Mra, veus? mai se m'auria acudit farcir els cogombres. gràcies per la idea!
    petonets

    ResponElimina
  6. Molt bona idea per aprofitar els cogombres. Una opció més per tenir-la en compte per preparar sopars a la fresca aquest estiu. Els ingredients que has posar en el farciment són del meu gust.

    ResponElimina
  7. Una altre molt bona proposta per aquest dies d'estiu ¡¡¡ Genial ara que només venen de gust coses fredes ¡¡¡

    ResponElimina
  8. Gràcies a tots per ser per aquí. La veritat és que el primer cop que els vaig fer tenia dubtes de com quedaria, però només cal salar i posar-hi un rajolí d'oli abans de farcir. Tindré en compte el consell de la Montse de salar-los, deixar-los una estona i esbandir abans de regar amb oli i farcir.Gràcies!

    ResponElimina
  9. Es una idea molt refrescant i bonica de presentar els cogombres.
    Petons.

    ResponElimina
  10. Mercè, per un sopar d'estiu, així fresquet, em sembla una idea esplèndida, i tal com bé dius, pots fer-hi les variants que vulguis.

    ResponElimina
  11. Em quedo una d'aquestes barquetes, que a mi el cogombre m'encanta i el Xavi no el suporta! jejejeje
    Rebut, quedada santsenca el setembre! :D
    Petonets!
    Sandra

    ResponElimina
  12. Una recepta molt fresqueta ideal per a l'estiu. Jo en preparo una de gairebé igual amb patates. A veure si la penjo un dia d'aquests...

    Petonets!
    Anna

    ResponElimina
  13. a mi també m´encanten les verdures farcides, i penso que aquesta recepta ha de ser deliciosa!!!! petonets

    ResponElimina
  14. Al cogombres m’agraden moltísim, provaré de farcir-los, es una idea genial ja que pots posar-hi el que mes t’agradi, amb el teu permís m’emporto l’idea.
    Molts petons

    ResponElimina
  15. Muy original y muy refrescante, me encanta.

    ResponElimina
  16. Unes barquetes ben adients per prendre vora el mar, una idea molt bonica!

    ResponElimina
  17. A
    Quina bona pensada, ja me las imagino ben fresquetes a la nevera, esperant que arribem de la platja...Gràcias Merçe

    ResponElimina
  18. Ideal per el estiu.
    Una bona idea.
    Petonets

    ResponElimina