mousse de coco

mousse de coco

dimarts, 27 de desembre del 2011

PASTÍS MOUSSE DE FORMATGE I COBERTURA DE FRUITS VERMELLS






Doncs ja hem passat Nadal i Sant Esteve!. A la darrera entrada us presentava el menú que faria per Sant Esteve però amb el postre per decidir. Doncs després de mirar carpetes, llibres i algun dels vostres blocs, vaig decidir-me per aquest pastís que feia temps tenia a pendents. La recepta de la mousse, tot i que doblant les quantitats és del bloc de la Quima- les meves receptes-On podreu trobar idees i plats per llepar-se'n els dits!.La veritat és que va quedar molt suau i que va agradar molt als avis, adults, joves i nens (que de tot hi havia...). La cobertura, d'una barreja congelada de fruits vermells que era molt potent i gustosíssima, sense cap dubte, el millor contrapunt al pastís!. A veure què us sembla.
INGREDIENTS:
500 gr de formatge crema (tipus Philadelphia)
2 bricks de nata
175 gr de sucre
7 fulls de gelatina
-------------------------
Per a la cobertura:
200 gr de fruits vermells (barreja preparada congelada d'aranyons,gerds,maduixes,nabius)
6 cullerades de sucre
11 gr de gelatina en pols
SOM-HI:
-Hidratem els fulls de gelatina en aigua freda.
-Posem la nata i el sucre al foc en un cassó, i just quan arrenca el bull retirem del foc i hi afegim la gelatina escorreguda.
-Afegim el formatge i remenem bé fins que ens quedi una crema fina.
-Untem el motlle amb una mica d'oli de gira-sol, aboquem la barreja i deixem a la nevera fins que qualli. (mínim 2 hores, però jo l'he fet d'un dia per l'altre i aleshores he fet la cobertura).
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Per a la cobertura:
-Posem els fruits vermells, que haurem descongelat, en un cassó amb el sucre i remenem fins que es comença a fer com una melmelada. triturem a gust.
-En un recipient barregem la gelatina amb una mica d'aigua fins que quedi esponjosa i l'afegim als fruits.
-Deixem que s'atemperi una mica la barreja mentre remenem. Quan ja no cremi l'aboquem amb cura sobre la mousse ja quallada i tornem el pastñis a la nevera fins el moment de servir.
-A l'hora de treure'l a taula decorem com més ens agradi. (jo vaig escollir unes perletes platejades i vaig deixar fer a la imaginació...Amb unes fulletes de menta ha de quedar ben bonic també...)

dimecres, 21 de desembre del 2011

MENÚ DE SANT ESTEVE / BONES FESTES!!!


Bé, ja hi som de ple!, a carregar les neveres, parar taules... Haig de confessar que tot i que m'agraden molt les festes de Nadal, em posa una mica nerviosa tenir-ho tot a punt, no oblidar res important, que la casa estigui en condicions... De fet, m'ha costat fins avui decidir el menú, i tot i així encara no tinc decidit el postre... Com que per Nadal ja fem un àpat "com cal", sempre procuro fer un bon dinar però més aviat suau.
Finalment m'he decidit per fer aquests plats. Gairebé tots estan ja al bloc excepte el pastís fred que publicaré quan l'hagi fet:
ENTRANTS:
caneló de salmó amb formatge fines herbes.
Pastís fred de Tramezzino farcit de pasta de tonyina, surimi, pernil...
Magdalenes salades de sobrassada i de pernil dolç
PRIMER:
crema de carbassa amb sèsam
SEGON:
llom amb salsa d'ametlles
POSTRES:
aixxxxx...que encara no ho sé...quelcom lleuger i si poit ser de cullera.
"RESSOPÓ":
torrons, polvorons, xocolates, fruits secs, neules...
Aprofito per a desitjar-vos sincerament a TOTS els que passeu per Destapant Cassoles el meu desig d'unes BONES FESTES, amb calma, alegría, il.lusions renovades, projectes... a cadascú el que més li manqui!. Una abraçada Nadalenca, amics!!!

diumenge, 18 de desembre del 2011

ARBRETS DE NADAL/ ESTEL DE NADAL





Aix.... ja és aquí!, ja s'apropa!, ja hi som!: Nadal, Sant Esteve, cap d'any, Any nou, Reis...Ja podrem amb tanta festa i tanta manduca?... A casa vé la familia per Sant Esteve i encara no ho tinc clar... Però segur, com sempre, faré un menú ben complet però suau. Tant per a grans com per petits procuro fer un àpat "contingut" i més tenint en compte que el dia abans ja hem fet un bon àpat. Quan el tingui decidit sereu els primers a saber-ho!. De moment us deixo aquests arbrets de xocolata que´van molt bé per a fer de forma individual i que es poden guarnir de mooooltes formes i fins i tot a gust del consumidor: coco, ametlla, estrelletes de colors, cacau...
La base de pa de pessic és la que sempre utilitzo i m'assegura un coc esponjós i suau. Amb les mides que us dono vaig fer 8 arbrets i un estel que només en tinc la fotografía abans de cobrir...
INGREDIENTS:
1 got gran de llet
1 got gran d'oli de gira-sol
1 got gros de Paladín
1 got gros de sucre
1 got gros de farina
1 sobre de llevat
4 ous
SOM-HI:
Barregem els ingredients líquids amb la batedora deixant el Paladín pel darrer moment, i finalment la farina amb el llevat tamisats. Així de senzill.
Disposem la massa al motlle rectangular amb els 8 arbres que haurem untat amb un xic de mantega i el motlle d'estel.
Enfornem a 180º uns 30 minuts (arbres) i uns 45 l'estel, però compte perquè ja sabeu que cadascú coneix EL SEU forn... Punxeu per assegurar-vos que és cuit.
Desmotlleu i un cop fred posem una cobertura de xocolata negra (o blanca o amb llet) desfent la xocolata al bany maría o al microones i abocant damunt els arbres. Quan estigui una mica sòlida però no del tot, podem acabar posant ametlla trocejada, coco ratllat, estels o cors...(i si voleu posar cacau esperarem al moment de servir.)
Deixem refredar a la nevera.

dijous, 15 de desembre del 2011

TORRO DE XOCOLATA AMB FESTUCS I AMETLLES/TORRÓ AL WISKIE i TARONJA CONFITADA/ LA RECEPTA DEL 15






Ja és 15!, la iniciativa del torró per a aquest mes ens ha posat a prova!. A mi com que el dolç no em va gaire m'he decidit ràpidament pel torró de xocolata. Com que no es tractava de "reconvertir" una xocolata en una altra amb forma de torró, he fet dues textures: la de fora cruixent sols amb xocolata de cobertura i la de dins més tova i cremosa afegint una mica de nata líquida i en un dels 2 torrons nata+wiskie. Com a motlle he utilitzat un parell de briks de litre tallats pel mig de dalt a abaix. Barat i desmotllable fàcil!. Tenim el Nadal aquí mateix i val la pena fer-nos el nostre torró més preuat o fer-lo com a present per a qui més ens estimem,oi?. Espero que us agradin aquestes 2 propostes!
INGREDIENTS:
TORRÓ DE XOCOLATA AMB FESTUCS I AMETLLES:
200 de xocolata de cobertura del 64%
100 gr de nata líquida
ametlles crues senceres
festucs repelats
TORRÓ DE XOCOLATA AL WISKIE (amb taronja confitada)
200 de xocolata de cobertura del 64%
100 gr de nata líquida
2 culleradetes de wiskie
bocins de taronja confitada
*opcional: cacau pur per a la decoració i 3 petites peces de 3 xocolates(negre-amb llet-blanca)
SOM-HI:
Desfem una part petita de la xocolata al microones o al bany maria, com tingueu costum, i l'aboqueu amb cura al motlle recobrint la base i els costats, aproximadament un dit d'alçada.
Reservem una estona a la nevera fins que es solidifiqui.
A part, posem la nata al foc i quan comença a arrencar el bull hi aboquem la xocolata fins que quedi una crema fina. Per al torró de festucs i ametlles hi barregem les ametllet senceres i els festucs repelats, reservant-ne alguns per a decorar. En el cas del torró de wiskie, afegim a la crema de xocolata i nata les 2 culleradetes del licor i els dauets de taronja confitada.
Quan aquest preparat ja no crema, l'aboquem amb cura al motlle on tenim la xocolata de cobertura ja dura, sense arribar adalt de tot ja que amb una mica més de xocolata de cobertura farem la darrera capa per sobre per segellar el torró. Posem a refredar uns instants sense que es solidifiqui del tot, per poder decorar-lo.
Decorem com ens agradi més: cacau pur, ametlles i festucs, detalls de xocolata, virutes...
Deixem a la nevera fins que es solidifiqui la capa de dalt.
VAGI DE GUST!

diumenge, 11 de desembre del 2011

PASTÍS DE MASCARPONE-GANACHE DE XOCOLATA I MELMELADA

(MIRAR ENTRADA DE SOTA PER VEURE LA RECEPTA)

PASTÍS DE MASCARPONE-GANACHE DE XOCOLATA I MELMELADA


Ja fa temps que vaig fet aquest pastís. És una bona combinació tot i que no és el tipus de pastís que més m'agrada...Als convidats els va agradar i a la familia també, així que dec ser jo que tinc un paladar menys dolç que la majoria!. La ganache de xocolata és de la Gemma (la cuina de casa), boníssima, i fa temps que l'empro per a diferents postres. Aquí us deixo la proposta per si la voleu agafar!
INGREDIENTS:
1 massa de pasta de full rodona
1 tarrina de Mascarpone (250 gr aprox)
melmelada d'albercoc (o la que més us agradi)
*ganache de xocolata: 200 ml nata líquida, 180 gr xocolata per fondre, 20 gr de mel, 70 gr de mantega a bocins.
SOM-HI:
Posem la massa al motlle procurant que les vores sobresurtin. La punxem i enfornem a 180º uns 10 minuts amb algun pes per tal que no s'infli.
Preparem la ganache fent bullir la nata. Retirem i hi aboquem la xocolata remenant fins que es fongui. Afegim la mel i la mantega a temperatura ambient.
Omplim la massa de full amb el formatge mascarpone.
Al damunt fem una capa fina de melmelada.
Finalment posem la ganache sobre la melmelada.
Enfornem uns 15 minuts perque qualli tot junt una mica i ja ho tenim!Podem decorar amb ametlla granet al moment de servir.

dimarts, 6 de desembre del 2011

MOUSSE DE XIXONA





Està clar que s'acosten festes i que el torró de xixona n'és un dels protagonistes. Per als que com jo, tanta dolçor sigui excessiva però no volem renunciar al bon gust del torró us proposo un altre postre diferent però no menys conegut: una mousse de xixona que sent dolça igual es fa més lleugera de menjar. És un postre molt fàcil de fer i amb una mica d'imaginació a l'hora de decorar-ho, fa que els convidats es sorprenguin. (Aquests de la fotografía només estàn guarnits amb unes virutes però enguany m'agradaria fer alguna figureta plana de xocolata amb festucs o alguna nota de color al damunt).
INGREDIENTS: (per a 4-5 persones)
1 barra de torró de xixona (uns 200gr)
3 ous
250 gr de nata muntada
SOM-HI:
Esmicolar el torró i batre juntament amb els rovells i la nata fins que quedi una crema ben fineta.
Muntem les clares a punt de neu i les incorporem amb cura a la crema anterior.
Repartim en copes i refredem a la nevera un mínim de 4 hores.
Just al moment de servir decorem amb xocolates, virutes, crocant...