mousse de coco

mousse de coco

dimecres, 27 de març del 2013

PASTÍS DE XOCOLATA

Aquest pastís que vaig fer fa uns dies per l'aniversari del meu germà, bé pot ser una bona base per a la MONA que s'apropa ara!. Si us agrada la coca amb gust a xocolata, textura esponjosa i prou groixuda i gran com per farcir-la i que la tasti una bona colla, no ho dubteu, aquesta és la vostra base!

Vaig emprar un motlle de 28 cm i com que en surt molta quantitat, per tal d'assegurar-me que no bessés, en vaig apartar una mica de massa amb la que en va sortir una petita coca per berenar.

Com que també era l'aniversari de l'Emma, la meva neboda que feia 3 anys, vaig fer una mousse de llimona buscant el contrast entre els 2 pastissos. La veritat és que tothom els va tastar tots 2 i no sabien quin els havia agradat més!

Vinga, som-hi!

INGREDIENTS COCA: (la mesura és un got gros de 250 ml)
2 gots de llet
1 got i mig d'oli
2 gots de sucre
2 gots de xocolata en pols (eroski)
3 gots de farina
2 sobres de llevat
6 ous mitjans
------------------------------------------
COBERTURA: fem una ganache molt bona i força brillant amb:
100 gr de nata
100 gr de xocolata negra 70%
una cullerada de postres de mel
35 gr de mantega
------------------------------------------
FARCIT DE MADUIXA:
200 gr de formatge d'untar
200 gr de maduixa
2 cullerades de sucre
------------------------------------------


SOM-HI:
-Barregem en un bol amb la batedora els ingredients líquids: llet, oli, rovells i sucre.
-Afegim la xocolata mentre siguim barrejant la massa.
-Ara afegirem la farina amb el llevat mica a mica i tamisant-la (jo la passo per un colador de malla)
-Semimuntem les clares i les afegim al final amb cura.
-Posem mantega al motlle i hi aboquem la massa.
-Enfornem a 180º uns 30 minuts per sota i 15 per sota i sobre. Fent-ho així aconseguim que pugi molt la massa, ja que si li donem escalfor per sobre no puja tant.
-Deixem refredar dins el forn una estona, amb la porta oberta (així aconsegueixo que mantingui l'alçada). Després la treiem fora.

Preparem el farcit:
Triturem les maduixes amb el sucre i barregem amb el formatge fins que tinguem una pasta.

Fem la cobertura:
Posem la nata al foc i abans que comenci a bullir apartem el cassó, posem la xocolata a bocins fins que es desfaci tota la xocolata. Afegim la mantega i finalment la mel. Esperem que s'atemperi abans d'utilitzar.

Muntem el pastís:
Obrim la coca per la meitat i farcim amb la crema de maduixes. Tanquem.
Posem la coca sobre una reixeta i la reixeta sobre una safata o la pica.
Anem abocant la cobertura de forma que cobreixi tota la superfície i que caigui pel voltant (si cal ens ajudem amb les mans per fer el voltant)
Posem una estona a la nevera i el treurem per posar les virutes de xocolata pel voltant amb les mans.
Al moment de servir hi posarem uns flocs de nata (jo vaig utilitzar esprai perquè vam dur el pastís fora de casa i no tenia temps de muntar-la, que de fet seria el més encertat i aguanta molt més dreta.)

 
 
 
 
 
 
 
 





9 comentaris:

  1. Nenaaaaa!!!!! Aixó de bon mati no es pot aguantar!!!!!
    Quina bona pinta!! M'enporto la recepta, que els cocs de xocolata m'encanten...
    Petonets.

    ResponElimina
  2. Què macos!!! el de xocolata m'agrada molt, pero el de l'Emma és una monada!!!!
    Felicitats als que cumpleixen anys i a tu, artista!!!
    Petonets

    ResponElimina
  3. Mmmmmmmm!!!!!!!!!!!!!! té una pinta bonissíssima. M'agafo la idea x la mona.
    Esther

    ResponElimina
  4. Mercè, t'ha quedat de pastisseria total! Marta

    ResponElimina
  5. Quina pinta !!!!!!!!
    Tots dos maquissims.
    Una bona celebració.
    Felicitats

    ResponElimina
  6. Quin parell de pastissos, no sabria quin triar, tots tenen un aspecte boníssim!

    ResponElimina
  7. Buf!!! em moro...de gana de xocolata!

    ResponElimina
  8. Nyammm...tota una temptació tanta xocolata!
    La cobertura t'ha quedat molt bé!
    Bona Paqua!!

    ResponElimina
  9. Crec que el de xocolata me'l demano pel meu aniversari que ja s'acosta! ;)

    ResponElimina