mousse de coco

mousse de coco

dimecres, 24 de febrer del 2010

TARTALETES DE XOCOLATA AMB CREMA I FRUITES



Feia temps volia fer tartaletes i finalment les vaig fer seguint dues receptes de 2 llibres:CHOCOLATE (FNAC-ILLA),i un llibret de l'ABACUS,un monogràfic MASAS I HOJALDRES que és un petit tresor per només 2 euros! Animeu-vos, és laboriós però el resultat s'ho val.

INGREDIENTS: per a unes 24 unitats
*250 gr farina
*150 g mantega
*3 cullerades cacau pols
*3 cullerades sucre fi
*2,3 ,, aigua
------------------------
CREMA:
*300 de llet
*3 rovells
*50 sucre
*1 cullerada de farina
*un polsim de canyella o vainilla
---------------------------------
DECORACIÓ:
*50 g xoco negra fondant
*sèsam, ametlla trocets...
*fruita variada:raïm,maduixa,gerds,mandarina...
*melmelada
*1 full gelatina neutra.
------------------------------
PREPARACIÓ:
Barregem la farina i el cacau en un bol, afegim la mantega i treballem amb les mans.Afegim el sucre i l'aigua fins aconseguir una massa lligada que reservarem a la nevera 15 minuts. Enfarinem una superfície i estirem la massa amb un corró.Segons la mida del motlle tallem en porcions i folrem el motlle.(Els meus motlles són petitons,amb un got d'aigua vaig tallar les porcions de massa).Un cop folrats els motlles els punxem amb una forquilla i els omplim amb quelcom que pesi perquè no perdin la forma:cigrons crus,bola de paper d'alumini..)Enfornem 10 minuts al mig del
forn a 190º.Treiem els cigrons,o paper...i enfornem 5 minuts més.Treiem i deixem refredar.Ja tenim les tartaletes de xoco.
Si voleu decorar el voltant de la tartaleta foneu la xoco al microones i amb un pinzelll pinteu la vora, agafeu la tartaleta al revés i la passeu per un plat on hi haurà el sèsam o les ametlles trocejades.
Crema:barregem els rovells i el sucre.En un bol al foc escalfem la llet fins que arrenqui el bull i treiem.En un cassó on tenim els rovells i el sucre anirem afegint la llet calentona en un fil sense deixar de remenar,afegim la canyella i la farina poc a poc fins que espesseixi.
Farcim la tartaleta amb la crema, posem la fruita com més ens agradi i pintem amb melmelada o amb la gelatina.El full de gelatina el posem amb un xic d'aigua freda,la treiem i barregem amb un xic d'aigua calenta perquè es disolgui i quan s'hagi refredat una mica ja podeu pintar la tartaleta i cap a la nevera una estona.

2 comentaris:

  1. Quines tartaletes més boniques i segur que ben bones. En va quedar alguna?

    ResponElimina
  2. Bona nit guapa!, doncs...NO. Les vaig fer per anar a casa els nostres amics Monik i Miquel i els seus 3 fills,i tenint en compte que nosaltres també som 2 i les nostres 3 filles, erem 10!,clar, es van acabar, però és que a més vaig dur un pastís de 3 xocolates i en va quedar ben poc...Vam quedar satisfets...sobretot jo de veure com els va agradar!un petó

    ResponElimina