mousse de coco

mousse de coco

dimarts, 29 de juny del 2010

EL BATUT DE L'ALBERT



Us podria dir que a nivell culinari l'Albert i jo ens entenem d'una forma ben senzilla: jo cuino perquè m'agrada i ell s'ho cruspeix amb molt de gust...(ho diu ell mateix!). Es podria dir que només fa dues excepcions, durant l'any fa alguna truita de patates i a l'estiu aquest batut de plàtan i llimona que tot sigui dit és ben bo i sobretot molt adient per als nens.

INGREDIENTS:
1 l de llet aproximadament.
1 plàtan
1 llimona
4-6 cullerades grans de sucre

SOM-HI:
Posem la llet en un recipient on poguem triturar amb el túrmix. Hi afegim el plàtan a bocins i el sucre. Fem el suc de la llimona a l'expremedor i l'afegim a la llet. Passem el túrmix per emulsionar bé tots els ingredients i ho posem a la nevera. L'àcid de la llimona fa que en 1-2 hores tinguem un "iogurt" ben fresquet per beure que caldrà prendre en aquest temps, ja que després es tallaria.

17 comentaris:

  1. Doncs ara mateix jo em considero una nena....pq m'agrada molt aquest batut de l'Albert!

    Una abraçada,

    ResponElimina
  2. Això deu ser boníssim!!!! L'Albert és un artista del batut!!!! ja,ja,ja...
    Petonets

    ResponElimina
  3. Un batut molt reconfortant pels nens i no tan nens a mitja tarde.
    Apa Albert si t'animes amb algo més.
    Muas!

    ResponElimina
  4. Una bona manera de menjar fruita sens dubte. I a sobre hidrates el cos, que ara per ara m'estic desfent com un glaçonet a la platja ..XD

    ResponElimina
  5. Ah!! aquest batut si que el puc beure, primer per que no porta maduixes i segona per que sóc una nena, una mica gran peró nena.
    Un petónet

    ResponElimina
  6. A veure si mica en mica l'Albert s'atreveix amb altres receptes... de moment, una truita de patates i un batut no està gens malament ;)
    Un berenar super sa per la canalla. I molt bo!

    ResponElimina
  7. Un bon batut amb fruita i llet, sobretot pels nens i el no tan nens...

    ResponElimina
  8. A casa em passa el mateix, jo cuino perque vull i m'agrada i el Jordi ho tasta tot i s'ho acaba sempre perquè li agrada com cuino. Però ens separa una petita diferència, tret del pa amb tomàquet amb embotit i la truita caragolada poca cosa més surt de les mans del meu company d'hipoteca, jejej!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  9. Mercè,
    Ja saps que l'Albert i jo som del mateix club gastronòmic. Ara bé, aquest batut ha d'estar boníssim i fresquet. Per cert, la foto de la Bet amb les mans a la massa en el "tria i remena" no te preu.
    Petonets per a tots vosaltres.

    ResponElimina
  10. A mi m'agraden molt els postres amb plàtan, ara tinc tnta calor que em beuria de bon grat aquest batut. Amb permís de l'Albert aquest estiu el posaré en pràctica!!

    ResponElimina
  11. Un batut ben sa però no només per als nens, jo també me'l beuria! Si l'Albert en té algun altre, ja el podeu anar compartint...

    ResponElimina
  12. Sonia,moltes gràcies, jo de fet el vaig començar a fer que de "nen" ja no en quedaven rastres...

    Marylou, Gràcies, de rei-peró- poca cosa (amb 4 dones a casa, pots contar, ;) )

    Gemma, gràcies, fa 2 o 3 décades vaig fer una cassola de cuixetes de pollastre amb patates i ceba pero deuria ser un rampell ;)

    Annafs, moltes gràcies, puc dar fé que és bo per cualsevol edat.

    Dolça, gràcies, de fet desde sempre que la Mercè cuina i jo m´ho "jalo" amb molt de gust. Fer-li de crític és un gran plaer.

    Josep, moltes gràcies, aquesta dona no ha parat fins a fer-me embolicar al blog.

    Cristina, gràcies, tens el meu permís per fer-lo i explicar-lo tants cops com vulguis, ;)

    Visc a la cuina, gràcies, la gràcia del batut està en la llimona que l´espessa de forma natural. Mentre trobeu fruites que lliguin amb llimona es questió d´anar fent invents.

    ResponElimina
  13. A TOTS: ELS COMENTARIS ELS HA CONTESTAT L'ALBERT...QUE PER ALGUNA COSA N'ÉS "L'AUTOR"!

    ResponElimina
  14. Starbase, perdona noi, entre tanta dona no t'he vist.Home, a la platja sota el sol no sé si seria el millor lloc, sigui com sigui hidrata't abans no quedis com una gamba ;)

    ResponElimina
  15. doncs Albert, passat per casa meva a veure si enganxa alguna cosa el meu jijijiji ell diu que te alèrgia als fogons...vaja morro

    ResponElimina
  16. E-NER-GÈ-TIC!

    Mercè, no sé si allò que dius dels polítics és veritat... potser l'únic que funcionaria amb ells seria posant-los metzina, hehe! Besades!

    ResponElimina
  17. LIDIA, Veig que per molt que passin els anys i vulguin fer-nos creure que els homes s'han "igualat" molt en les tasques domèstiques, alguns segueixen sent una mica "troglodites"...AMB TOT EL "CARINYO"!EH?...

    Xavier, hola maco!, bona, bona...metzina per a tutti!Avui he anat amb la glòria a una classe de Pep Nogués i hem parlat de tú...Positivament,clar!Una abraçada!

    ResponElimina