Amb aquest gelat us deixo una plana sencera de postres d'estiu per a qui pugui interessar!,aquesta setmana la caloreta apretarà de valent així que hem de tenir a punt cosetes refrescants!. Per a mi, el gelat de cafè és el REI DELS GELATS!, i aquest en concret el vaig tastar la nit de Sant Joan, fet per la Montse cases.No vaig trigar ni 1 minut a demanar-li la recepta!,aquí la teniu perquè us ajudi a passar la calor!. Amb aquest postre també us dic a reveure i fins divendres! ens anem 5 dies de càmping a La Garrotxa, croscat,Sta Margarida,Cooperativa La Fageda, Sta Pau, passeig per la fageda...És tan bonic tot allò! Espero trobar-me amb MOOOOOLTS comentaris vostres!Una mega abraçada!
INGREDIENTS:
1 rovell d'ou
4 cullerades grans de sucre
3 o 4 cullerades grans de cafè soluble
250 gr de nata
(un rajolí petit de llet,vaig afegir jo)
SOM-HI:
En un cassó al foc posem un xic de la nata i un rajolí de llet amb el cafè soluble i 2 cullerades del sucre. Quan arrenqui el bull apartem. En un bol barregem el rovell amb les altres 2 cullerades del sucre i hi afegim mica a mica en un fil, la llet-sucre-cafè-nata calentó sense deixar de remenar. Muntem la resta de la nata i l'afegim amb compte. Posem en un túper al congelador i quan hagi passat una hora remenem una mica,tornem al congelador i al cap d'una hora tornem a fer-ho. Si volem fem-ho un tercer cop i ja està a punt. Treiem del congelador una mica abans de servir i LLESTOS!
En un cassó al foc posem un xic de la nata i un rajolí de llet amb el cafè soluble i 2 cullerades del sucre. Quan arrenqui el bull apartem. En un bol barregem el rovell amb les altres 2 cullerades del sucre i hi afegim mica a mica en un fil, la llet-sucre-cafè-nata calentó sense deixar de remenar. Muntem la resta de la nata i l'afegim amb compte. Posem en un túper al congelador i quan hagi passat una hora remenem una mica,tornem al congelador i al cap d'una hora tornem a fer-ho. Si volem fem-ho un tercer cop i ja està a punt. Treiem del congelador una mica abans de servir i LLESTOS!
El gelat de cafè també és dels meus preferits!
ResponEliminaBones vacances a la Garrotxa, segur que us ho passareu molt bé amb tantes excursions!
Que gaudeixis de les vacances tant como nosaltres gaudirem d'aquest gelat!
ResponEliminaUna abraçada,
Que disfrutis molt de la Garrotxa!
ResponEliminaJa tinc la recepta del gelat, ha de ser refrescant més no poder.
;)
Carai Mercè , just avui tenc un sopar a ca nostra i pensava fer gelat de cafè i vas tu i el poses , això ja sembla telepatia, je,je....
ResponEliminaVaig a fer una volteta per tot el que has posat darrerament i que jo encara no he vist.
Que t'ho passis molt bé i ho disfrutis molt, noltros esperarem la teva tornada.
Una aferrada pel coll i una besada ben forta
Aquest gelat és boníssim!!! prenc nota perquè ens agrada molt el de cafè.
ResponEliminaQue gaudiu molt d'aquestes vacances!!!
Petonets
Primer el gelat...m'agrada moltisim
ResponEliminaDesprés que passis una bona setmana a la Garrotxa, quan els nens eren més petits anaven molt a Santa Pau e turisme rural, després van canviar pel Pedraforca, teniem una caseta prefabricada (un modul) al camping Cadi amb unes vistes precioses al Pedraforca.
Gaudeix molt de les vacances i fins la tornada.
A reveure i un petonet guapa.
Que passeu una setmana genial, que de ben segur serà així.
ResponEliminaAra faré un repàs perque en aquests dies veig que has treballat força.
Muas!
Jo no sóc cafetero, així que aquest gelat no crec que em decideixi a fer-lo. Ara bé, si a casa el demanen doncs el farè perque cuinar per als altres és el que més m'agrada.
ResponEliminaBones vacances!! :)
Haurem de provar aquesta recepta, ha de ser deliciosa! Que tingueu uns grans dies per la Garrotxa!
ResponEliminaUn dels gelats favorits d`en Miquel li faré, que us vagi molt be per la Garrotxa.
ResponEliminaPetons
Aqest es ideal per en Miquel, li prepare, que us vaigui molt bé per la Garrotxa.
ResponEliminaPetonets
Un gelat magnífic!
ResponEliminaI quina enveja 5 dies a la fresqueta! Passeu-vos ho molt bé, feu vida sana i no mengeu massa!
PTNTS
Dolça
Gemma, sonia,acabat de fer: moltes gràcies, acabem de tornar i ens ha fet un temps magnífic!Ho hem aprofitat moltíssim!.Espero que si feu el gelat em digueu com us ha sortit,eh?una abraçada.
ResponEliminaXisca, doncs no saps com me'n alegro haver estat tant oportuna, ara m'has de dir com ha anat i si ha agradat.Per la Garrotxa ha anat molt bé, com sempre, per aquelles terres tot és molt bonic!un petonet!
Maria, espero et surti bé, ja diràs!
Neus, Santa Pau és un poble que et transporta a un altre temps...és preciós.El pedraforca segur que també és una boníssima opció!
Gemma,Starbase,àngels, gràcies, 5 dies molt ben aprofitats!Espero us agradi el gelat.Una abraçada!
Sión, a veure què en diu el Miquel!a reveure!
Dolça,de fresqueta poca!...ha fet una calorada impressionant, però no ens queixem pas, si hagués fet mal temps anant de càmping hauríem hagut de fer mitja volta!...Hem fet vida sana, hem vist esquirols...i no, no hem menjat gaire...je,je,només iogurts de La Fageda...Una abraçada!
A mi no m' agrada el café, però al meu marit, sí, així que aquest me l' apunto!.
ResponEliminaHola anna, a veure què en diu el teu home!gràcies per estar per aquí!
ResponEliminaAquest gelat seria perfecte pel meu marit, a mi no m'agrada gens el cafè i en canvi ell és un addicte.
ResponEliminacristina, doncs apa!, a tenir el maridet content...jo necessito cafè vàries vegades al dia...amb llet,però cafetó a la vena!!
ResponElimina