mousse de coco

mousse de coco

dissabte, 17 de juliol del 2010

MANDONGUILLES DE SÍPIA EN TINTA


Seguint amb el negre de la tinta que tant especial fa una recepta més pel color que pel gustet suau, us presento aquestes mandonguilles que vaig veure a la revista Descobrir CUINA de fa ja força temps. Aquest plat és del xef Jaume Saumell del restaurant Tall de conill de Capellades. A veure què us sembla!

INGREDIENTS: (4 PERSONES)
4 sípies de platja de 300 gr
100 gr de cues de gamba pelades
1 ou
1 gra d'all
1 gotet d'oli d'oliva verge
sal, pebre´julivert

*per la salsa:
1 ceba grossa de figueres
1 gotet de vi negre
la tinta reservada de les sípies
all i julivert

*acompanyament:
100 gr d'arròs
2 patates
2 alls
1 bitxo
mantega
oli
una de les sípies tallada a tires com tallarines.

SOM-HI:
Netegem les sípies i prescindim de les potes i cap. Passem les cues per la paella només una mica. Trinxem la sípia, les cues l'all i el julivert. Batem l'ou i el barregem amb la carn de les sípies. Salpebrem i treballem fins tenir una massa compacta. Fem les mandonguilles i fregim. Reservem.

Salsa: sofregim una mica d'all i julivert i hi afegim la tinta deixatada amb el vi i la ceba confitada. Deixem coure 5 minuts. Passem la salsa pel colador xinès i hi afegim les mandonguilles.

Acompanyament: amb força oli sofregim un all a llàmines i una mica de bitxo, retirem i hi coem les patates a poc a poc. També coem l'arròs que un cop escorregut passarem amb una mica de mantega per una paella. Fregim les tallarines de sípia i salteu-les amb una mica d'all i julivert.

4 comentaris:

  1. Han de quedar unes mandonguilles molt gustoses, entre els propis ingredients de la massa i la tinta de la salsa... Un plat per un dinar de diumenge!

    ResponElimina
  2. Coincideixo amb la Gemma: un plat que fa diumenge :).

    És espectacular!!!

    ResponElimina
  3. Gemma, sempre m'ha fet gràcia el color tant negre en el menjar ja sigui en pasta fresca o en salsa. Fa que el plat tingui un aspecte especial.

    Starbase, realment queden bones!gràcies!

    ResponElimina
  4. Quina negror mes saborosa, han d’estar molt bones
    Petons

    ResponElimina