Seguint amb el negre de la tinta que tant especial fa una recepta més pel color que pel gustet suau, us presento aquestes mandonguilles que vaig veure a la revista Descobrir CUINA de fa ja força temps. Aquest plat és del xef Jaume Saumell del restaurant Tall de conill de Capellades. A veure què us sembla!
INGREDIENTS: (4 PERSONES)
4 sípies de platja de 300 gr
100 gr de cues de gamba pelades
100 gr de cues de gamba pelades
1 ou
1 gra d'all
1 gotet d'oli d'oliva verge
sal, pebre´julivert
*per la salsa:
1 ceba grossa de figueres
1 gotet de vi negre
la tinta reservada de les sípies
all i julivert
*acompanyament:
100 gr d'arròs
2 patates
2 alls
1 bitxo
mantega
oli
una de les sípies tallada a tires com tallarines.
SOM-HI:
Netegem les sípies i prescindim de les potes i cap. Passem les cues per la paella només una mica. Trinxem la sípia, les cues l'all i el julivert. Batem l'ou i el barregem amb la carn de les sípies. Salpebrem i treballem fins tenir una massa compacta. Fem les mandonguilles i fregim. Reservem.
Salsa: sofregim una mica d'all i julivert i hi afegim la tinta deixatada amb el vi i la ceba confitada. Deixem coure 5 minuts. Passem la salsa pel colador xinès i hi afegim les mandonguilles.
Acompanyament: amb força oli sofregim un all a llàmines i una mica de bitxo, retirem i hi coem les patates a poc a poc. També coem l'arròs que un cop escorregut passarem amb una mica de mantega per una paella. Fregim les tallarines de sípia i salteu-les amb una mica d'all i julivert.
Han de quedar unes mandonguilles molt gustoses, entre els propis ingredients de la massa i la tinta de la salsa... Un plat per un dinar de diumenge!
ResponEliminaCoincideixo amb la Gemma: un plat que fa diumenge :).
ResponEliminaÉs espectacular!!!
Gemma, sempre m'ha fet gràcia el color tant negre en el menjar ja sigui en pasta fresca o en salsa. Fa que el plat tingui un aspecte especial.
ResponEliminaStarbase, realment queden bones!gràcies!
Quina negror mes saborosa, han d’estar molt bones
ResponEliminaPetons