Després d'uns dies de càmping a La Garrotxa gaudint de la tranquilitat i de totes les coses boniques que ens ofereix aquesta fabulosa comarca, torno a casa amb ganes de tornar a retrobar plats, comentaris, receptes enginyoses... Us deixo avui un plat que m'assegura l'èxit sempre que el faig i que per tant és un recurs "segur" per a mi. També l'he fet amb pollastre en comptes de llom, vosaltres escolliu!
INGREDIENTS: 5 persones aproximadament.
10 talls de llom (de 2 colors)
2 llaunetes d'anxoves
2 briks de nata per cuinar
mantega
oli
una fulla de llorer
1 gra d'all
sal i pebre
5 tacetes d'arròs, o unes tiretes de verdura cuites (opcional)
SOM-HI:
Salpebrem el llom i el coem en una cassola amb un raig d'oli,la fulla de llorer, i l'all sencer xafat. Quan el llom és daurat per ambdós bandes reservem sobre paper de cuina.
Preparem la salsa tallant ben menudes les anxoves i xafant-les amb una forquilla juntament amb una mica de mantega a temperatura ambient fins fer-ne una pasta. Posem aquesta mescla en una cassola amb cura no es cremi i anem afegint la crema de llet sense deixar de remenar. Si volem la salsa ben espesseta afegim uns dauets de mantega.
Quan la salsa és lligada afegim els talls de llom i retirem del foc. Per a la presentació hi queda molt bé afegir al plat un flamet d'arròs. També podem coure unes verduretes en juliana.
Aquest plat queda molt millor fet amb molta antel.lació o d'un dia per l'altre ja que amb el repòs es fixen els gustos i adquireix més sabor.
Qué bo!!! aquesta recepta també és un clàssic a casa meva!
ResponEliminaLa tarta mousse si l'haig de transportar la congelo. Queda molt millor i en una parell d'hores està llesta per menjar-la.
Petonets
Aquesta salsa d'anxoves és matadora!! Jo també la faig servir amb llom o amb llonza llaminera i sempre triomfa :))
ResponEliminaUn plat délicieux. J'aime beaucoup.
ResponEliminaA bientôt et bon dimanche.
Les anxoves ens agraden TANT!!! Aquesta salseta combinada amb la carn ha de ser espectacular!
ResponEliminaMaria, celebro que ja la coneixis i et funcioni!,gràcies per la informació guapa!
ResponEliminaStarbase,aquesta salsa va bé amb moltíssimes coses!i com tú dius sempre funciona!,gràcies maco!
Nadji,merci beaucoup!au revoire.
Angels, i tant fàcil de fer que és un recurs per a molts plats.A reveure!
ResponEliminaMercè,
ResponEliminaTé un gran aspecte aquest plat. No he tastat mai aquesta combinació d'anxoves amb el llom...
Ho arreglarem aviat!
Gràcies. Una abraçada.
Benvinguts! No he probat mai la salsa d'anxoves i pel que veig ha d'estar ben bona.
ResponEliminaMuas!
Explosió de sabors a la boca! M'encanta aquesta salseta tan bona i sabrosa! nyam!
ResponEliminaManel,si la fas no t'oblidis d'explicar-me què t'ha semblat!, és molt suau i gustosa a l'hora.
ResponEliminaGemma,es fa en un ras-ras!,amb lo "apanyadeta" que ets la fas avui mateix!,je,je.
Vermells,suau i gustosa!
Ja veig que la setmana t'ha anat molt bé i que segueixes tan activa com sempre!!! No he fet mai el llom amb anxoves, veig que és molt ràpid de fer, m'ho apunto.
ResponEliminacriatina, veuràs que en un moment tens un plat que agrada segur!
ResponElimina