FELIÇ REVETLLA A TOTHOM!
Aquesta tarda, la Laia i jo ens hem tancat a la cuina i hem fet 3 coques: la de llardons (que vaig publicar l'any passat), la coca normal de xocolata per als 6 nens que aquesta nit ens trobarem i que sempre em demanen i la tradicional amb fruita però amb la peculiaritat que la massa de brioix ja l'hem agafat feta de FARINETES BALTÀ (C.de Sants 117) i així l'hem omplert amb el que més ens agrada, a casa és la taronja i els pinyons. A Farinetes tenien de tot per fer-te la coca al teu gust, terrines de fruita confitada, de crema, de cabell d'àngel, només de cireres, de pinyons, sucre volado, encenalls de llimona i de taronja... que són els que hem triat. Només hem hagut de descongelar la massa, pintar-la generosament amb ou i deixar-la reposar uns 3/4 d'hora o 1 hora. Seguidament decorem amb fruita, crema, cabell d'àngel... i finalment empolvorem de sucre i posem els pinyons. Enfornem a 180º una 10 minuts per sobre i per sota i 10 minuts més per sota. (cadascú es coneix el seu forn). LLESTOS!
Mercè, t'ha quedat molt bonica!! Jo ara acabo de treure la meva del forn, jejeje ja tinc ganes de menjar-me la meva i totes les vostres!!
ResponEliminaun petó :)
Ultimament m'estic aficionant a la taronja confitada, osigui que ara te n'agafaria ben bé la meitat! A la Laia i a tu us ha quedat ben bufona, després de la feinada de fer 3 coques us en mereixeu un bon tallàs ;)
ResponEliminaeh y yo sin ayudante mal vamos, bueno veo que siguen en la cocina hay!! que te jubilan pronto
ResponEliminamuy buena te ha quedado
bona revetlla
petons
miquel
Quina bona pinta que té la teva coca!!!!!
ResponEliminaJa veig que has tengut una ajudant de luxe...clar, així havia de sortir bona per força!! ;D Petons
Esteu fetes unes artistes!!!!
ResponEliminaVam estar molt temptats de provar el brioix del Farinetes, però al final l'hem fet nosaltres! En breu vindrem a comprar cosetes bones! jejeje
Bona revetlla família!!
Petonets
Sandra
Quina bona pinta!! segur que us han sortit unes coques boníssimes!
ResponEliminaBona revetlla
Quina bona pinta que te aquesta coca ¡¡¡ A més tu has tingut pinche. Espero que passesiu una bona revetlla i segur que ja no en queden ni les engrunes.
ResponEliminaJo no he fet la coca de brioix per falta de tems, pero amb aquesta massa preparada veig que es mes rápid. La provaré.
ResponEliminaPer cert, amb una ajudanta, ja es poden fer tres coques en una tarda,jaja.....
Petonets
Quin goig de coca!! com més ens agrada a casa: amb taronja i pinyons. Jo també volia aprofitar i comprar-la feta i no els en quedava! Això si, a Farinetes la Júlia i jo ens vam firar amb tot el kit de guarniments. Ho tindré en compte per la propera! Vosaltres si que sou unes cuineres professionals: 3 coques! Sort d'aquestes ajudants! Petonets maca!
ResponEliminaUs ha quedat perfecta! On és això de Farinetes?
ResponEliminaPetons!
Anna
Té molta traça la Laia a la cuina. La coca us ha quedat molt bé.
ResponEliminaPetons.
Seguro que habeis disfrutado tanto de preparalas,como de comerlas...que buena pinta tienen.
ResponEliminaBesets.
Mercé; Una coca -de taronja- ben i ben bona... amb ajuda inclósa... que vagi de gust Mercé¡¡ :-D
ResponEliminaMercè, m'agrada això que has fet amb la taronja. Així queda més repartida.
ResponEliminaTé molt bona pinta
La proporció de pinyons m'encanta molt: a tope de pinyons!! Ja n'hi ha prou d'aquestes coques que tenen un pinyó per metre quadrat! hehehehe.
ResponEliminaFantàstica.
Amb aquesta ajudant tan bona segur que us hauran quedat unes coques ben bones. I si la massa de brioix és del forn Faltà, segur que té l'èxit assegurat, sempre en parleu molt bé!
ResponEliminaNoia, quina coca més bona...m´agraden aquests encenalls de llimona i taronja ja que queda més repartit i no t´has de menjar el tall sencer.
ResponEliminaFarinetes és fantàstic...la propera vegada ja et saludaré.
La coca preciosa!!!!! La "teva" Laia, una artistassa!!! deu ser cosa de les Laies oi?ja,ja,ja
ResponEliminaPetonets
Con naranja y piñones que rica, me encantan estas masas.
ResponEliminaBesos
Si no fos...per la Laia.
ResponEliminaRenoi quina cuinera i quina sort de tindre aquestes pinxes.
Petonets.
Amb la col·laboració de la Laia, segur que les coques van quedar de primera!. Es fa difícil triar, totes devien ser ben bones!
ResponEliminaGràcies a tots pels vostres comentaris. Queda clar que a la xarxa hi ha hagut una acumulació de coques de tota mena que deixen clar que la tradició és quelcom gairebé "necessari" per a tots els que gaudim de la cuina i del nostre país. Visca Sant Joan i totes les tradicions que ens fan grans!
ResponElimina