INGREDIENTS:
+ Per a la planxa:
100 gr de sucre
75 gr de farina
3 ous
1 culleradeta de llevat en pols
(si es vol fer la planxa de xocolata afegir 1 cullerada de cacau en pols)
+ Per a la trufa:
200 gr d exocolata fondant (70% o la que més us agradi)
200 ml de nata per muntar
+Per a la decoració:
sucre glaç
cacau en pols
SOM-HI:
Preparem la trufa: escalfem la nata, afegim la xocolata a bocins i barregem bé. Reservem a la nevera i un cop freda la muntem quan ho necessitem.
Preparem la massa: batem els rovells amb el sucre fins que blanquegin i afegim la farina amb el llevat tamisats.
Incorporem les clares ben muntades amb compte no es baixin.
Posem la massa ben repartida sobre paper de forn a la safata i enfornem uns 12-15 minuts a 160º.
Quan retirem del forn l'enrotllem sobre el mateix paper per tal que agafi la forma i el deixem una estoneta.
Quan és tebi desemboliquem amb compte, farcim i tornem a enrotllar.
Tallem les puntes perquè es vegi bé la forma i decorem amb sucre glaç i si volem amb cacau empolvorant sobre uns motlles de galeta (els estels que veieu).
Posem a la nevera fins al moment de servir. BON PROFIT!
Bon dia! Jo també fa temps que tinc pendent de fer un braç de gitano, mai trobo el moment... a veure si gràcies a tu em pica la curiositat, i sinó encantada vindré a berenar un trosset del teu! :P
ResponEliminaPetons
Sandra
A mi m'encanta fer brassos de gitano...farcit de qualsevol cosa estan boníssims!!!
ResponEliminaT'ha quedat molt bé. El que tú dius, amb la mànega pastissera va molt bé...
Petonets.
No sóc gaire de braç de gitano, Mercè, però reconec que el teu ha quedat tan bonic que potser que canviï d'idea... he he. Petons
ResponEliminaT'ha quedat bonic eh? A mi el de nata m'apassiona, però tampoc no trobo mai el moment per fer-lo. Petons i bon cap de setmana!
ResponEliminaMe ha encantado este brazo de gitano. Seguro que en mi casa gusta mucho. Esas estrellitas le dan un toque bien bonito!
ResponEliminaAna de JUEGO DE SABORES
Quina fila fa aquest braç
ResponEliminaMuas!
Molt bona estrena!
ResponEliminaJo no escudello amb màniga, ho faig passant un regla amb dos topalls del gruix que vull que tingui la planxa de pa de pessic. És molt més ràpid i precís ;)
La verdad que para ser el primero hay que felicitarte,ya puedes estar satisfecha del resultado, tiene que estar delicioso.
ResponEliminaPetons.
Mmmm... Mercè, boníssim!! Jo aquest Nadal també em vaig estranar amb el braç de gitano!
ResponEliminaM'encanten els braços de gitano... però em costa fer-ne.
ResponEliminaEm sembla que aquesta recepta de la Mesilda també em va cridar l'atenció.
T'ha quedat magnífic.
PTNTS
Dolça
Doncs la veritat és que t´ha quedat un bon pa de pessic! no tinguis manies.
ResponEliminaDoncs a mi també m'agrada molt com t'ha quedat!
ResponEliminaben bé de pastisseria i segur que havia d'estar boníssim!!
ptns!!
Mercè t'ha quedat fantàstic per ser el primer !! segur que repeteixes.
ResponEliminapetons
T'ha quedat molt bé! mai queda perfecte... ! i segur que el van trobar boníssim i vas triomfar!
ResponElimina(Laia) hooooooo mamaaaaaa estava molt ben presentat i també estava bonìssim. I per ser la primera vegada.... que bo!!
ResponElimina