mousse de coco

mousse de coco

dimecres, 21 de juliol del 2010

"DECONSTRUCCIÓ" D'EMPEDRAT



Aquesta recepta la va fer en David Lienas en una de les classes que fa al local de Bonpreu. És una forma diferent de fer el típic empedrat estiuenc, molt adient perquè encara "entri" millor a moltes persones, sobretot els nens. La única cosa que jo no vaig fer és el bocí sencer de bacallà confitat a dins, vaig preferir posar-lo a bocinets en cru, com en l'esqueixada.



INGREDIENTS: 4 persones

500 mongetes del ganxet cuites

100 gr d'olives d'aragó sense os

200 tomàquet de pera

200 ceba de figueres

100 pebrot vermell

100 pebrot verd

sal,pebre,oli verge,vinagre de mòdena,julivert



SOM-HI:

Escorrem les mongetes i les condimentem amb el vinagre, l'oli, la sal i el pebre. Afegim un xic d'aigua i passem pel túrmix. Colem i reservem. Escaldem els tomàquets 15 segons en aigua bullint,escorrem i posem en aigua freda. Pelem i treiem les llavors. Tallem a bocins petits com farem també amb les olives i la ceba ben fineta.Esqueixem i deixem a punt el bacallà i el tallem ben petitó. Netegem i fem el mateix amb els pebrots i ho barregem amb el que tenim preparat i afegim sal, oli, el pebre, un grapat de julivert ben picadet i deixem reposar a la nevera 1 hora com a mínim. En una copa posem la crema de mongetes i a sobre la barreja amb compte per què quedi ben bonic.


14 comentaris:

  1. Vaja, vaja!!! aixó es telepatí, la tenia preparada per publicar dema, es diferen a la teva, pero la base es el empedrat.
    T'ha quedat molt bé.
    Un petonet

    ResponElimina
  2. Neus, ja,ja,ja...aquests dies sóm molts els que coincidim amb gaspatxos, empedrats i postres estiuencs...De tota manera ja tinc ganes de veure el teu que ben segur tindrà el teu toc especial!a reveure!

    ResponElimina
  3. Ei, quina casualitat, jo he recuperat la recepta aquesta setmana mateix i ens ha agradat molt!!! L'hem trobat refrescant i molt adequat per aquesta època, segur que el repetiré ;)

    ResponElimina
  4. Molt bona, oi??
    sempre triumfem amb es receptes de'n David. A veure que farem divendres!
    Petonets

    ResponElimina
  5. PARA MI ES ALGO REALMENTE MUY ORIGINAL NUNCA LO HE PROBADO
    GRACIAS POR LA RECETA
    BESOS

    ResponElimina
  6. Gemma,el vaig fer fa dies però tinc previst tornar-hi, i segur no serà l'ultim cop aquest estiu!

    Maria, recordo que vas ser de les primeres a fer-lo. Divendres tens classe?,doncs ja ens estàs explicant fil per randa què heu fet,eh?

    Lídia,és típic però innovador alhora...

    Angelica, es un plat típic però amb una presentació original.El plat tradicional es serveix amb les mongetes senceres i no en puré.

    ResponElimina
  7. L'empedrat és un dels plats que tinc associat al pare. Aquest estiu encara no l'he fet i mirarè de fer-ho amb aquesta variant deconstruida. M'ha encantat!

    ResponElimina
  8. Ohhhhh Que bo!!!

    Realment té la mateixa pinta que el del David Lienas! i de gust segur que t'ha quedat boníssim!

    A veure si torno algun dia al blog i a les classes del Bonpreu!

    Fins aviat!

    ResponElimina
  9. Alucinantment bonic, quina bona idea de presentar-lo en got! En David Lienes té unes receptes fabuloses!! T'ha quedat genial. Molts petons.

    ResponElimina
  10. Ummm... que bo.
    M'apunto la recepta.
    Gràcies per compartirla, estic encantada de la trovalla.

    Fins al pròxim post!
    Núria.

    ResponElimina
  11. Una copa molt lluïda ... i segur que a més a més bonissima!!!
    Una abraçada

    ResponElimina
  12. Starbase, si el tradicional entra bé, aquest ja no et dic!prova'l, val la pena

    Marta, ja trigues...ja tinc ganes de veire't "in action". Jo tinc una classe el 28!.

    Vermells, gràcies macos!, "entra" fantàstic i més als nens que a l'estiu se'ls tanca la boca...

    Petita cuina, encantada de veure't per aquí!, jo també seguiré d'aprop les teves receptes!

    St Hilari, em fa contenta tornar a saber de tú!, molts dies sense els teus fabulosos gotets!,gràcies i a reveure!

    ResponElimina
  13. M'agrada aquesta manera de fer l'empedrat, s'haurà de provar...segur que ens agrada!

    ResponElimina