mousse de coco

mousse de coco

divendres, 23 de juliol del 2010

PASTÍS DE XIXONA -FELIÇOS 70 MARE !




























Feliços 70 mare!

Ahir,dia 22, va ser l'aniversari de la meva mare, la Carme per alguns, la Carmeta per altres. Què us en podria dir?, que mare només n'hi ha una, que com la mare no cuina ningú...tòpics certs, però tòpics. Us podria parlar de la seva tendresa, també de la seva fermesa com a persona, de la seva extremadíssima prudència (massa crec jo...) i del saber fer per la vida sense ofendre mai ningú, ni preocupar-lo. Això no li treu caràcter, no us penseu...als tres germans ens ha donat una educacio prou oberta, tenint en compte els grans canvis socials, politics i de valors que a la seva generació els ha tocat viure, però ella ha posat el "seny" sempre per sobre de tot amb mà dolça però ferma.

Al 1998 va començar a fer de iaia i no és per casualitat que els seus 7 néts, inclosa l'Emma de 4 mesos, se la mengen a petons cada cop que la veuen, i és que tot i seguir sent aquella dona amb seny, amb el temps, els principis segueixen sent els mateixos però dolcificats i amb un "nosequè" d'especial que tots els avis senten i transmeten als néts.

La imatge que sempre tinc de la mare és la d'una mare PROTECTORA, una mare INMENSA amb uns braços ENORMES per poder acollir a la seva falda a fills, marit, gendre, joves, néts...

FELIÇOS 70 MARE ! T'ESTIMO!


Per a celebrar-ho vaig dur 2 pastissos, una mousse de llimona que publicaré aviat i aquest pastís de xixona que va quedar boníssim!. És dolç, però no empal.laga ja que no duu ni ous ni llet condensada... sinó quallada. Vaig estar mirant receptes de la Gemma, i em vaig fer una "adaptació" tenint en compte que partía d'una barra de torró que tenia del nadal i no de gelat com la seva mousse, a més l'havia de transportar i em va fer por fós massa tou...així és que vaig fer-lo amb quallada seguint, més o menys, una recepta que vaig veure a http://www.petitchef.es/.


INGREDIENTS:

50 gr de sucre

200 nata líquida

1/2 l de llet

1 pastilla de torró de xixona

2 sobres de quallada

3 fulls de gelatina

base: 150 galetes maria+80 g mantega+2 cullerades de sucre.


SOM-HI:


Xafem les galetes que quedin ben esmicolades i barregem amb el sucre i la mantega fosa, folrem la base del motlle i enfornem 10 minuts.

Separem un got del mig litre de llet i hi dissolem els 2 sobres de quallada. La resta de la llet, amb el torró ben esmicolat, el sucre i la nata ho posem en un cassó al foc. Quan arrenqui el bull afegim la llet amb la quallada i anem remenant uns 5 minuts. En aquest moment hi he afegit els 3 fulls de gelatina que havia hidratat prèviament en aigua freda, fins que s'han fos.Quan aquesta crema ben espesseta s'hagi refredat una mica, la posem sobre la base de galeta i deixem refredar a la nevera entre 3-4 hores (millor d'un dia per l'altre). L'he decorat amb xocolata esmicolada i perletes de xocolata de 3 colors, aquí cadascú té la seva imaginació per personalitzar-la!!!

30 comentaris:

  1. Moltes felicitats àvia carmeta!! Quin pastís més bo! me l'apunto. Petons

    ResponElimina
  2. Ay Merçe!!! com m'agradari que quan fagi 70 anys, els meus fills diguin paraules com aquestes, amb tant d'amor.
    Moltes felicitats!!! per a tots
    Un petonet

    ResponElimina
  3. Un post ben maco, dels que reconforta llegir. I la recepta també em sembla bona, però no es pot comparar amb les paraules d'estima per la teva mare.

    Felicitats a les dues.

    ResponElimina
  4. Per molts anys!!!! 70 és una edat super especial i ja veig que vosaltres ho heu celebrat com cal. Segur que la teva mare haurà quedat encantada amb el pastís i amb aquest post tan emotiu que li has dedicat ;)

    ResponElimina
  5. Hola, soc l´Albert. El marit de la Mercè titular d´aquest blog. El gendre de la Carmeta.
    He de dir que des del primer cop que la Mercè em va dur a dinar a casa els pares - glups!- a la Carmeta me l´estimo moltíssim. Va fer unes mandonguilles...quines mandonguilles! i com que veien que sóc de vida feien alló de: en vols més?...m´en vaig menjar 16! Desde llavors jo sóc dels que pot dir amb orgull: jo m´estimo la sogre!
    Per molts anys mestressa!

    ResponElimina
  6. Ostres Merçè si la teve mama ha llegit aixó alguna llàgrima caigut segur.

    Felicitats a la Carmen o Carmeta i ja es veu que del dinar heu disfrutat!

    Muas!

    Ah! Albert encantada de coneixe't.

    ResponElimina
  7. Moltes felicitats per a la teva mare!!! es veu ben eixerida i feliç, segur que cumpleix molts, molts més... sobretot per que els seus nets la necessiten així!!
    Petonets

    ResponElimina
  8. Important que gaudiu de bona convivència tal com es despren de les imatges i comentaris. Són tantes les situacions en que les relacions pares fills, es deterioren amb els anys, per culpa d'uns o altres, que quan s'en pot gaudir, cal estar-ne orllós. Felicitats.

    ResponElimina
  9. Bon anniversaire Carmen.
    Profite de ta maman, c'est génial de pouvoir l'avoir très longtemps à côté de soi.
    Gâteaux très réussis. Bravo!!!
    Bon weekend et à bientôt.

    ResponElimina
  10. Nosaltres que la coneixem en persona, reafirmem tot el que diu la Mercè.

    Moltes felicitats a la iaia Carme per aquests 70 tan ben portats i que per molts anys puguem gaudir de la seva manera de ser i del seu "carinyu"!.

    I el pastís, tot un encert dolç i suau, per bufar les espelmes com cal!

    ResponElimina
  11. No te conocía que mejor momento para hacerlo,vengo del blog de Gemma y al ver una fiesta entré...muchíismas felicidades a la Sra CArmeta...bonita fiesta,lindas palabras,el domingo ha sido el de mi madre...que maravilla tenerla,eh?:::felicidades a las dos.

    CAriños y ya tienes otra seguidora ;))

    ResponElimina
  12. Òstres Mercè!! Val a dir que en aquest dia d'avui tan especial per a mi, haver llegit aquestes paraules dedicades a ta mare m'han fet recordar la meva (encara més que cada dia). Només dir-te que l'amor es demostra amb les accions, i que de ben segur tant la Carme com la Quima han estat orgulloses de les filles tan boniques, formoses i amb salero que han tingut!! APA!! com es diu popularment... Y NO TIENEN ABUELA!!! Doncs és veritat!!
    Un petó ben fort i segueix amb el blog!!
    QUIMA

    ResponElimina
  13. Hola Mercè , arribo un poc tard però noltros també volem desitjar a ta mare MOLTS D'ANYS!!!. Tu com bona filla no un sinó dos pastissos , el que has posat es veu boníssim.

    De mare només n'hi ha una ( a vegades podem dir que , gràcies a Déu , je,je...) i mai ningú ens estimarà més que la nostra mare. Encara que , al manco la meva, a vegades ens deia " hi hauria d'haver tants fills com a cavalls verds" , noltros sabem que ho diuen de "broma" ,no...

    Vos desitjam que pogueu celebrar molts més aniversaris tots junts durant molt més temps.

    Dona-li una estiradeta d'orelles de part nostra i una abraçada

    ResponElimina
  14. A TOTS: MOLTÍSSIMES GRÀCIES PELS VOSTRES COMENTARIS!,EM FA MOLT CONTENTA QUE HAGUEU VOLGUT CONTRIBUÏR AMB MI A FER MÉS ESPECIAL L'ANIVERSARI DE LA MEVA MARE.DEMÀ MATEIX LI ENSENYARÉ I N'ESTIC SEGURA LI AGRADARÀ. UNA ABRAÇADA SINCERA A TOTS!!!

    ResponElimina
  15. Mercedes miles de abrazos desde argentina para tu madre dile que su cumple 70 años lo celebramos alrededor del mundo
    Creo que tendré que llevarme un trozo de su torta que se ve muy buena , aquí no consigo algunos ingredientes
    Besos que disfrutes una linda semana

    ResponElimina
  16. Felicitats Mercè a tú per crear aquet pastís i a la mare.
    Per mols anys......

    ResponElimina
  17. Angelica, moltes gràcies per compartir-ho des de tant lluny!

    Isabel,un pastís més adient per nadals, però molt bo.Gràcies pel comentari!

    ResponElimina
  18. Muchisimas felicidades a Carmem!!Una entrada muy emotiva,y cariñosa,seguro que tu madre se emociono....la tarta buenisima,yo tambien se la vi a Gemma y la tengo en pendientes.
    Besets.

    ResponElimina
  19. Felicitats a la teva mare, un aniversari ben important i amb la família al costat, segur que està encantada. I aquest pastís que li has fet... li deu haver encantat!
    ptns

    ResponElimina
  20. Sento haver tardat tant a felicitar a la teva mare, has fet una crònica i fotos precioses, de ven segur que a estat molt i molt contenta, doncs els 70 ja es una edat i sa de celebrar amb tota la família,
    Molts petons per tots, especialment per ella.

    ResponElimina
  21. Mesilda,anna,Sión, moltíssimes gràcies per la felicitació, m'ha fet molt contenta que volguessiu compartir l'aniversari de la meva mare amb mi!. El pastís queda molt bo, sacia però no empalaga.Una abraçada.

    ResponElimina
  22. Arribo tardíssim...però no volia deixar de felicitar a ta mare per l´aniversari!!! un pastís boníssim...petonets

    ResponElimina
  23. Quina mare més guapa!!!Per molts anys pugui fer i tu molts pastissos!!
    no tinc massa temps, estic a mig gas... però ara estic uns dies per aquí, fins que torni a fer vacances!
    Molt bon estiu! petó

    ResponElimina
  24. Hem estat fora i m'estic posant el dia: per molts anys encara que sigui amb retard! I felicitats a la pastissera!

    ResponElimina
  25. M josé, teresa i àngels, us agraeixo molt els vostres comentaris!,ben tornades a qui hagueu fet vacances i bon estiu a totes!

    ResponElimina
  26. como m'agrada aquest pastiss!! mmmm que bó. Una mica tard, pero feliçita a la teva mare en el meu nom. La meva mare té també més de 70 anys i me l'estimo moltissim, como es pot veure a la foto de la teva familia.
    un petonet
    astrid de miblogdepintxos

    ResponElimina
  27. Astrid, quina sorpresa tant agradable! estic contenta d'haver-te conegut avui!. El teu blog és una passada...ja et tinc "fitxada".

    ResponElimina
  28. apa Mercè!
    Quina pastís més xulo! i a més invenció teva!
    Felicitats a la teva mare!!

    ResponElimina
  29. Gràcies Gemma!A veure si passo aviat per La Senalla!

    ResponElimina
  30. Hola Mercè! Ahir vaig fer un pastís molt molt ràpid amb l'ajuda d'aquest que ens vas presentar a l'estiu! Gràcies guapa!!

    ResponElimina