Aquest pastís tenia moltes ganes de provar-lo perquè a casa n'hi ha dues (Bet i Ona)que la xocolata en general no els hi va gaire com no sigui amb força llet. A l'altra (Laia) en canvi, la xocolata com més negra i més quantitat millor!... Com que la crema de xocolata sí que els hi agrada tenia clar que el fariem, i VA SER UN ENCERT!,els va agradar a totes i a tots!, un cop més les idees i les receptes de la Gemma, que sempre triomfen!. Us poso les quantitats del pastís gran, jo en vaig fer la meitat per a fer-lo més petit, vaig canviar la base de pa de pessic per la base de galeta i només vaig posar cacau per sobre la mousse, per fer-lo lleuger de xocolata.
INGREDIENTS:
400 de nata líquida per muntar
100 de batut de xocolata (cacaolat...)
2 clares d'ou
4 fulls de gelatina
2oo gr de crema de xocolata (jo vaig utilitzar la d'Eroski que predomina el gust de l'avellana)
*base de galeta: 100 gr de galetes maria + 50 gr de mantega + una culleradeta de sucre.
*decoració: cacau pur, boletes d'avellana amb xocolata (Lidl), i virutes de xocolata blanca.
SOM-HI:
Fem la base triturant les galetes (a casa les posem en una bossa i piquem amb un corró, ens ho passem xupi!), i barrejant-les amb la mantega fosa i la culleradeta de sucre. Folrem la base del motlle amb aquesta massa i enfornem una 10 minuts a 180 º. Deixem refredar.
Escalfem el batut de xocolata al microones i hi dissolem la gelatina que haurem posat abans en aigua freda. Escalfem la crema de xocolata al bany maria perquè s'estovi i barregem amb la gelatina. Deixem refredar.
Semimuntem la nata i la barregem amb la preparació anterior procurant no es baixi.
Muntem les clares i també les afegim.
Aboquem amb compte sobre la base de galeta i deixem quallar a la nevera.
Quan l'anem a servir agafem el cacau pur i a través d'un colador finet anem empolvorant tota la superfície. Posem les boletes d'avellana i les virutes de xoco. JA EL TENIM!
Què guapa!!!! la teva nena fa invisible el pastís!!!!
ResponEliminaPetonets
mmmh, una pinta deliciosa aquest mousse en pastís, no m'extranya que els hi agradés a totes les nenes i no només a elles.. ejje
ResponEliminajo de petita també detestava la xocolata negra i ara és la meva preferida :)
salutacions i bon inici de setmana
Però que reguapíssima està BET¡¡¡¡¡¡¡¡
ResponEliminaFàcil i bó, a mi tot el que du xocolata em pirra......
S'ha de notar que sóc filla de xocolater.
Maria, sí, realment el meu pastisset és el d'ulleres!...
ResponEliminaLaura, jo de petita la xocolata ni fú ni fa, en canvi, com més gran em faig més m'agrada, i sempre negra!.
Isabel, m'has d'explicar això del pare xocolater eh?, doncs ja veuràs si el fas, fàcil i suaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaau!
Que be que ho pasariem la Laia i jo menjan aquest pastís....xocolata.I que bonic que es el nom, xo-co-la-ta.
ResponEliminaHem guardo la recepte per fer la meitat...
Una nena molt bonica
Un petonet per les quatre
Quina bona pinta!! Aquests pastissos de mousse sempre m'han agradat. Tan suaus i flonjos...quina alegria que donen a la familia :)))
ResponEliminaMmm.... mousse de xocolata ben flonja, esponjosa, fresqueta, lleugera i amb gust de xocolata.... Boníssim i per triomgfar segur! (només cal veure la cara de la foto je je je... és la Bet o l'Ona?)
ResponEliminaPerò Mercè, mousse de Nocilla, ummmmm.......com sona això, diví, una altra que em guardo perquè a casa triomfa segur. Gràcies.
ResponEliminaPetonets
Que delicia se ve si la mirada de la pequeña lo dice todo
ResponEliminaRIQUÍSIMO
besos
Mercè,
ResponEliminaPer la cara de la Bet ja està clar l'èxit del pastís.
Te molt bona pinta, flonjo i xocolatós.
Una abraçada
Perquè a mi no em vas fer la foto com a la Bet, que si no... Segur que jo feia la mateixa cara!. Era BONÍSSIM!.
ResponEliminaNeus, gràcies per un comentari tant agradable!,la Laia mai diria que no a qualsevol cosa que portés xocolata, veig que tú tampoc...Jo també vaig fer-ne la meitat i en surt un pastisset ben maco, per a 8 sense passar-se.
ResponEliminaStarbase, a mi són els que més m'agraden i amb diferència. El millor és que agraden a tothom, no són empalagosos i entren sols.Tenen una presència molt acceptada!
Gemma, tú l'has definit perfectament. La BET és la de la foto...és el "bitxo" de la casa.Amb la cara paga...oi?Merci!
Carmen, de debò que queda molt suau i esponjós!
Angelica, ideal para todos pero muy indicado para los que les gusta el chocolate suave. Gracias,
Josep, sí noi, la vam encertar amb la Bet i l'Ona que no els agrda massa la xocolata.Aquest sí que els va agradar!Petonets!
Gloria, gràcies per deixar testimoni!, recordo que me'l vas deixar molt bé! (la decoració amb el cacau hi vas col.laborar!...es nota...jeje) Un petó!
La meva mare era addicte a la xocolata fins al punt de tenir taquicàrdies, va haver de fer una teràpida de desintoxicació. Sempre que veig un pastís amb xocolata penso amb ella. La teva filla està fantàstica!!
ResponEliminaHola Mercè! Quan de temps!! Però ja he fet una repassada a totes les receptes que has penjat i a la llarga llista de les que penses penjar...
ResponEliminajaja!! que bona la cara de la Laia!! que mona!!
Enhorabona!
ostres que bo! Jo en faig una de molt semblant a veure si la penjo en breu!
ResponElimina