TORNEM AL COLE!, i a més a més de piscina, platja, garrotxa, festa major, esmorzars, sortides...al darrera, dues de les meves filles hi aniràn amb els anys acabats de fer, encara calentons...El dia 13 d'agost, la Bet va fer els 7 anys, i el 23 d'agost, l'Ona va fer els 10!!!.(la Laia farà els 9 a l'octubre).
Us presento el berenar que vam fer a la festa familiar per a celebrar-ho i alguna cosa més d'algún àpat a part per a familia o amics que aquell dia no van poder venir. Així que no us extranyi si veieu 4 pastissos i una llista llarga d'entrants!
Començaré pels pastissos que elles mateixes em van demanar, un a un, i cada entrada serà per a un o dos dels entrants següents. Espero us semblin interessants, curiosos, divertits...Em sento molt contenta de tenir una familia tan agraïda que va fer-me sentir tan bé i satisfeta de l'àpat!
PASTISSOS:
* Pastís mousse de llimona
* Pastís mousse de maduixes
* Pastís de crema de xocolata
* Coca de xocolata i ametlles
* Coca de xocolata
ENTRANTS DE FESTA:
* Intxaursalsa (crema de nous)
* Mousse de foie amb reducció de xerès
* Embolcalls i galetes salades
* Pilonets de formatge de cabra i ametlla granet
* Tartaletes de crema de formatge i melmelades
* Brotxetes de meló amb pernil
* Brotxetes de raïm i formatge
* Gotet de puré de patata, all, oli i cansalada.
* Mini-mandonguilles de sèsam
* Trena de tonyina
* Magdalenes de salmó i de sobrassada
PER ALS AMICS DE L'ESCOLA:
* Galetes blanc i negre-ona
* Bosseta de galetes de colors-bet
---------------------------------------------------------------------------------------------
PASTÍS MOUSSE DE LLIMONA
L'Ona no va tenir dubtes a l'hora d'escollir el seu pastís. Ja l'havia fet anteriorment per a l'aniversari de la Gloria (el cafè de nit), i li havia agradat molt (a la Gloria també!...) De fet les fotografíes corresponen als dos pastissos. No cal dir que per algú com jo que en molts anys no havia fet més que coques i pastís de formatge, la font d'inspiració i de seguretat va ser la Gemma -la cuina de casa- Us recomano el proveu! suau i fi.
INGREDIENTS:
400 gr de nata
1 capsa de gelatina de llimona
100 gr de sucre
4 iogurts
suc d'una llimona
* base de galeta: 150 g galetes, 80 g de mantega i 1 cullerada de sucre.
* cobertura: 1/2 sobre de gelatina de llimona, 125 ml + 125ml d'aigua i xocolata fondant.
SOM-HI:
Base de galetes: esmicolem les galetes i barregem amb el sucre i la mantega fosa. Folrem el motlle amb aquesta massa i coem 10 minuts a 180º.
Escalfem els iogurts, el sucre i el suc de llimona. Quan arrenqui el bull afegim la gelatina, apartem del foc i deixem refredar.
Muntem la nata i quan la barreja és freda l'afegim amb moviments suaus. Aboquem sobre la base de galeta i deixem unes 3 h a la nevera fins que qualli bé (millor fer a la nit i l'endemà fem la cobertura).
Cobertura: escalfem 125 ml d'aigua, afegim el 1/2 sobre de gelatina de llimona i després la resta de l'aigua (125) freda.Quan sigui fred ho aboquem amb molt de compte sobre la mousse.
Finalment decorem amb xocolata fondant que haurem trinxat i escalfat al microones. Posem al decopén o bibe i decorem fent formes, línies, el nom, l'edat...
Feliços 10 anys, Ona!
Quina feinada¡¡¡¡
ResponEliminaPeró, celebrar els 10 anys de l'Ona i els 7 de la Bet, en lloc de feina es un gust.
Felicitats a les tres.
Un grapat de petonarros
Haaaalaaa que despliegue de tartas y delicatessen a la mesa....felicidades a las niñas y te felicito,que mesa más rica.
ResponEliminaUn saludo
Moltissimes felicitats a les tres, a elles pels anys i a tu per la feina ben feta!!
ResponEliminaja m'ha hagues agradat estar davant aquestes taules.
Un petonet a les nenes... i per tu tb
Mare meva quina feinada!!!!!!!
ResponEliminaFelicitats a totes tres!, segur que van gaudir d'una festa i d'un àpat que recordaran molt temps. Els pastissos t'han quedat favulosos!
Felicitats a les nenes!!!!! els pastissos t'han quedat de 10!!!!!
ResponEliminaMolts petons
Em sembla increible com aconsegueixes una presentació tan perfecte en els pastissos. Felicitats per tota la feina i felicitats per tota la alegria que es transmet tant en les fotos com en texte de l'entrada.
ResponEliminaAixí dona gust començar el dia, llegint alegria!!
:)
Quina festassa, i quina feinada més grossa. Moltes felicitats a les nenes! i a tu moltes felicitats per aquests pastissos fabulosos! Molts petons.
ResponEliminaMoltes felicitats Mercè, vas fer una feinada d'admirar eh!
ResponEliminaFelicitats a les nenes i aquest mousse de llimona fa una fila..... més maco que els de pastisseria de debó.
Finsa viat ;)
felicitats a les menudes! :)
ResponEliminaquina taula d'entrants, tot té molt bona pinta!
els pastissos espectaculars, semblen comprats en una bona pastisseria :)
molt ben fet tot, com sempre :)
Hola Mercè!!!
ResponEliminaQuina feinada que has fet aquests dies que he estat fora, tot és espectacular! Ja estic aquí de nou, s'han acabat les vacances ja (bueno em queden 2 dies per descansar de les vacances). Ja he vist lo de les classes de cuina de la Gemma i m'he apuntat al 17 i al 22 de setembre! T'has apuntat tu?
Felicitats per l'aniversari i també a l'artista!!!
ResponEliminamolts petons
Quin catàleg més atractiu!. Dono fe que la mousse de llimona és sensacional!.
ResponEliminaMolts petons
Felicitats per la festa..!.. :)
ResponEliminaIsabel, gràcies! com tú dius el que es fa amb il.lusió no és feina, és un gustàs!un petonet.
ResponEliminaSilvia, gràcies per entrar per aquí!
Neus, rebuts els teus petonets!Algún dia hem de fer una GRAN trobada de blocaires i compartir plats fets per nosaltres...fa temps que ho penso...una abraçada!
Gemma, són agraïdes, no em puc queixar en absolut.Pel que fa als pastissos..."he tingut bona mestra bloguera", jeje.A reveure!
Marilou, se'm va passar la prova de deixar la base feta al congelador com em vas dir, ho faré a la propera!, i gràcies per la nota!!!
Starbase, moltes gràcies per aquest fantàstic comentari. Si he transmès el que dius em sento satisfeta i afalagada!Fins aviat!
Vermells, moltes gràcies!, no hi ha com fer les coses amb il.lusió,oi? A reveure!
Acabatdefer, no saps que feliç em fa això de "millor que alguns de pastisseria"...Una abraçada!
Laura, gràcies per aquest comentari tan encoratjador!, dóna gust! a reveure!
Marta, bentornada!, merci i sí, ens veiem el 22, jo aniré el dv 10 a Bonpreu. Una abraçada.
Núria, gràcies! a reveure.
Josep, com sempre moltes gràcies!, està bé l'opinió d'algú que el provés per dir que era bo!...jeje.Petonets de formigueta.
Ricard, gràcies! una festa ben celebrada!a reveure.
Però quantes coses que vas fer!!! Espero que pengis totes les receptes que m'ajuden molt!!!
ResponEliminaMoltíssimes gràcies per avisar-me de les classes del Caprabo, porto uns quants dies sense entrar al blog i no havia vist res.
I felicitats per les teves filles!!
Felicitats a totes!!!!! Vau fer tota una festasa.
ResponEliminaUns pastissos espectaculars, la capa de gelatina t'ha quedat com un vidre, una meravella, ets tota una professional.
Petonets
Cristina, gràcies pel comentari i la felicitació!.Veig que ens veurem aviat!a reveure.
ResponEliminaCarmen, que una de les "reines" dels dolços em digui això és tot un honor!, i ho dic de debò! A reveure Carme.
Aaaapale!! quina festassa, venir de convidat ha de ser una passada.
ResponEliminaFelicitats a les nenes i a la mami per la part que hi toca.
Muas!
Gràcies Gemma!,crec que els convidats ho van passar bé...je,je!merci per les felicitacions!
ResponEliminaDóno fe que tot era molt bo. Vaig quedar sorpresa de la varietat d'entrants (a més d l'etiquetatge...així no havies de preguntar què era!!). Tot i que no tenim el mateix adn em sento molt feliç de compartir els bons moments amb vosaltres!! Fins i tot he sortit en una foto!!
ResponEliminaPer cert... ja us heu tatuat? jajajajaja
Petons
QUIMA
Quima!, jaaaa, deixa't estar de ADN, ets una tieta més per a les nenes i l'amiga més "velleta" (ejem), que tinc!. No ens falles mai i no podies faltar a la festa!.Es van tatuar la mateixa nit...diver-diver!.Oi que va bé això d'etiquetar el que estàs menjant?. Gràcies pel teu comentari i sobretot per la teva companyia!un petó per a tú i el Mingo.
ResponEliminaQuina passada de pastissos, de menjar, de gaudi total! PER MOLTS ANYS!!!
ResponEliminaQuan dius a la recepta una capsa de gelatina de llimona vols dir un sobre?, es que volia fer la mouse de llimona i he trobat que a la capsa hi han dos sobres. Pots solucionarme el problema? Gràcies.
ResponElimina