mousse de coco

mousse de coco

dilluns, 20 de setembre del 2010

TRENA DE GAMBES I XAMPINYONS










Fa temps vaig fer la meva primera trena, farcida de tonyina-pebrots del piquillo-olives-tomàquet i formatge tendre. Vaig quedar tant contenta del resultat que n'he fet una colla. Agrada moltíssim a grans i petits, sembla que t'hagis passat una bona estona fent la recepta quan és feta en un moment, és fàcil de transportar i desperta un "OOOH" general que omple de satisfacció. La combinació d'ingredients pot ser variadíssima i avui us presento una proposta que va agradar tant o més que la de tonyina.


INGREDIENTS:

1 paquet de pasta de full RECTANGULAR (Lidl)

2 grapadets de gamba pelada

4 palets d surimi

1 ceba tendra

1 gra d'all

8 xampinyons

1 ou

sal,julivert, oli

(sesam per sobre, si es vol)


SOM-HI:

En una paella saltem les gambes amb 1 granet d'all i el julivert picadets. Salem i reservem.

En la mateixa paella fem la ceba tallada i hi afegim els xampinyons tallats a bocins, salem i retirem la mica d'aigua que han pogut deixar els xampinyons. Deixem refredar.

Afegim els palets de surimi tallats.

Estirem la massa de full sobre el propi paper i sobre la safata del forn. Fem els talls al costat en diagonal com veieu a la foto i omplim l'espai del mig amb el farcit. Anem tancant la trena embolcallant les tires alternativament a banda i banda.

Batem l'ou i pintem la trena per sobre i si ho volem hi tirem una mica de sèsam.

Tot això ho farem amb rapidesa ja que la massa s'estova amb molta facilitat i es fa difícil de manipular. El forn estarà ja ben calent a 180º i enfornem la trena uns 20 minuts o fins que veiem que queda ben dauradeta.




22 comentaris:

  1. Tenia moltes ganes de fer una trena d'aquestes i la teva combinació m'agrada molt...

    Una abraçada,

    ResponElimina
  2. He quedat meravellada i ja estic pensant en fer una per dinar dissabte. Gràcies per les bones idees!!!

    ResponElimina
  3. Hace tiempo que tengo ganas de hacer esta trenza,no la hice nunca y la combinación también me gusta mucho y ya con el sésamo ideal ;))

    Besos Merçe

    ResponElimina
  4. Ohhhh!! ja tinc un altre per copiar.
    Avui he fet una de pernil i formatge, tenien tanta gana que no he pogut fer la foto.
    Gracies
    Un petonet

    ResponElimina
  5. Molt interessant per que les trenes són molt aptes per a portar a la feina amb carmanyola. I així amb gambetes sempre tenen un 'toc' especial.

    :)

    ResponElimina
  6. Quina bona pinta! sembla que sigui molt cruixent :)
    i és cert que criden l'atenció

    salutacions!

    ResponElimina
  7. Cada cop et surten més maques les trenes. Miraré d'arriscar-me i seguir les teves instruccions.
    I aquest farcit amb la nova temporada de bolets ha de quedar boníssim també, és un sopar de 10.

    Fins aviat ;)

    ResponElimina
  8. Tens raó que és un pastís força fàcil de fer i amb un resultat espectacular, que arrenca els ohhhs dels convidats. A més, variant el farcit tens una pila de receptes i opcions diferents.
    T'ha quedat perfecta!

    ResponElimina
  9. Queda perfecte a l'hora de presentar i els farcits poden ser infinits. T'ha quedat fenomenal.
    Petonets

    ResponElimina
  10. Que bona, m'encanta el farciment.

    Així en trena encara no m'he estrenat, la tinc a la llista de pendents (si es que feu tantes coses bones que no hi ha manera d'aprimarse ni temps per ferho tot)
    Molts muacssssssssss!!!

    ResponElimina
  11. Molt bona pensada, m'apunto al club de les trenes farcides de.....
    Una abraçada

    ResponElimina
  12. ohhh quina bona pinta! i com diu la gemma amb la temporaca de bolets pot quedar boníssim amb un saltejat de varis tipus de bolets! Jo tampoc he provat mai lo de les trenes, quina paciència! Ho apunto a la llarga llista de coses a fer!

    Ens veiem demà al caprabo!

    ResponElimina
  13. Mercè,
    Quina presentació tan espectacular. Me l'apunto.
    Tal com bé dius, pel que fa al farciment, ho pots fer al gust del consumidor... tantes variants possibles. Magnífic.
    Una abraçada.

    ResponElimina
  14. Hi tens ben bé la mà trencada amb el tema de les trenes, et queden tan boniques que em fas venir ganes de provar-les jo, les tinc pendents...també!

    ResponElimina
  15. Avui mateix he comprat pasta de full i li he dit al Pito k era per culpa teva!!! jajajaja Des de que vaig provar la trena de pebrot i olives que no me la trec del cap (i semblo una senyora alemanya d'akelles k porten gerres de cervesa, jajajaja)... Ara veurem com queden... ja t'ho diré
    Moooooooooooooolts petons
    QUIMA

    ResponElimina
  16. El resultat de les trenes és éxit segur. Un tallet??

    ResponElimina
  17. Moltes gràcies a tots!, disculpeu no us contesti personalment. Realment les trenes de pasta de full farcides del que sigui han estat una descoberta molt bona,ho dec als blogs, com tantes bones idees que circulen per aquí.Les trenes agraden a tothom i et fan quedar molt bé!A reveure!

    ResponElimina
  18. Mercé t'ha quedat molt maca i el farcit molt bó. Si no ens veiem que gaudeixis divendres del teu sant.

    Petons!
    Ana de: 5 sentidos en la cocina

    ResponElimina
  19. Hola Mercé.

    Espectacular com t'ha quedat aquesta trena. Prenc nota per fer-la algun dia d'aquests, ja t'explicaré.

    Una abraçada

    ResponElimina
  20. Anna, moltissimes gràcies pel comentari i la felicitació!a reveure!

    Joan,fes-la que és molt senzill i el resultat val la pena tant si és amb salat com amb dolç!i em dius què tal,eh? A reveure!

    ResponElimina
  21. Mercè, hauré de provar de fer una trena, realment queda impressionant, tot i que no crec que em quedi tn perfecte, sóc poc manetes!

    ResponElimina
  22. Cristina, no és qüestió de ser manetes perquè és més senzill que embolicar un regal...es tracta d'anar ràpid abans no s'estovi la massa i prou!un petonet.

    ResponElimina