A casa, les patates ens agraden soles, acompanyades, bullides, fregides, farcides, amb salsa... A veure si us agraden aquestes dues versions en amanida que faciliten un sopar o un primer a qualsevol temporada de l'any!, senzill i gustós!.
AMANIDA DE PATATES AMB FALS ROMESCO:
INGREDIENTS:(4 persones)
enciams variats al gust de cadascú
2 patates grosses
un grapat d'ametlles torrades
2 tomàquets madurs
1 gra d'all
oli,vinagre,sal
SOM-HI:
Bullim les patates a rotllanes d'un cm de gruix aproximadament i amb la seva pell en aigua salada.
Deixem refredar en un colador i després li treiem la pell procurant no es trenquin.
Fem la salseta començant per posar els tomàquets i l'all al microones una estona perquè s'estovin. (Als tomàquets els farem un tall en forma de creu a una banda).
Triturem al túrmix les ametlles, els tomàquets als que haurem tret la pell i les llavors,l'all,un bon raig d'oli, sal i vinagre a gust.
Emplatem amb l'enciam, les patates al damunt i la salsa per sobre. LLESTOS!
AMANIDA DE PATATES AMB "PICADETA D'ALVOCAT"
INGREDIENTS: (per a 4 persones)
enciam
2 patates grosses
1 alvocat gros
2 tomàquets madurs
olives negres
olives verdes
sal,oli,vinagre normal, vinagre balsàmic
SOM-HI:
Fem les patates bullint-les en una olla amb sal, a rotllanes d'un cm de gruix aproximadament i amb la pell.
Fem l'acompanyament: tallem a dauets l'alvocat, el tomàquet sense llavors, i les olives negres i verdes a bocins, i les posem en un bol amb oli i vinagre normal una estoneta.
Emplatem posant l'enciam al fons de la plata, després les patates sense pell i per sobre l'acompanyament.
Acabem amb uns fils de vinagre de mòdena si ho volem. A TAULA!
Ens unim als fans de la patata, ens agraden de totes maneres!! I aquestes amanides tenen taaaaaan bona pinta, crec que la segona opció potser ens ajuda al sopar de demà a la nit... que avui comencem a fer les proves de pizza pel 15! ;)
ResponEliminaPetonarros!
Sandra
Mercè, les patates bullides amb pela per amanides queden boníssimes!
ResponEliminaPetons
Em quedo amb les dues, crec que són boníssimes.
ResponEliminaJudith
Buah, fantàstiques les dues. M'agrada més la segona, que la patata i l'alvocat s'avenen d'allò més bé!
ResponEliminaUn petó!!!!
Mercè....
ResponEliminaLes dos opcions son bones, no se quina esculliria si hagués de triar.
Salut!
T equedtr molt bona aquesta amanida.
ResponEliminaA mi me agradan amb oli chafadas, de totes maneras.
Es el teu marit fa la trena, que bó, també cuine.
En Miquel fa la pizza cada setmana...
Quin homes mes aixarits que tenim Mercé. Petons bonica.
Muy buena la receta para estos tiempos de calor
ResponEliminame gustooo
besos
M'agraden molt les amanides de patata. Totes dues opcions m'han encantat!!!
ResponEliminaTotes dues!!! a casa també ens agraden les patates i aquestes amanides segur que cauen aquest estiu!!
ResponEliminaPetonets
Les dues m'agraden mooooooolt.
ResponEliminapetons
totes dues són bones , els he provarem totes dues , a noltros també ens agraden molt les patates. Una abraçada
ResponEliminaJa torno a ser aqui...:P
ResponEliminaFantastiques.
Et deixo mil petons.
L'amanida de patata m'agrada molt i encara no l'he feta mai, però amb la vinagreta d'alvocat m'he rendit. Ha de ser tan bo.... jo justament vaig descobrir l'alvocat farà 1 mes! és criminal això!
ResponEliminaPetons Mercè!! ;)
Els Ferrer també ens declarem fervents seguidors de les patates.
ResponEliminaVoto (jo, Alícia) per la primera, més que res pel fals romesco. Prenc nota.
Abraçades
Les dues opcions son bones... però la del fals romescu... m'agrada molt...
ResponEliminaun petonet
Muy buenas las dos,asi variamos...las patatas en casa nos encantan.
ResponEliminaBesets.
Tot i que si fos en un restaurant, demanaria si em poden fer un plat amb dues mitges racions... però si cal triar, segurament les del romesco...
ResponEliminaLes amanides a casa ens agraden molt.
ResponEliminaLes dues mol bones i vistoses.
Jo faría la primera.
No per res,es que no puc amb les olives....
Petons
Totes dues opcions són estupendes! La veritat, és que la patata, lliga amb quasi tot, es pot cuinar de mil maneres diferents i, no sé com, sempre queda deliciosa! M'apunto aquestes receptes perquè trobo que m'encantaran!
ResponEliminaPetons!
aquí un altre fan de la patata, i de les amanides de patata, sempre bullides amb pell, això sí.
ResponEliminasi he de triar, amb aquesta salseta, em quedo amb la primera.
Les patates son bones fetes de qualsevol manera o com acompanyament. Aquestes dues amanides en son la prova.
ResponEliminaUna abraçada
Ambdues m'agraden, però si tingués que triar una sería la del fals romesco.
ResponEliminaPetons.
Hola Mercè!
ResponEliminaDoncs jo no sé amb quina quedar-me... Però si m'haguéssin de fer triar... aix! No ho sé! Vinga va: la de romersco! De fet, prenc nota del romesco per amanides!!
Merce me es dificil elegir una de las dos, me gustan las dos y las patatas me encantan de cualquier manera.Curioso lo de poner el tomate y el ajo en el microondas para hacer el falso romesco.Ya he aprendido algo.Ala me voy a dormir
ResponEliminaun peto
miquel
Les amanides de patata donen molt de joc i es poden fer de mil i una formes diferents, totes dues molt bones i maques.
ResponEliminaPetons
Hola Mercè,
ResponEliminaJo em quedo amb les dues!!! Tot i que això del fals romescu... m'ha agradat molt. Petons,
Hola Mercè, guapa tu
ResponEliminales dues molt bones, a casa agraden molt, jo els i posso una mica d´all i oli
mil petonets Susanna
M'agraden totes dues opcions, així que en demanaria mitja ració de cada, je je je...
ResponEliminaGràcies Mercè per avisar-me, últimament no tinc temps de res i entro poc al blog, així que si no és per tu em quedo sense.
ResponEliminaLes patates fantàstiques, m'agraden les dues opcions, però al Jordi no li agraden massa i quan en faig rondina.
Quines amanides més saboroses, les provaré totes dues, són una opció molt ben trobada per als sopars o, com dius, tu, per als primers! Em sembla que començaré per la de la picadeta d'alvocat, en tinc un a punt a la fruitera...
ResponEliminaMerce
ResponEliminano encuentro tu correo, tengo que enviarte una noticia que creo que te interesa sobre clases de cocina niños.Enviame un e-maIL AL MIO Y TE LÑO CUENTO
PETO
MIQUEL
Madre del amor hermoso que maravilla de receta, un beso.
ResponElimina