mousse de coco

mousse de coco

diumenge, 6 de febrer de 2011

QUICHE DE VERDURES







Les quiches sempre són una bona opció per a un sopar si abans fem una amanida o quelcom lleuger. Admet tots els ingredients que us imagineu i per tant no cal pensar-s'ho massa. Tot i que una quiche és millor fer-la amb massa brisa jo l'acostumo a fer amb pasta de full que és la que acostumo a tenir a casa i ens agrada molt a tots. Queda més bufada però no perd la forma en absolut. Ja us vaig presentar la de pernil i formatge i la de bolets que tanta acceptació té. La d'avui, amb verdures la podeu adaptar a les que més us agradin!


INGREDIENTS:

1 paquet de pasta de full rodona

espinacs

1 carbassó

1 ceba gran o 2 petitones

3 ous

150-200 de nata líquida

formatge ratllat (per fondre)

sal, oli

SOM-HI:

Extenem la pasta de full en un motlle rodó i punxem una mica la base amb una forquilla.


Si els espinacs són frescos els saltem lleugerament en una paella amb un granet d'all picat i salem. Si són congelats els fem una escaldada i després de colats els passem una mica per una paella amb un allet picat.


En una paella fem el carbassó i la ceba amb un raig d'oli d'oliva fins que s'estovin. Salem i reservem.


Batem els 3 ous amb la nata en un bol, salem i hi afegim la ceba i el carbassó.


Ho aboquem curosament sobre la massa de pasta fullada.


Finalment posem els espinacs i el formatge ratllat.


Enfornem a 180º fins que veiem que qualla el farcit i la massa es daura. (20 minuts aprox.)


BON PROFIT!






25 comentaris:

  1. Tens tota la raó Mercè, les quiches sempre queden bé i són boníssimes!! Aquesta de verduretes té una pinta fantàstica... però ara amteix estic massa tipa per pensar en fer-la... primera calçotada de la temporada a la Bordeta (tenim un terrat que s'ha d'aprofitar! :P)
    Petonets,
    Sandra

    ResponElimina
  2. Perdona l'absència, però és que els vermells estem de dieta i veure les teves menges,és per nosaltres una tortura xina!! Quina quiche, marededéusenyor!

    ResponElimina
  3. Hola Mercè! Si que fa temps que no ens veiem. Jo vaig anar al curs del Bonpreu i aniré també al següent del Bonpreu. Ja he vist que tu ets més de Caprabo! A veure si coincidim! Per cert una quiche amb molt bona pinta, m'encanten les quiches!

    ResponElimina
  4. Que bona es la quiche.
    A casa nostre en agrada mol i la faig prous vegades.
    Lo bó es que es poden fer farcits d'infinitat de coses i totes son bones.
    Per sopar en menjaria un trosset. Te mol bona pinta.
    Petons

    ResponElimina
  5. Hummmmmmmmmm, que rica quiché, por favor. Se ve deliciosa.
    Besos

    ResponElimina
  6. M'agraden molt les quiches, un bàsic genial per a qualsevol ocasió! sempre quedes bé i amb aquesta pinta ha d'estar de vici!!
    Molts petonetss

    ResponElimina
  7. Una gran quiche per a un gran farcit, les verduretes amb la pasta de full fan tan bona parella... i jo sense sopar encara!

    ResponElimina
  8. Bona idea això de fer la Quiche amb pasta de full. No ho he provat mai. T'ha quedat molt bé

    ResponElimina
  9. Hola,
    A mi m'agrada més la pasta de full i també les faig així. Amb verdures m'encanten i si porten espinacs molt més encara. Ja he sopat però no diria que no a un trosset petito... Petonets,

    ResponElimina
  10. Mercè, tota la raó, les quiche són fantàstiques! I si porta verdures... també és una manera de fer que aquells qui no els agraden, camuflar-les. ;)
    Petons!

    ResponElimina
  11. Sandra,jo també tinc terrat però encara no n'hem fet cap... em falta "la barbacoa...la barbacoa"...

    Vermells: però si és de verduretes!...ja,ja,vagi bé!

    Marta, és que m'ha anat millor per dates, no per res...A veure si finalment coincidim!a reveure,

    Isabel,efectivament, la pots farcir del que més et convingui!

    Orquidea, gràcies!

    Ingrid, exactament, tú ho has dit!

    Sonia, els espinacs són tan gustosos...

    Angels, amb la facilitat que fas qualsevol recepta, te la fas per sopar ara mateix!A reveure!

    ResponElimina
  12. una bona idea hacerlo en hojaldre.me la apunto
    peto
    miquel

    ResponElimina
  13. Jo sóc fan de les quiches, fàcils i bones. Són un "comodí" a la cuina per quedar be, mai fallen. M'apunto la teva recepta. Un petó, Paula

    ResponElimina
  14. Molt bona, jo darrerament faig poques quiches i encara no se per que m'ha donat per aquí. Crec que ho haig de tornar a recuperar i aquesta de verdures és una proposta perfecte :)

    ResponElimina
  15. Bon dia Mercè! si que en són de bones! i com dius tot els va bé!!! Si haguèssim quedat no ens hauria sortit millor... hem coincidit amb la quiche i les melmelades1 jo l'he fet de mango, ja la publicaré!
    Petó

    ResponElimina
  16. No t'ha quedat un bocinet??

    en quiché no l'he menjat encara es una de les pendents, i segur que a la nena li agradaria mlt mes.
    Muas!!

    ResponElimina
  17. Sóc una fanàtica de les quiche. M'encanten! Sobretot les de verduretes, com la teva. Ara m'has fet venir ganes de fer-ne una... Encara m'animaré aquesta tarda...
    Petonassos!

    ResponElimina
  18. Les quiches tenen l'èxit assegurat. I si van bencarregades de verdura com aquesta, són les meves favorites ;)

    ResponElimina
  19. Les quiches sempre són una bona solució per quan faig algun dinar d'aquells en que m'agrada treure moltes coses i que cada un piqui el que li ve de gust... I amb tot el que sobra, jo pico tota la setmana següent... :). Però avui he decidit posar-me a dieta, que m'estic engreixant...

    ResponElimina
  20. M'agraden totes les quiches, però amb espinacs queda una mica més lleugera, aixó si, amb molt de formatge.
    Petons.

    ResponElimina
  21. La idea em sembla magnífica. A mi personalment, ja saps, em sobren els espinacs, però es poden substituir per qualsevol altre verdura.
    Una abraçada

    ResponElimina
  22. Molt bona aquesta quiche de verdures. La penso fer en tenir un momentet. Una abraçada

    ResponElimina
  23. A peu coix, Eri, amb pasta de full, realment queda molt bé, suau i lleugera.

    Mercè, je,je, estas fent trampa...

    Miquel, ja veuràs com és una bona opció!

    Bon tiberi, tens tota la raó, si la fas ja em diràs el què.

    Starbase, doncs com ja saps és ràpid i ideal per a "fiambrera"...

    Teresa, amb les quiches: imaginació al poder!

    Gemma, visca les verdures i visca la quiche!

    Ricard, dieta?, doncs tens raó... millor deixis les quiches per quan siguis un "cuerpo danone"...

    Betulo, si,si, amb mooooolt de formatge!...

    Josep, la teva amb doble de carbassó i albergínia?...

    Xisca, ja em diràs què tal!

    G.C, no n'ha quedat, així que a fer-la toca!ja,ja.

    Marina, realment et solucionen un àpat amb qualsevol farcit!

    ResponElimina
  24. Que buena Mercé,las espinacas me encantan,precisamente,esta mañana me ha traido mi padre del secano...asi,que esta quiche cae.
    Besets.

    ResponElimina