Aquest mes de gener al Club Social Caprabo, vaig assistir a una classe impartida pel cuiner Jordi Andreu. Va donar a conèixer un producte nou per a mi, una salsa de soja molt apreciada de la casa Kikkoman. Va realitzar 3 receptes, una de les quals va ser aquesta crema de pastanaga fantàstica. Reconec que no he seguit al peu de la lletra la recepta per manca d'algún ingredient, però us posaré la recepta tal i com a la classe ens la van donar. Val la pena probar-la, queda realment molt gustosa i aquest fil de soja amb la mel li dóna un contrapunt fantàstic.
INGREDIENTS:
1 K de pastanagues
1 ceba
50 gr de mantega
2 grans d'all
1 bocí de gingebre
1 culleradeta de curri
3 cullerades de salsa de soja Kikkoman
1 l d'aigua
3 cullerades de mel
3 cullerades de mel
comí
sal
*acabats: unes branquetes de bròquil, ametlla llaminada, pa torrat, cruixent de pernil,maduixots...
SOM-HI:
Peleu i piqueu l'all i el gingebre.Sofregiu-los durant 2 minuts amb la mantega.
peleu les cebas i sofregiu-les 10 minuts.
Netegeu, peleu i talleu les pastanagues i afegiu-les a la ceba.
Sofregiu les verdures uns minuts més, empolvoreu amb el curri i hi afegiu l'aigua.Deixem coure fins que comenci a bullir.
Barregeu la mel i la soja i reservem.
Triturem la crema i decorem amb el que volguem (bròquil escaldat, ametlles, maduixots...)
Finalment hi posem la reducció de soja i mel fent uns fils.
Una sopa molt original plena de contrastos i de natura: mel, soja, gingebre,all...
ResponEliminaM´agradat la presentació del plat.
Jo no sóc massa de crema de pastanaga, però crec que amb el toc de curri em toc agradar! Moltes gracies pel suggeriment!
ResponEliminaUn petó :)
Ep!!!
ResponEliminaQue bona!!!
M'encanta la primera presentació amb el fil de puntets de l'emulsió de soja!
Jo amb el pols que tinc no podría pas..jajaj..
Realment una delicia de crema, a mi em va sorprendre gratament.
Muas!!
A l'estiu fresca i a l'hivern calenta, la crema de pastanaga sempre resulta sensacional. T'ha quedat
ResponEliminaamb una decoració molt artística, vas fer cada plat amb una decoració diferent?
Una abraçada
Hola Mercè,
ResponEliminaQuina combinació d'ingredients més bona. Amb el que m'agrada la pastanaga i aquests sabors.. deu estar magnífica aquesta cremeta. Petonets
Us a agradat??? jo encara no l'ha he fet. T'ha quedat ben maca amb el "churriflús" de soja amb mel!!
ResponEliminaPetonets
Una crema molt i molt gustos, segur! A casa ens agrada molt la soja... potser sorprenc al Xavi pel sopar d'aquesta nit... encara que hauré de fer com tu, i obviar alguns ingredients que no tinc! jeje
ResponEliminaPetonets,
Sandra
El toc del curri i la decoració amb la salsa de soja i mel converteixen una crema senzilla en un plat de quedar bé. Sana, fàcil i boníssima!
ResponEliminaLa crema de pastanaga és una de les meves preferides i amb el toc de curri ha de ser insuperable!!!!!!
ResponEliminaQue crema mas sabrosa,con el toque del dulce y salado que me encanta.
ResponEliminaBesets.
Quina barreja d'ingredients... una crema gens habitual
ResponEliminaUn petonet
Vaig a dir un sacrilegi: mai he menjat crema de pastanaga!, però aquesta teva fa una bona pinta que m'he decidit a fer-la. Un petó, guapa. Paula
ResponEliminaYa tambien la tengo echa y probada a la cola para la publicacion en el blog y realmente como me gustan estas cremas a nosotros tambien nos gustaron y el toque miel-soja un constraste dulce salado bueno.
ResponEliminaun peto
miquel
Als meus fills no els hi agrada gens la crema de pastanaga, hauré de provar aquesta versió a veure si té més èxit.
ResponEliminaMmmm muy rico.
ResponEliminaLes cremes amb el curri queden molt bones, l'he provat amb la de carabassa i aquesta crema de pastanaga té molts ingredients d'èxit.
ResponEliminaM'agrada aquesta guarnició tan maca de la mel i la salsa de soja.
Petons.
El toc de curri als plats m'entusiasma, i amb la pastanaga lliga súperbé! Els ingredients que proposes fan que aquesta crema de pastanaga sigui de restaurant de luxe, oi que no m'equivoco?
ResponEliminaLa pastanaga no es massa del meu gust, li prepararé al Miquel que a ell l’agraden de totes maneres, fins i tot crues, els plats fan molt de goig
ResponEliminaPetons
Que bona ha d'estar...la faré a veure ...
ResponEliminapetons
M'encanta la crema de pastanaga...la vaig fer fa uns dies, però el toc de curri i la soja y la mel ha de ser deliciós, ho tastaré!
ResponEliminaMolts petons i bon cap de setmana!
Gracies un cop més pels vostres comentaris. A la pastanaga, realment, el curri li és un gran encert,i la reducció de mel i soja és un contrapunt opcional que val la pena probar com a mínim un cop.(jo hi vaig posar una mica més de mel)A reveure!
ResponElimina