Un pastisset?... Per a celebrar en familia l'any del bloc?...Som-hi!
Vaig improvitzar aquest pastisset amb una barra de torró que encara quedava solitaria per la cuina, i us haig de dir que n'hem quedat molt satisfets!.Si encara us queda alguna barra de torró no ho dubteu i feu-la, veureu que fina queda i com desapareix de la taula.
Amb les quantitats que poso n'hi ha per a un pastís rodó de 22 cm (la mida més corrent). Com que jo vaig emprar un motlle mitjanet amb forma de cor, amb el farcit que em va sobrar vaig omplir unes copes i en van sortir unes mousses de cullera boníssimes!
INGREDIENTS:
*per a la base:
100 gr de galetes esmicolades
6 pessics de sèsam torrat
100 gr de xocolata negra per fondre
50 gr de mantega ambient
*per a la mousse:
250 gr de torró de xixona
1 tassa de llet
400 gr de nata
4 fulls de gelatina
2 ous (separem rovell i clara)
2 cullerades de sucre
SOM-HI:
*Base:
Barregem les galetes esmicolades amb el sèsam i ho posem en un bol.
En un altre bol agafem la xocolata i la mantega i la fonem al microones a mitja potencia durant 1 minut aproximadament.
Barregem bé les dues preparacions i folrem la base del nostre motlle.
Deixem reposar a la nevera per tal que s'endureixi.
*Mousse:
Barregem els rovells, el sucre, el torró esmicolat i la tassa de llet fins que tots els ingredients lliguin.
Posem la gelatina en remull en aigua freda i quan s'hagi estovat l'afegim a 1/2 tasseta d'aigua calenta que afegirem al preparat anterior.
Muntem la nata i la incorporem amb cura.
Muntem les clares a punt de neu i també les afegim.
Aboquem aquest farcit sobre la base de galeta i xocolata i deixem a la nevera un mínim de 4 h o milor d'un dia per l'altre.
Just abans de servir decorem amb cacau pols, boletes d'avelana amb xocolata, ametlla laminada, crocant...
---------Per a les copes he posat part del farcit que per al meu motlle em sobrava i refredem a la nevera com més estona millor!
T'ha quedat brutal Mercè, té una pinta realment bona!! Una gran manera de celebrar el blocaniversari! ;)
ResponEliminaPetonets!
Sandra
Aquesta vegada arribo a temps.....
ResponEliminaFelicitats.
Continua destapant cassoles, per molts anys.
Petons.
Ah!!!!!!la recepta brutal.
Noia,
ResponEliminaQuina celebració que vareu fer amb aquest cor i, a sobre les copetes oi?
Felicitats de nou i per molts i molts anys Mercè.
petons,
Es la primera vegada que em passo pel teu blog, m'encanta i no serà l'ultima.
ResponEliminaLa tarta....increible, i segur que bonísima.
Petonets.
A mi em faria molta pena menjar-me aquesta cucada... Una bona celebració requereix un pastís tan bo i maco com aquest!! Petonets
ResponEliminaAra sí, el pastís d'aniversari!!! Je je je...
ResponEliminaHa de quedar boníssim i molt fi, m'encanta la base cruixent que has posat.
Noia... quin pastís...
ResponEliminapero acaba de anar al bloc de l'Elena i vinc sense paraules..
un petonet
Moltíssimes felicitats i que poguem gaudir del teu blog per molt de temps :)
ResponEliminaBoníssim!!
ResponEliminaPer molts anys i per molts pastissos com aquest.
Una abraçada
No em queda cap barra de torró despistada però em sembla que n'aniré a comprar una al supermercat: aquest cor m'ha arribat al cor!
ResponEliminaPrimer de tot, felicitats per aquest primer any, espero que siguin molts més-
ResponEliminaEl dilluns no es v actualitzar el teu blog en el meu i em vaig perdre les faves amb el toc de sobrassada, molt bones.
I aquest pastís que també ha de estar molt bo, l'hi has donat una presentació de luxe.
Petons.
Mercè, ara sí que ve de gust menjar-se un torronet, i res millor que fer-ho que amb aquest pastís...Ara el torró no embafa i l´assaboreixes més. Boníssim!.
ResponElimina¡Ostres! ¡1 any! ¿ja? Què ràpid passa el temps, ¿eh?
ResponEliminaMoltes felicitats!
Segur que el pastís estava més que bó.
Un petó i una abraçada
Un pastis digno de tu primer aniversareio y esta que da pena comerlo de bonito que te ha quedado, y esta mousse de turron guay
ResponEliminapeto
miquel
Ummm...Mersè,que bueno!No has podido elejir mejor,el turron me encanta....felicidades y por muchos años mas!
ResponEliminaBesets.
una delicia!! m'encanta. t'ha quedat super mono!!
ResponEliminaEp!! Nosaltres també tenim una barra de torró orfe donant tombs pel rebost, Ves que no fem aquest pastíss!!!
ResponEliminaUna abraçada
felicitats per aquest primer aniversari... i a per a el segon!!!
ResponEliminauna abraçada
Quin pastís més rebò!! Aquesta base es veu deliciosa i la mousse de torró ha de quedar-hi boníssima.
ResponEliminaLa presentació preciosa!
Molts petonets!! :)
Gràcies a tots!, probeu aquesta base als vostres pastissos, és cruixent i molt gustosa!. A reveure!
ResponEliminaola mama
ResponEliminaMenuda improvisacion para el festejo ..completita ..yo me apunto a un trocito ..que preciosidad de tarta y con corazon ...besos MARIMI
ResponEliminaQue bó i que maco te quedat.
ResponEliminaJo teambé vaig comprarme el cor a Cookiteca
¿ i tu?
Petons maca.
T' ha quedat preciós, Mercè, i amb aquesta forma tan bonica. Moltes felicitats per l' any de bloc!
ResponEliminaMercé...
ResponEliminaQuin motlle mes xulo!
El pastís t'ha quedat molt be, i fa molt bona fila així de dos colors m'agradat molt, jo encara ho tinc pendent, l'any passat vaig donar el torró que sempre em quda, donc a acasa no agrada gens i aquest any, quina casualitat no ens han donat a la cistella ni hem comprat, o sigui que hauré d'esperar a l'any vinent peruqe no crec que en trobi pas a aquestes dates, he agafat mil idees, que espero no se m'oblidim.
Petonets i fins aviat.
Salut!
Mercé un anyet ja? Com passa el temps i esperem que siguin molts més. Un cor amb molt amor per celebrar-ho.
ResponEliminaPetons!
Ana de: 5 sentidos en la cocina
ei Mercè! Porto uns dies desconnectada i resulta que em salto la celebració del teu aniversari-blog!
ResponEliminaPER MOLTS ANYS!!!!! Em semblava que feia més temps que ens veiem per aquí!
Aquest pastís fa molt bona pinta, i m'ha agradat que hi poséssis sèsam a la base (una font excel.lent de calci!! que ara estic empollada d'aquests temes!! jeje!)
Petons i una abraçada!!