Com ja sabreu, hi ha dos blocs que han engegat una iniciativa molt divertida: la recepta del 15!.Es tracta d'un divertiment, de fer una recepta amb l'ingredient que ells proposen, sense normes, sense premis, fer volar l'enginy i tenir la recepta a punt per publicar-la el 15 de cada mes. Aplaudeixo la iniciativa de la Sandra -els fogons de la bordeta- i de la Marina -xocolata desfeta- perquè m'han empès a fer massa de pizza!una de tantes coses pendents!. A veure que us sembla aquesta pizza patriòtica...M'ho vaig passar molt bé fent-la i a casa va agradar moltíssim! (us heu fixat en les cares patrio-convençudes de l'Ona, la Laia i la Bet?,ja,ja). Ja espero saber quin serà l'ingredient del 15 del mes de març...
INGREDIENTS:
*Per la massa de pizza:
250 gr de farina
15 gr de llevat fresc
125 d'aigua
15 ml d'oli d'oliva
5 gr de sal
2'5 gr de sucre
*Per al farcit:
mostassa
tomàquet fregit
pebrots del piquillo
blat de moro
pernil dolç
formatge tendre
formatge ratllat per fondre
olives verdes
orenga
SOM-HI:
Preparem la massa:
Dissolem el llevat a l'aigua. Hi afegim l'oli.
En un bol a part barregem la farina amb la sal i el sucre.
Barregem els dos preparats amassant bé fins que la massa sigui elàstica.
Deixem reposar la massa en un bol tapat amb un drap i en un lloc càlid durant 1h.Doblarà el seu volum.
Tornem a amassar i i la tornem a tapar perquè llevi un altre cop durant una estona. Comprovarem que la tenim ben tova i flonja.
L'estirem amb el corró i li donem la forma (en aquest cas la forma del mapa de Catalunya!).
Comencem a farcir-la:
Fem unes barres a sobre la massa amb mostassa suau i tomàquet fregit (ja tenim les 4 barres definides.Després no es veuràn però li donen un gust molt especial a la pizza)
Anem col.locant a sobre llesques ben fines de pernil i de formatge tendre.Posarem orenga.
Al damunt hi anirem fent les 4 barres: les vermelles amb bocins de pebrot del piquillo i les grogues amb blat de moro i olives verdes.
Acabem posant formatge ratllat als "pirineus" i ja la tenim a punt per enfornar.
Enfornem a 180º fins que el formatge es fongui i la massa agafi color.
Una pizza molt esponjosa i variada!...i sempre FENT PAÍS! (per molt que l'origen sigui Italià,oi?)
Molt trascendentals veig les "mauletes", he, he.
ResponEliminaPetonets a totes!
JAJAJAJAJAJAJA Què bona Mercè, m'he pixat de riure!! I la cara de les nenes no pot ser més solemne! :P
ResponEliminaAmb els ingredients que porti i aquesta forma tan nostrada ha de ser boníssima!!
Petonets i GRÀCIES!!
Sandra
PD: per cert, que el pobre Xavi també hi té molt a veure amb la Recepta del 15! :P jeje
Hola, bona nit!
ResponEliminaVISCA la PIzzCAT! Genial, molt bona aquesta pizza pel gust, però sobre tot per a la originalitat!! Molt requetebé! Petons
Pero que rica y divertida esta pizza.
ResponEliminaQue original!!
Y las niñas tres bombones.
Merçe,
hacía tiempo que no me decían gastronómicamente un piropo tan bonito como el que tu me has hecho en mi blog.
Te lo agradezco.
Un abrazo.
Molt original y bona amb aquests ingredients!!
ResponEliminaMercè que original!! Una pizza amb la forma de Catalunya i els colors!! T'ha quedat fabulosa :))
ResponEliminaUn petó maca
M'has fet riure molt, la foto de les teves filles en plan patriòtic és el millor. Aquesta pizza és original més no poder, no m'esperava menys de tu Mercè!
ResponEliminaCompleta i sobretot havia de ser boníssima!, petonarros ;)
ja,ja,ja... les nenes estàn tan maques i transcendentals...!!!!
ResponEliminaMolt bona idea, a la pizza només li falta la barretina!
Petonets
Quina pizza més original i divertida. El millor les cares serioses patriòtiques jejeje
ResponEliminamolt la variant 'patriòtica' de la pizza. una bona iniciativa la recepta del 15, oi?
ResponEliminaEl Pompeu Fabra és total juassssssss
ResponEliminaPer a aquest mes ja no hi arribo, però a veure si a la propera tinc ocasió i també hi participo!!
Una abraçada i moltes felicitacions per la teva tropa, has d'estar ben orgullosa :)
Genial!!! Je je je... la trobo super original i molt molt divertida!
ResponEliminaA part de boníssima, clar ;)
Amb aquests ingrediendts segur que estava bona, pero es que a maca no li guanya ninguna altre pizza i a sobre molt patriota, la forma i els colors nostres. I les nenes han quedat molt maques, com si fosin mòdels.
ResponEliminaPetons.
Aquest trio fa cara de satisfacció per la feina feta!!! segur que era boníssima!!
ResponEliminaSense paraules, Merçe. Quin curro més ben fet.
ResponEliminaMuas!
Molt original! Per la diada causaria furor! Jo m´he buscat i estic entre piquillo i blat de moro, per allà a prop de la costa.
ResponEliminaMolt bo aquest país petit...tan gran...
ResponEliminaun petonet
Que divertida,esta genial!La foto de las niñas,no tiene precio....estan chulisimas!
ResponEliminaBesets.
Ai, Mercè!!! Què no puc aturar de riure!! He començat per la dreta...ai, el Pompeu Fabra...ai, la mà al cor...ai, la senyera!! Genial, genial, genial!! Un petó, Paula... Encara estic rient, ai que bo!!
ResponEliminaOriginal i bona. Ara, que amb aquestes ajudants, val la pena cuinar
ResponEliminaxula, xula i suuuuper xula!!!!!!! em deixes amb la boca oberta!!Felicitatsss
ResponEliminaPetonetsss
Això sí que és fer pais! Molt original, m'ha fet gràcia la neu dels Pirineus, jejeje!!
ResponEliminaHauràs de patentar-la! La carona de les nenes és de postal !
ResponEliminaMolt bo aquesta pizza-cat i con estas ayudantes que tienes todo un lujo de pizza.Mas original imposible y encima con nieve en los pirineos ja, ja
ResponEliminapeto
miquel
Visca Catalunya!!!!
ResponEliminaQuina pizza més bonica! I els ingredients són ben originals!!! Déu estar ben bona! Sí senyora!
Salut, pizza i independència!!!
Te ha quedat una pizza, catalano - patriòtica, mol adient.
ResponEliminaPetons
Davant aquesta pizzaCAT, no puc mes que posar-de de peu.
ResponEliminaBon profit i Visca Catalunya.
Petons (i fins dissabte)
Ostres!!!!!
ResponEliminavIsca!!!!!
Olt i molt i moly i molt original, m'encanta....
Visualment ha estat un xoc, (a més no he entrat per blocroll, com feia dies que no et venia a veure he entrat per google)
Fantastic, meravellòs.... que bona...
Mengem-nos el país!
bieeeeeeeeeeeeeeennnnnnnnnnn!!!!!!! lo he conseguido!!!!!!!!!!!! por fin podré comentar cuanto aprendo con tus originalidades culinarias.
ResponEliminaAquesta ha sigut mooooooooolt bona. Para cuando una olivada con forma de "burro català"???? ahí es nada, ya te he lanzado el reto... Petonets. NÚRIA L.
Genial!!!!!!!
ResponEliminaSi senyora, menjan també es fa pais,.
Cuinan encara més.
Aixi m'agrada.
La propera amb barretina.
Petons........
tieeetaaa!! que xulaaa!!
ResponEliminaheheheh
ahir no vaig poder posar res..per aixó ho poso avui.
enserio molt bona pinta!!
un petó de tota la familia per tota la familia.
Os estimeeeeeemmmmm
Une pizza qu'on pourra déguster avec plaisir.
ResponEliminaA très bientôt.
JA,JA,JA,MOLTÍSSIMES GRÀCIES A TOTS!,realment he de dir que m'ho vaig passar molt bé ideant i pensant la pizza. Les nenes no cal dir que són com els pares: "de la ceba"!
ResponElimina*Starbase, t'asseguro que la Laia va anar a buscar ella sola el Pompeu...
*Massitet: completament dacord: INDEPENDÈNCIA!
*Marylou: m'apunto la barretina!
*A-A-A: je,je, us imagino d'empeus amb la mà al pit...
MOLTES GRÀCIES A TOTS, DE DEBÒ M'HA FET MOLTA IL.LUSIÓ QUE US HAGI FET GRÀCIA LA PizzaCAT!
Fantástica la PIZZA del 15.
ResponEliminaME LA LLEVO!!!je je
Petons.
Molt bona!!!! Ja, ja , ja
ResponEliminasi algú va dir que els italians eren els inventors de les pizzes,... està clar qui són els innovadors ... m'encanta la neu d'aquests pirineus!!
ResponEliminaUna abraçada