Cada "post-Nadal" ens queden a casa barres de torró que no hem encetat. L'any passat en vaig fer un pastís i una mousse, i aquest any vaig trobar-me amb unes magdalenes precioses al bloc del Miquel - les receptes del Miquel- que crec que havia vist al bloc de la Neus -cocinando con neus- i que ja no sé si ella les havia vist en algún altre lloc...je,je, això dels blocs és una cadena imparable!,aquí està la gràcia,no?. Si teniu alguna barra de xixona no us ho penseu més i feu aquestes magdalenes!, són molt bones, de debò, un gust suau i gens empalagós, i un coloret molt atractiu.
INGREDIENTS:
200 de torró de xixona
3 ous
80 gr de sucre
200 ml de llet
20 d'oli
220 gr de farina
8 gr de llevat + 1/2 culleradeta de cafè de bicarbonat (jo 3/4 de sobre de llevat)
SOM-HI:
Barregem els sòlids (sucre,farina i llevat).
En un altre bol batem els ous, la llet, l'oli i el torrò trocejat (si queden bocinets petitons queden molt divertits)
Barregem els dos preparats i omplim els motlles o capsules de magdalena fins a 3/4 de la seva capacitat. (jo ho vaig fer amb una cullera, però el Miquel va emprar una mànega pastissera).
Just abans d'enfornar empolvorem amb una mica de sucre la superfície i posem al forn a 170º uns 15 minuts.
--------------------------------------------------------------------------------------------
*Les capsuletes de magdalena de paper val la pena posar-les dins d'altres més dures ja siguin de silicona o d'alumini per tal que pugin millor i no s'expandeixin.
*No obrir mai el forn a migtja cocció.
*Escalfar ben fort el forn abans de posar-hi les magdalenes.
*Pot anar millor posar el forn només per sota i el darrer minut per sobre.
No m'hi pensaré més, jo també guardo torró de Xixona per fer postres quan ja no ens enrecordem del Nadal, m'has convençut amb aquestes magdalenes!
ResponEliminaQuina bona idea fer-ne madalenes!!! encara tinc una barra de xixona...
ResponEliminaT'han quedat precioses!!!!
Petonets
Jo també les vaig veure als seus blocs i em van cridar molt i molt l'atenció... crec que cauren en breu!!!! Tenen una pinta deliciosa!
ResponEliminaPetons,
Sandra
L'autor ha eliminat aquest comentari.
ResponEliminaT'han quedat fantàstiques, a casa també ens agrada molt menjar turró fora de Nadal.
ResponEliminaPetonets i bon cap de setmana
M'agraden molt les magdalenes i que originals aquestes amb el toc del torró de xixona! Genials :)
ResponEliminaVaja quins motllos més macos, els de forma de cor!!!, que bones que están veritat!!!
ResponEliminajo quan las vaig veure, ho vaig veure clarisim...que s'havien de tastar.
Un petonet maca!!!
Aquestes receptes d'aprofitament són genials perquè després de Nadal ja no vol ningú els torrons. Han quedat unes magdalenes precioses amb aquests motlles tan xulos, je je je...
ResponEliminaMmmmm! Quina bona pinta, t'han quedat molt bé!
ResponEliminaBon cap de setmana.
Ei Mercè, ja les he fetes i tastades, són boníssimes, és com menjar torró de Xixona amb pa de pessic, gràcies per compartir la recepta!
ResponEliminaLes magdalenes seur que son bonisimes...i aquests motllos en forma de cor em semblen la canya!!
ResponEliminaQuina millor manera de presentar els teus petits cors de xixona?
JIJIJI...
Salut!
Estas magdalenas son buenisimas....lo malo es, que este año me he quedado corta con los turrones,no me ha sobrado nada,de nada.
ResponEliminaBesets.
Ei! gaurda'm alguna d'aquestes petites meravelles, o se las ha menjat totes la Bet?.
ResponEliminaUna abraçada
A mi ja només em queda un trosset de gemma, amb el de xixona en vaig fer flam. Em guardo la recepta per l'any vinent
ResponEliminaMmmmm....què bones!!....mmmmm. Un petó, Paula
ResponEliminaT'han quedat molt maques amb forma de cor.
ResponEliminaTinc una barra de torró guardada, pot ser em servirà la recepta.
Petons i bon cap de setmana.
que bones eh
ResponEliminaBon cap de setmana i bon sol
peto
miquel
Es veuen tant esponjoses.. segur que són una delícia.
ResponEliminaJa et vaig comentar a la trobada de blocaires que sóc poc de dolços i de postres en general... però m'has arribat amb aquestes magdalenes. Les provaré i de pas així estrenaré aquells motlles de silicona que tinc morts de fàstic al fons de l'armari de la cuina des de fa més d'un any.
ResponEliminaA TOTS: Realment val la pena incorporar gustos a les coques i a les magdalenes per donar contrapunts diferents a una massa. Sigui en magdalena o en coca us animo a probar-ho si encara en teniu al rebost!MOLTES GRÀCIES PELS VOSTRES COMENTARIS!
ResponEliminaJa sé el que faré amb la barra de xixona que ens va quedar.
ResponEliminaTenim que aprofitar al màxim, la cuina d'aprofitamen avui i sempre es fantàstica.
Quina bona pinta tenen aquestes magdalenes.
Petons