Qui ho havia de dir?: el 22 de febrer de 2010 vaig començar una aventura...
Fa un any que vaig destapant cassoles i sembla que només faci unes setmanes. Està clar que quan es fa una cosa amb il.lusió i a sobre tens tan bon acolliment, el temps passa depressa, molt depressa.
Fa un any no n'estava pas gaire convençuda de fer un bloc. Però amb mí, com sempre, estaven els qui no em fallen mai, els qui són més que uns bons amics: la Gloria Moreno i en Josep Colet (el cafè de nit), per acabar de fer-me veure que valia la pena i per ajudar-me a fer-lo possible. Per altra banda sempre tinc als meus crítics gastronòmics de luxe : l'Albert que sempre em va animar a fer-m'hi un lloc, i les meves filles Ona,Laia i Bet, sempre disposats a afalagar-me i a gaudir de tot el que preparo.
Poc m'esperava jo fa un any que tindria tantes visites, comentaris encoratjadors, 111 seguidors, que anomenarien el bloc a la ràdio o que seria premiada per Bonpreu... Amb aquest humil bloc he trobat un alicient que em mancava, una mica més d'autoestima que sempre va bé,oi?, empenta, divertiment, he conegut persones maquíssimes en trobades i classes...
A TOTS els qui passeu per casa sense fer soroll, deixant comentaris, els amics que entreu de tant en tant, a tots els qui m'alegreu el dia , espero hi trobeu una mica de "bon rotllo" i alguna idea per a dur a taula. MOLTES GRÀCIES I UNA ABRAÇADA SINCERA!!
---------------------------------------------------------------------------------------------
Per què Destapant Cassoles?, perque és el que feia cada migdia quan arribava a casa!, amb una gana ferotge només volia sentir la flaire que sortia de la cassola...
És per això que avui he triat una recepta heretada de l'àvia i la mare i que li vaig veure fer molts cops a la mare mentre jo era asseguda a la cuina mirant i aprenent, com segur deuria fer ella amb la seva. La meva avia Paquita era d'Eivissa, per això aquest plat té el toc de les illes, i és un d'aquells plats que no poden faltar a la cuina de casa meva i que de fet va ser un dels primers que vaig fer. Gràcies a les dues!
FAVES A LA CATALANA-EIVISSENCA
INGREDIENTS: 4-5 persones
4 o 5 alls tendres
1 ceba petita
2 talls de cansalada viada (uns 100gr)
100 gr de butifarra negra
1 tall de sobrassada
1 tomàquet mitjanet madur
1 got de vi blanc
menta fresca
sal.oli
SOM-Hi:
Sofregim la cansalada a bocins petits i quan és tova hi afegim els alls i la ceba trinxada. Posem el tomàquet i quan comença a agafar color hi aboquem les faves, donem unes voltes i hi posem el got de vi blanc i un xic d'aigua calenta.
Sofregim la cansalada a bocins petits i quan és tova hi afegim els alls i la ceba trinxada. Posem el tomàquet i quan comença a agafar color hi aboquem les faves, donem unes voltes i hi posem el got de vi blanc i un xic d'aigua calenta.
Anem sacsejant la cassola (sense remenar gaire),i quan les faves es comencen a arrugar voldrà dir que no li falta gaire. Si cal afegirem miques d'aigua.
Quan ja són les faves tendres posem la sobrassada a bocins i els branquillons de menta.
Just quan apaguem el foc hi posarem els talls de butifarra negre. BON PROFIT!
Aquest any li senta molt bé al teu bloc, i vas fer bé d'iniciar-lo perquè proposes unes receptes molt variades i sobretot bones boníssimes.
ResponEliminaEspero que a partir d'ara la cuina et demani més activitat, i sobretot que puguis fer realitat el teu somni, tal i com ens vas dir a començaments del 2011 ;)
Per cert, jo sóc una fan de les faves però les del meu hort em faràn esperar massa em penso, veient aquest plat no em puc aguantar més!
Petons Mercè!
Moltes, moltíssimes felicitats!!!!! El teu bloc és un dels que no hi puc deixar de pasar cada dia, tot el que fàs es tan bó!!!! Espero que hi siguis aquí mentre duri aquesta història dels blogs... com a mínim!
ResponEliminaPetonets
Primerament felicitats pel teu primer any! Segur que en fas molts més!! Jo moltes vegades he cuinat les fases a la catalana, però això de posar-hoi el toc de la sobrassada hi ha de quedar boníssim! :)
ResponEliminaUn petó
Moltes felicitats!!!... jo tampoc m'ho puc creure, aviat faré també l'any... i ha passat volant...
ResponEliminaUn es faves bonissimes, jo ja porto vi i ho celebrem
un petonet maca....
Y vamos a por el segundo!!!
Mooooooooooooooooooltes felicitats!!!!!!!
ResponEliminaMoltes felicitats!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Un any ja, que ràpid s'ha passat.
ResponEliminaEspero continuar gaudint de les teves receptes molts anys més.
Quina casualitat, avui menjarem faves, però només a la catalana ;-))
Un petonàs
MOOOOLTES FELICITATS!!! LES FAVES LES TASTAREM..
ResponEliminaPETONS
Enhorabona Mercè!!! Sort que el josep i la Glòria et van animar a tirar endevant aquesta aventura perquè tu saps millor que ningú que només que porta alegries!!
ResponEliminaI quin super plat per celebrar l'any!!
FELICITATS I A SEGUIR CUINANT!!
Petons i abraçades guapa!
Sandra i Xavi
Per molts anys destapant cassoles! i endavant.
ResponEliminaEnhorabona Mercé!!!!! Per aquest any tant ple de bones coses i bones receptes que has compartit amb noltros i estic segura que més en vendran d'aqui endavant, jo no ho dubto.
ResponEliminaM'ha agradat molt aquest" toc " de les Illes , no hi ha res que sigui dolent en elles , je,je... es nota que tens una cama illenca ( com deim per aqui) , je,je, és broma , eh!!!!
Segeix així que vas molt bé. Una besada ben forta.
com que veig que el bloc t'ha aportat tantes coses, només puc fer que felicitar-te per la sort que has tingut i que et duri molt de temps. per molts anys!
ResponEliminaEnhorabona Mercè para mi ha sido una satisfaccion conocer tu blog y tambien a la persona que le da vida.Espero que sigas muchos años mas destapant cassoles y asi poder deleitarnos como hoy estas faves
ResponEliminaper molts anys
peto
miquel
Felicitats mercè.
ResponEliminaAra a per un munt d'anys mes amb la mateixa actitut positiva que has mantingut fins ara.
Jo vaig fer l'any per desembre, la veritat es que creia que era per aquest mes i quan ho vaig mirar ja m'havia passat..:)))
Le faves a la catalana-eivissenca no les he tastat i pinten fenomenal.
Muas!
Enhorabuena Mercè!Un año lleno de buenas recetas y buena compañia,por muchos años mas..y yo que lo vea....las habas de categoria.
ResponEliminaBesets.
Moltes felicitats per aquest primer any, que segur que és només el primer de molts més que vindran!. Com passa el temps, sembla ahir que parlavem d'engegar el bloc i mira, ja fa un any que gaudim de tot el que hi ha a les teves casssoles!.
ResponEliminaI aquestes favetes, hem tingut el plaer de tastar-les a casa vostra i són delicioses!. Una recepta que passa de generació en generació a la vostra família, per tant, l'Ona, la Laia i la Bet ja la tenen escrita i fotografiada!.
Moltissimes felicitats, Merce! i ho celebres amb un plat ben bo...qui pogués....
ResponEliminaPetons,
Felicitats!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ResponEliminaI faràs pastís, oi????????? :)
Una abraçada!!!
Felicitats...un any!!!! I faves....ohhh que bones!!
ResponEliminaPtnts
Anys i anys,
ResponEliminaper molts anys,
moltes felicitats!!!!!!
Molts petons.
Moltes felicitats Destapant Cassoles!!!!
ResponEliminaUna abraçada!!!!
Mercè,
ResponEliminaMoltes felicitats!!
Ei, si fas el pastís que pregunta la Gemma, ja saps on tens un "control de qualitat" voluntari.
Una abraçada
Mercè, moltíssimes feicitats!! Quia il·lusió, un any de bloc!!
ResponEliminaHas fet una entrada preciosa compartint la recepta de la teva àvia que és d'aquelles que té tota la pinta de no poder fallar mai!!
Una abraçada ben gran!! :)
Felicitats Mercé.
ResponEliminaMe alegro que un buen día decidieras hacer un blog así nos hemos podido conocer.
Deliciosas esas habas,que he comido tantas veces, pero como buena recetas de ses illas, lleva sobrasada.
Petons maca.
Felicidades por el pirmer cumple blog.
ResponEliminaLas habitas me encanta y se ven geniales.
Besos
Un any? He hagut de mirar-ho dues vegades, a mi em sembla que et conec de tota la vida!! Moltes felicitats i a seguir destapant cassoles!!!
ResponEliminaFelicitats per la feina!
ResponEliminaUn plat digne d'aniversari
I SI EN SOU DE GUAPOS TOTS!!!, QUINA SORT HAVER DECIDIT FER EL BLOC...UNA DE LES MILLORS DECISIONS PRESES EN MOLT DE TEMPS. GRÀCIES PER COMPARTIR AMB MI AQUESTA IL.LUSIÓ!(El pastís us el presento un altre dia...ja,ja).
ResponEliminaHola Mercè!!!
ResponEliminajo tard com sempre, però... MOLTES FELICITATS!!
Ara a seguir destapant moltes cassoles!!! Ja veig que el pastís un altre dia.. Ah! i les favetes un plat de luxe!!! Petonets maca!
Moltes felicitats Mercè, una gran feina! i moltes gràcies per compartir plats com aquests.
ResponEliminaUna abraçada
Gràcies a tu per totes aquestes receptes genials! Felicitats i per molts anys!
ResponEliminaOstres Mercè!
ResponEliminaUn any i jo com sempre tard.
Felicitatssssssssssssssss.
Que per molts anys continuis DESTAPANT CASSOLES.
Petons.....
ISABEL
Per molts anys! Aquestes faves fusió principat-illes són un plat de celebració, que bones amb sobrassada!
ResponEliminaMoltes Felicitats Mercè!!
ResponEliminaJa veus com pasa el temps ehhh, i sembla ahir que et vaig conèixer a un taller d'en Lienes i que tu estaves rumiant i mira per on!! 1 ANY!! que siguin molts i molts.
Mira jo, ja n'ha fet dos i si no és per tu que he pensant en la data..., que no men n'adono, ostres dissabte va fer 2!!
Petons bonica.
Moltes Felicitats, com passa el temps de ràpid, esperem poder-nos seguir durant molts mes anys.
ResponEliminaMolts petons
Ja se que vaig amb retard, però ja imagines que aquesta, si és de les que m'agraden. Salut!!.
ResponEliminaHola Merçe moltes feliçitats per el "cumple", que cumpleixis molts mes que nosaltres seguirem destapant les teves cassoles...Una abraçada
ResponEliminaApa! Un any ja! Moltes felicitats i molta empenta per seguir endevant amb tanta traça i tanta gracia com tens. Gracies per aportar idees bones a la cuina!
ResponEliminafelicitats tieta!! cada dia intentes ser més bona cuinera i ho aconsegueixes! (si es que es pot millorar-ho)
ResponEliminaun petooooooooooooooooooooo!!
maria
Moltes gràcies a tots. Si fa il.lusió que entreu a veure les receptes, encara ho fa més ue entreu en un dia tan especial com avui!. Us tinc una gran estima a tots!Una abraçada!
ResponElimina