mousse de coco

mousse de coco

divendres, 30 de juliol del 2010

CAKE DE PASTANAGA I FRUITS SECS






Aquest cake, o coca , sembla que hagi de tenir un gust fort a pastanaga, en canvi el que li dóna és una dolçor especial i gens empalagosa. Us presento la meva versió. És molt senzilla de fer i agrada molt!


INGREDIENTS:

1 got d'oli

1 got de sucre blanc

1 got de sucre morè

4 ous

4 pastanagues petites o 3 mitjanes

2 gots de farina

1 got de nous trocejades

panses

1 sobre de llevat

canyella pols




SOM-HI:

Barregem els ous amb el sucre, hi afegim l'oli, la farina tamisada, la mica de canyella en pols (jo poso un culleradeta de cafè), el llevat i les nous enfarinades al final perquè no s'abaixin al fons.

Aboquem la barreja al motlle de cake engreixat i enfornem a 170 º uns 35-45 minuts depenent de cada forn!, cal anar mirant després que s'hagi elevat i clavar un escuradents per comprovar la cocció. BON PROFIT!

13 comentaris:

  1. Bona versió la del cake de pastanaga, els fruits secs han de donar-hi un toc de dolçor diferent de la pastanaga.
    Jo ja fa temps que vull provar de fer un pastís de pastanaga o de carbassa, però em fa por que no me'l vulgui tastar ningú, jejeje

    Fins aviat! ;)

    ResponElimina
  2. Mercè! Ja feia estona que no em passava pel teu blog!

    Aquesta coca té bona pinta! A mi m'encanta la carlota (pastanaga) i la fruita seca. I tot plegat deu ser una bomba per als sentits! Mmmmh!

    A propòsit, saps que el mot anglès "cake" i el català "coca" tenen el mateix origen etimològic! Ja veus que s'assemblen, oi?

    Molts besets!

    ResponElimina
  3. Noia, no descansas mai, eh!!! aquest cake l'apunto a pendents!!!
    Petonets

    ResponElimina
  4. Segur el faré.
    Els cakes ens agraden molt.
    Aquest te molt bona pinta.
    Un petonàs......

    ResponElimina
  5. Jo també el faré, això ha de ser boníssim!!!

    ResponElimina
  6. Acabatdefer, a mi molta gent també m'arrufava el nas quan els deia que duia pastanaga, però el provaven i em donaven la raó :"és veritat no es nota la pastanaga com a tal sinó la seva dolçor", així és que els has de convèncer!!

    Xavier, estic molt contenta de retrobar-te!,llingüisticament sempre aprenem amb tú!, m'ha agradat el comentari!.

    Maria, vaig fent forces coses, però també estic aprofitant per editar moltes receptes que tinc a l'arxiu i fer una mica d'ordre de cara a setembre!a reveure.

    Isabel, vols creure que el primer pastís que vaig provar de pastanaga va ser un de teu?, sí,sí!!.Una abraçada.

    Angels,a veure què et sembla!

    ResponElimina
  7. Que bueno!Con lo que me gusta este bizcocho y nunca lo he probado con frutos secos...hay que poner remedio enseguda,tomo nota.
    Besets.

    ResponElimina
  8. Quina bona pinta! sempre que veig pastissos de pastanaga em pregunto perquè encara no n'he fet cap? Si algun dia em decideixo provaré la teva versió amb fruits secs!

    ResponElimina
  9. Quina pinta mes bona....i amb fruits secs...que bo nena...
    molts petons

    ResponElimina
  10. Jo tampoc he fet mai pastís de pastanaga, encara que aquest teu amb els fruits secs té molt bona pinta!

    ResponElimina
  11. Jo tampoc le fet mai i sé positivament que és un 'pendent' dels bons!!

    ResponElimina
  12. mesilda, a mi és que els fruits secs m'agradesn a tot arreu...prova!

    Gemmota, doncs si el proves segur que t'agrada!

    Núria, quina foto tant bonica tens!, els fruits secs m'encanten!

    Gloria, com ja t'he dit abans queda molt suavet i el puntet dels fruits secs és definitiu!

    Starbase, tú ho has dit, val la pena provar-lo i te n'adones que la pastanaga li dóna un toc molt bo!quan el facis ja m'ho diràs!

    ResponElimina
  13. Jooo Mercé, me encantan los pasteles de zanahorias y encoma con frutos secos debe de ser delicioso...que suerte que a tu niña le guste la cocina y estímulos tendrá de sobra,no?...que lindo!!

    Un abrazo

    ResponElimina