mousse de coco

mousse de coco

dimecres, 29 de setembre del 2010

INTXAURSALSA / TARTALETES DE MASCARPONE I MEMMELADA






Ara sí, els dos darrers entrants que vaig fer per la festa dels aniversaris de la Bet i l'Ona. Es tracta de l'INTXAURSALSA (crema de nous) que vaig veure al blog de l'Astrid -Miblogdepintxos- i que de seguida vaig tenir clar que faria. Al blog de l'Astrid hi trobareu pintxos de categoria amb un format i unes presentacions espectaculars. Per altra banda veieu aquestes tartaletes senzilles però que entren tan bé.


INTXAURSALSA


INGREDIENTS: per a 2 persones

(jo vaig fer molta més quantitat,proporcionant els ingredients i fent servir gotets petitons ja que hi havia un munt d'entrants més)


Mig litre de llet

80 gr de sucre

100 gr de nous ratllades

1/2 branca de canyella


SOM-HI:

Posem tots els ingredients al foc i anem remenant uns 20 minuts amb unes baretes fins que vagi espessint. Cal tenir en compte que al refredar-se espesseix una mica més.

Deixem refredar i la posem a la nevera.

Si pensem a treure-la una estoneta abans de servir estarà a la temperatura perfecte!

Decorem amb bocins de nou o una nou sencera.




TARTALETES AMB MASCARPONE I MELMELADA


INGREDIENTS:

Un cop més, aquest és un entrant on el títol ja descriu la recepta:


Melmelada de gerds i d'albercoc (o de la que us agradi més)

Tartaletes petites (jo en trobo al Mercadona i al Consum en paquets de 16)

Formatge mascarpone (o philadelphia...)


SOM-HI:

Omplim les tartaletes amb una culleradeta de formatge fins a 3/4 i l'acabem d'omplir amb la melmelada.

Si podem fer-ho, ho preparem a l'últim moment tenint la melmelada i el formatge ben fresc a la nevera.








15 comentaris:

  1. Me llevo dos tartaletitas y un vasito para mi desayuno! Mmmmm que se todo tan provocativo. Me encantan los postre tipo bocado, son una tentación!
    un besote,

    ResponElimina
  2. Ho vas servir com a aperitiu dolç o salat?
    Totes dues propostes m'agraden, sobretot la crema de nous que la trobo deliciosa!

    ResponElimina
  3. Aquesta recepta basca és una genialitat, com sempre ens sorprens amb les teves receptes. Enhorabona.

    ResponElimina
  4. No he fet mai Intxaursalsa i ha de ser boníssima, merci per el suggeriment que em serà molt i molt útil (a veure si aconsegueixo que em sigui útil ràpidament, que se m'acumula la feina jejeje)

    Una abraçada.

    ResponElimina
  5. Ostres la intxaursalsa fa temps que la tinc pendent, i amb aquest gotet i tan ben presentada fa una fila....
    Les tartaletes de més abaix són de vici em penso, oi? segur que van volar en un tres i no res.

    ResponElimina
  6. Aquesta salsa de nous basca crec que deu tenir un gust ben especial! ;)

    ResponElimina
  7. Hilmar, sí que son una temptació!, tant els gotets com les tartaletes!

    Gemma, aquests dos entrants els vaig posar a la taula del dolç!.L'intxaursalsa és una cremeta suau boníssima!

    Vermells, teniu tota la raó, aquesta crema de nous és una bona pensada basca!

    Starbase, crec que a tots ens passa, tenim la llista de pendents inacabable... La crema de nous mereix que un dia li dediquis una estoneta, és molt ràpida de fer!

    Acabatdefer, les tartaletes agraden molt als qui els agrada molt el dolç, jo em quedo amb l'intxaursalsa!fes-la, val la pena provar-la.

    Xavier, aquesta crema s'ha de provar!, es fa ràpidament i és molt suau.

    ResponElimina
  8. A mi siempre me cuesta decidir...yo me lo llevo todo,las dos recetas me gustan.
    Besets.

    ResponElimina
  9. La salseta de crema de anous, té que estar deliciosa...
    un petonet

    ResponElimina
  10. Mercè,
    Dues excel·lents maneres, una d'encetar un àpat i l'altra d'acabar-lo.
    Com que he tastat les dues en dono fe de les seves qualitats i magnífics resultats.
    Una abraçada

    ResponElimina
  11. M'ha agradat molt aquesta crema de nous Euskaldina , però la veritat és que m'han fet una mengera terrible les tartaletes.

    Una abraçada

    ResponElimina
  12. mesilda, doncs apa, ja pots començar!jeje...

    neus, ho està!, quan vulguis ja veus que és ben senzill.

    Josep, gràcies maco!, és veritat que les tartaletes et van agradar...clar, porten formatge!

    Xisca, apa doncs!, apunta i fes quan puguis!

    ResponElimina
  13. La salsa de nous la fas com entrant o postres? No n'havia sentit a parlar mai

    ResponElimina
  14. Cristina, jo la vaig fer com a entrant dolç perquè era una festa de pica-pica i no hi havia primers ni segons,hi havia una taula de salat i una d'entrants dolços, però potser s'hi adiu més com a postre si acompanya alguna altra cosa,no?.Tú mateixa!una abraçada.

    ResponElimina
  15. Tinc pendent la crema de nous i m'apunto ràpidament les tartaletes!

    ResponElimina